Friday, July 11, 2014

::I'm Back. Middle of 2014::

Assalamualaikum...
Setelah berbulan-bulan dan hampir setahun tidak update blog, hari ini tetiba entah kenapa terasa teruja nak update blog. -__-" 

1st of all, Aku dah kahwin. Haha Yes, 13/12/13. Nice date (Perasan) Aku tersangat malas untuk update blog cerita berkenaan wedding aku. Samaada belah aku mahupun belah Piji. 1 of the reason is GAMBAR KAHWIN YANG OFFICAL TAK DAPAT LAGI! T_T tskkkkkk tskkkkk (Menangistersedusedulagi) 
Tapi sebelah suami aku dah dapat sebab aku hire photographer just untuk snap picture during our ceremony sahaja. No outdoor. No album photo. Actually aku 3 kali buat majlis kahwin. Hewhehwhew Gila orang bosan kot. HAHA Who cares??? 


Nikah. Shawl DIY.


 Tak sanding pun.  Dress DIY, shawl DIY, Veil DIY.

 Belah Piji. 
Baju DIY. Veil DIY

Hehehe ni pun confirm la DIY. Bunga kantan hand bouquet. Idea last minutes. Jimat! Total RM10. HAHAHA (kedekut) Siap boleh guna untuk masak lagi okeyyy.

Tahun ni raya of course kampung aku. Suami menurut perintah!Haha Sebenarnya aku tak kisah pun if raya belah Piji. Tapi kebetulan adik ke 4 aku balik dari UK. So, this time la elok untuk kami berkumpul 1 family. Kakak ipar aku pula sporting. Dia follow aku beraya kat kampung aku. So complete la! hehe Kalau di panjangkan umur, tahun depan parents aku beraya without aku dan abang aku la sebab turn belah mentua pula..hihi Fair and square la. But aku kena rotate 3 times sebab aku ada 3 kampung. T_T

Ok, hopefully aku rajin nak berblog selepas ini. Owh.. 1 more thing. Aku tak pregnant lagi. Aku kena buat list la jawapan-jawapan yang bakal aku bagi untuk sesiapa yang bertanya time raya nanti. urmmm... Tetiba rasa memahami perasaan orang yang dah kahwin tapi tak dapat anak lagi. Rezeki Allah yang bagikan. Cepat atau lambat sahaja. Dan Allah dah tentukan bila masa yang sesuai untuk aku dapat anak. Aku tak ada merancang, cuma dulu before kahwin rasa macam nak ada after setahun kahwin. Sebab nak manja-manja dulu puas-puas dengan suami. HAHAHA Mungkin Allah tunaikan hasrat aku time tu. Tapi takkan aku nak cakap macam tu kat kakak-kakak, makcik-makcik yang bertanya nanti...urmmmm Mungkin aku boleh bagi jawapan "U tahu bila u nak mati? Tak tahu kan...  Sama juga macam I,, I pun tak tahu bila Allah nak bagi I anak. Cuma I berusaha dan terima seadanya. U pun kena la berusaha kumpul amalan untuk bawal bekal di akhirat nanti." Dushhhh! Penampor size 10 aku dapat kot!

Pensil/Surat: Tetiba rasa nak jadi businesswoman. haha IBR :)


2 comments:

AkuBukanLelaki said...

bagus ayat tu.boleh xguna utk org yg dok tanya bila aku nak kawen?

Aujinz said...

patutlah senyappp.. dah kawen rupanya.. koh koh koh