Monday, November 16, 2009

::Perlukah Aku M'ingati Kembali?::

Mase tlg MakCik Wan Cun..
Kaki aku rasa gtl2 mcm ade jarum cucuk..
Tp aku rasa 2 hanyala di tempat jahitan kesan accident dlu jew..
Slalu gak aku rasa g2 klu duk lame2 depan cermin..
[picit jerawat..godek2 lubang idong..]
Kalau solat pon rasa gak..Kira klu diri lama2 mesti rasa cucuk2..

Accident dah lame..skrg tinggal parut jahitan jew..
[ah!buruk plak kakiku!]

Ok..Sbnrnye awl tahun ni,2009..
Aku accident ngan kereta..
Org 2 langgar aku time ak tgh bwk moto..
Accident dlm UiTM n yg langgar aku 2 pon student UiTM..
Aku bwk moto laju??
Sudah pasti tidak..[wpon kwn aku tkt nak naek moto dgn aku..]
Niat aku murni time 2..
Pas bis kelas aku nak g ambik kwn ak nak ajak g library..
Otw nak g ambik kwn aku 2la t'jadi nye perkara x di ingini..
Mase xcident 2 ak x menangis langsung!
Tp mase kol Pak Cik aku aku nangis..
Sbnrnye xnak bgtau tp pak cik Ghani muncit pakse kol pak cik aku 2
coz suh tanye hospital swasta area shah alam kat mane..
Student yg langgar aku 2 pon die siap tlg antar aku kat Pusat Kesihatan n
follow aku n pak cik aku g hospital..
Kire die b'tanggung jwab gak la..

Masa kne langgar 2 aku melayang depan kete pas2 jatuh..
Time 2 aku pikir moto aku..2 jew..
Aku nampak foreigner lari2 dtg kat aku n angkat aku..
[hensem siot!!!aish...nape la xmintak no tepon ari 2..huhu]
Pas2 aku xrasa sakit tp kaki aku lembik..
Mase duduk 2,ak nampak byk gile darah kat jalan!
Kain ak penuh darah..Kasut aku pon..
Owh..kaki aku b'darah..2jela la..hahaha
Pas2 aku tgk kulit kaki aku koyak pas2 nampak benda putih2 kat kaki..

OMG!tulang kaki kew!??

Aduh...pas2 mmg nak letak kaki 2 mmg xbleh langsung...
Kne g hospital jahit coz pusat kesihatan uitm xleh jahit coz luka dlm..
ape lg..G hospital la..masuk bilik pembedahan..
Doctor tanye nak tido ke x..
Surela ak ckp nak tido!mane sanggup nak tgk kaki kne cucuk jarum!!!
dah la doctor nak tarik isi kaki 2..
Lepas bedah kaki aku sakit gile2!!!!
Sejak 2 aku jalan pakai tongkat!
G kelas pakai tongkat..
[sakit ketiak wei!!]
Sume lectrer knl aku..Malu...
Dekat 3weeks aku pakai tongkat..
Naek moto bawak tongkat..
Nasib xfobia naek moto lg..huhuhu
Time 2..kwn2 aku panggil aku O.K.U..
Pas2 perli aku jalan henjut2!!Cis!bedebah!hohoho

Sehari selepas kne jahit..kne b'bungkus selama 1bulan..

Ape2la...Yg pasti..skrg kaki aku sakit seperti di cucuk..
Adakah doctor telah meninggalkan jarum didalam kakiku???
pikir2....
Bekas jahitan 2 pon kdg2 aku tgk mcm makin besar skit..tp xpastila..

Pula/San:Apakah aku perrlu melakukan pembedahan kembali??

18 comments:

BuLaN iTu aKu said...

eeeeeee
seramnya kalau cite pasal tulang patah ni

Wanie-san said...

bukan tulang patah la!aish..kuli n isi t'koyak jew..huhu

BuLaN iTu aKu said...

kulit terkoyak!!!!!!!!!!!!!
lagi la seram...
ganaz gak kau ni ye

YobSumo said...

ahhh. aku tak suka benda2 camni... seram.. tulang? kulit koyak.... huh...


semuga cepat sembuh lah ok!

Lifesaver said...

ganas nya...ni naik moto ke naik lorry ni?hehe

asna cute said...

yanggggg
lepas nie hati2 yea klu bwk motor. jgn laju2 tau.

Take care okey naik motor tue~

~AmyLiana8886~ said...

takut naik moto g keje pahni..huhuhu..take care ye..

Wanie-san said...

BuLaN iTu aKu :
Biasela bulan oi...ak kan superhero tempatan..lololo

YobSumo :
xsuko?ko ingt aku suko ke??huhu thanx beb

Lifesaver :
Naek kete kebal..erkk

asna cute:
Okeh laling..mmg bwk moto sopan dah skrg ni..kdg2 fobia gak ..huhu

~AmyLiana8886~:
Jgn tkt..hati2 di jalan raya...xlakukan ksalahan xperlu tkt..hihi

YobSumo said...

mung dah vote ka? dah vote tak usoh la tukar2 takpa wa pun tak kojar sangat nak menang, wa igtkan ajo! hahahhaa!

Cik Cookie said...

Itu normal syg.
tapi kalau kamu xyakin pergi buat 2nd check.

Wanie-san said...

YobSumo :
eceh2...mesti mu frust menonggeng ork??haha

Cik Cookie:
2la..sy pikir mcm 2 gak..normal..tp kdg2 bengang coz asyk gatal2 jew..

Wanie-san said...

YobSumo :
eceh2...mesti mu frust menonggeng ork??haha

Cik Cookie:
2la..sy pikir mcm 2 gak..normal..tp kdg2 bengang coz asyk gatal2 jew..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

la....
awat tak sempat mintak no tepon kat itu foreigner...?

kan skang dah leh jadi menantu orang obersea.....kekekke...

hmm....dik..
kalau rasa sakit lagi....pi la check kat doc lagi k...

kot2 ada efek aper2 kot...take care tau....

kim salam kat makcik wan yg cun melecun itu....kekekek

Wanie-san said...

hihihi 2la pasl..aduh..knape la bleh lupe nak ambik no foreigner 2..lala kdg2 jew rasa sakit..klu duk dpur 2 mula la naek gtl2...[alasan xmoh duk dapur..haha]

otey atak yanie!akn ku sampaikan slm mu i2..hoho

Jard The Great said...

dugaan sungguh kalo patah tulang...

kalo keje gomen.. leh cuti 8 bulan...... dn yg bestnya.... 8 bulan CUTI + GAJI!! =)

Wanie-san said...

hahahah!!i2 sudah pasti..mmg best!tp jenuh juge gaji masok tp nak g shoping xbleh..huhu

[ Hanie ] said...

adoi, tragisnye. Nasib baik tak teruk sgt..errr ke teruk? huhu. kalau perlu, buat la pembedahan tu, kang kesan lain yg dtg pulak ye tak ;)

Wanie-san said...

xdela teruk sgt kat hanie..time xcident 2 jew yg teruk pkai tongkat..skrg dh sihat..=] juz kesan jahitan 2 je la..