Sunday, January 31, 2010

::Jangan Jadi Gila Boleh Tak???::



Semalam aku pergi berjalan2 dengan rumateku yang senget..
[Tp aku syg mereka..Tp tidak bermakna aku senget ya..]
Masing2 mempunyai perwatakan gila yang tidak dapat di maafkan...
Perwatakan gila boleh dipertontokan di dalam video yang telah dirakam..
Agak terlampau..
Agak gila..
Agak gedik..
Dan sememangnya AGAK MEMBERAHI...
Sila maafkan kami..
Kami bukan ppuan melayu terakhir..
Tapi kami juga bukan ppuan melayu terawal..
Kami ppuan melayu SEJATI..


Pelakon2 didalam drama KAMI HOT!

[Okey dah delete..]

Maaf..Quality Video yg digunakan sgt mengecewakan...[sori ucen..T'jujur pula...=p]


Pensil/Surat:Mungkin akan mendelete video ini dalam masa beberapa jam..Keaiban diri berlaku..hukhukhuk [ini ialah hiburan semata2...]

Friday, January 29, 2010

::Semakin Leka Ingatlah Mereka::



Saya kadang-kadang melakukan sesuatu perkara perlukan perancangan..
Saya paham benar dengan diri saya ini...
Kalau saya tiada perancangan,
kelekaan pasti menjelma dalam diri saya..

Kawan-kawan saya mesti memerlikan saya..
Ini kerana apabila kelas esok pagi pukul 8.30 pagi..
Saya mesti tidur sebelum pukul 12tengah malam..
Saya pelik..
Walaupun saya tidur awal..
Pagi esok saya mesti mengatuk di dalam kelas..
Berbeza pula kalau saya kelas pukul 10.30 pagi..
Walaupun tidur lambat..Tidak cukup 8jam..
Saya mesti bangun pukul 9 pagi dengan keadaan segar bugar..

Minggu ini...
Saya terlampau leka dengan facebook dan blog..
Oleh itu,
Saya tidak belajar langsung..
Mana semangat berkoba-koba saya sebelum ini??

Malam ini...
Saya sudah ada perancangan untuk esok dan minggu depan..
Jadi..Jika berlaku lagi kelekaan...
Saya akan cuba untuk mengingati pergobanan ibu bapa saya..
Harapan mereka terhadap saya..
Abang saya sudah berjaya..
Sekarang tiba masa saya untuk banggakan mereka pula..

Cerita di bawah berkaitan dengan gambar..Ada kebenaran terselit disitu...

Rindu rumah saya..Kereta ayah paling buruk..Kereta emak paling besar..Kereta abg paling belagak!

Saya paling terharu sebab emak belikan saya dua biji kek..Tapi itu dua tahun lalu la..Birthday saya tahun lepas tak ada sambutan sebab saya pulang awal ke Shah Alam..Tapi ciuman dari mak hadiah paling bermakna buat saya...[saya sebak tetiba...]

Saya tidak tahu kenapa adik paling bongsu mempunyai kapasiti kegemukan melampau..Mungkin isi daging lemak kami sudah ditarik oleh beliau..


Ayah dan emak saya tidak pernah marah saya menjalinkan hubungan dengan En. Pjg..Ini kerana..Ayah telah mengorat emak semasa emak masih di tingkatan 3..Dan mereka bercinta selama 7tahun.Jadi..saya akan memecah rekod itu untuk bercinta selama 10tahun sebelum mendirikan rumah tangga...[En.Pjg habis belajar lambat.Saya terpaksa menunggu beliau..Sangat sadis..]



Pensil/Surat:Siapa cikgu BM disini??Sila memeriksa bahasa yang saya gunakan..Adakah boleh merosakkan tatabahasa?Saya telah menaip dengan penuh setiap perkataan...

Thursday, January 28, 2010

::Awas!Jgn T'lambat!!::


Sumpah wei....
Hambe xmboh doh wat g2....
Caye lah!!!hohoho

Adeh...Hanya kelewatan 5minit nyawa anda dlm bahaya...
Jgn mengada nak pergi kelas kul 8.05am lg!
Pergilah kul 8.00am seperti biasa..Nasihat Pengarah Pengangkutan Jentera Berat...
[Skrg dah pandai cilok!ekekekek Klu xmesti kne maki dgn kenderaan laen...]


Pergilah ke pasar malam pada lewat malam supaya dpt melihat kebakaran kereta b'laku..
[Sapa2 duk kat flat mmg tau ler pasl ni]
Aku t'kedu..Aku ingt bomba saje2 wat latihan kebakarn tengah2 simpang jalan..hahahaha
Rupe2nye kete t'bakar sendirinye...huhu
Klu aku lambat sikit mesti dpt tgk kebakaran b'laku secara live..


kete t'bakar panggil bomba..bomba dtg b'lumba2....ahakz....

Maaf...Gambar yg diperolehi tidak begitu memuaskan..=p
Sekian...


Pensil/Surat:Lalalalala Tamat sudah hari yg menyeksakan...Tunggu nex wik plak ari menyeksakan dtg kembali.....

Wednesday, January 27, 2010

::Saya Ada Diorg..Korang Ade Ke??::



Serius smlm sgt2 tension..
Bgun pagi2 rase nak pitam...
Baring2 berapa minit baru bleh bangun balik..
Mybe effect dari b4 tido aku asyik b'pikir aje...
Pas2 ade kelas mengejut n siap ade quiz lg..
Ape2 jela...Agak tension disitu ya..[Quiz je kot..]

Rupa2nya..aku masih punyai rakan2 yg sudi mendengar luahan hati aku...
Aku b'cerita..Diorg mendengar..
Aku mendengar diorg b'cerita..
B4 g kelas ak sgt2 serabut..
Tp bile balik dari kelas diorg b'tanya quiz ak mcm mane..kelas mcm mane..
Aku rase lega..Diorg siap b'gelak ketawa...Itula kawan bgi aku..
Time sush diorg masih ada disisi..
B'kongsi masalah sama2..

Time tido..Aku masih mempunyai peneman..
Mereka b'dua sudi meneman kan aku tido..
wpon kdg2 mereka menjadi mangsa keganasan aku
utk memukul rumate2 ku..Owh...Thanx syg...

Dollah....Salmah..Kau sentiasa disisiku..Lap u 4ever!!


Dollah warna kuning..Salmah warna biru.Diorg cute kan??Hahahahahaha [aku xske tedi bear!Tp bukan ak xsuke si Tedi okey!]

Nak ucap THANX A LOT 2 kakak saya..KAK MIE..Sbb sudi mendengar celote sy di YM.hikhikhik miss u kak mie!!

Pensil/Surat:Adakah kita masih sedar dgn kesalahn yg kita lakukan dan menjadi perbualan org rmai??




Tuesday, January 26, 2010

::Hati Saya Masih Tidak Suci::



Byk benda sy perlu jaga


Saya perlu menjaga hati keluarga saya
Sy di amanah m'jadi anak yg soleh
Sy diberi kepercayaan oleh parents sy
Tidak sama sekali sy perlu khianatinya


Saya perlu menjaga hati kawan2 saya
Tanpa kawan tidak sempurna hidup kita
Sy cuba untuk menepis perasaan dengki,marah t'hadap kawan sy
Sy perlukan mereka untuk menerangi hidup sy
Tidak sama sekali sy menikam mereka dari belakang

Saya perlu menjaga hati para blogger
Tahu kah mereka tentang sy?
Tahu kah sy tentang mereka?
Cukup b'kenalan di alam maya kita sudah cukup mengenali sesama sendiri?
Sy perlu hargai mereka
Sy perlu memahami mereka
Tidak sama sekali sy benci mereka


Saya perlu menjaga hati En.Pjg
Sy xpenah lupakan kamu
sy xpenah ingin melupakan kamu
Sy cuba jaga hati kamu
Sy berubah utk m'jadi yg t'baek
Tidak sama sekali hati sy curang kepadamu


Tp..Hati sy siapa perlu jaga???
Kdg2 sy makan hati tp sy cuba utk tidak kecewa
Sy cuba utk b'fikiran positif
Sy perlu dekatkan diri kepada Yang Maha Esa
Hanya mengambil air sembahyang dan b'solat sy dapat tenang kan diri..
Tp cukup kah ibadat solat semata2 sy lakukan dapat menenangkan hati sy?
Kalau hati sy masih kotor??


Saya masih b'perang dengan diri sendiri..

Pensil/Surat:Maaf...Sy insan biasa..Kdg2 tidak lari dari melakukan kesilapan..Tunjukkan sy jalan yg benar jika sy leka dgn duniawi...





Sunday, January 24, 2010

::Aku Tak Garang la wei!Tampor Kang!::


Selepas b'diskusi sesama rumate yg senget...
Telah b'laku satu undian...
Syg Ucena dan Jira..
[meh nak cium pipi korang!muah2x..sori..air liur byk..]

Kan aku dah cakap.Aku xgarang la wei!
Sore aku je yg kuat...[Okeh..sore aku petir]
Tp cube korg m'dalami suare aku...
Aku hanya b'cakap kuat supaya korang dpt mendengar dgn lebih jelas..
Aku xsuke ckp byk kali..M'bazir tenaga aku je wei!!


Adik beradik aku sume lelaki!
So..sudah t'didik b'cakap kuat..
[bukan salah ibu mengandung dan bukan salah ayah yg menyebabkan ibu mengandung...]
Kalau nak tau..kat umah ak cakap pkai microfon..
Semua hal umah tangga jiran2 dpt tau...<---Bengom!ak mmg kaki penipu la!

Tp...Aku xgarang...Jgn cakap aku garang wei...
Aku xmakan org pon...
Klu aku senyum menarik bukan kan??[bodoh!]
Mcm mane aku nak jadi sopan klu mmg aku sekian ada aku dah sopan![terima hakikat]


Aku xgarang la!!Nangis kang!

kwn2..sy nampak garang ke??Pls katakan tidak untuk GARANG!!!

Pensil/Surat:Setting hidupku masih blom normal setelah pulang dari Gold Coast...Ya Allah..Ampunilah Dosa hambamu ini....[insap2]





::Kepala Masuk Air,Lutut yg Sakit::


Rasa nak bunuh Cik Cumey..
Kelentong aku!
Tipu aku!
Aku benci ko!




Okeh..Aku tipu..
Aku syg ko...

Tanpa ko ak xknl


Walaupun sy gembira tp sebenarnya sy b'duka sekarang...Sy tidak tahu nasib yg akan menimpa hari esok kerana sy buta utk mengetahuinya...
[xde kaitan dgn sesiapa dlm perjumpaan blogger sebentar tadi..]

Pensil/Surat:Wei!kepala lutut ak sakit duk dlm kete lame sgt!kematu bontot aku wei!B'bulu mata ku juga!Aku nak tido!


update:sbb ak lupe ian SO ak letak die atas skali supaya ak sentiasa ingat WONG AH IAN.[masih m'hafal nama WONG AH IAN..WONG AH IAN....]


Friday, January 22, 2010

::Kalau B'bau Dah Lame Aku Elak::




Arghhh...Nasib aku xgila lagi arini...
Xpenah ak malang b'timpa2...
Aku masih waras..Boleh makan..Boleh tido...Dan yg penting...boleh b'blog....

Mari kita mula b'celote.....

Mula2...Aku g kelas mcm biasa..Tp yg laennye cuma aku kne g ambik Kak Ina kat depan Flat coz kitorg kebetulan 1 kelas..Aku juz msg mcm biase jew la ckp aku ambik die kul 10am...Kak Ina xreply.Okey...Aku paham Kak Ina xde krdt...Aleh2 sampai je tempat yg biase Kak Ina tunggu aku tgk Kak Ina xde..Okey...Aku reda...Kak Ina tinggal aku..die dah naek bus...seday... =(
[rupa2nya Kak Ina pikir aku yg tinggalkan die coz Kak Ina bangun lambat...]


Seterusnya...Kat kelas aku 1kelas dgn budak Bisness...Aku 4org jew student dari Fakulti Matematik..Yg laen sume students bisness...Kelas sempit dan aku kne kongsi meja dgn 2 org lelaki...Aku pasrah...[Kenapa mesti kongs dgn lelaki!Nasib adik2 jew..](-_-")

Diteruskan lagi..Arini kelas abis lambat dan b'tembung dgn students lelaki nak pergi solat Jumaat..sgt2 jem teruk gile!!Nasib xlanggar side mirror kete..Mau jenuh ak kne bayar...Reda...

Last...Malang ni mmg ak xsangka2 ak dipilih utk menerima malang ini...Otw nak g antar Kak Ina...Tetiba...CEPUK!apebenda plak jatuh kat helmet ak ni..Siap kne tudung putih aku lagi...Aku xsentuh..Aku juz bebel2 coz pikirkan kete depan buang bijik buahan2...Xpun buah jatuh dari pokok..[bukan bulan jatuh ke riba...=p]..sampai jew umah Kak Ina...Aku tgk...Pergggghhhhh........ Sungguh xdi sangka2 wei!!!!Rase nak nangis t'esak2 jew...Rupe2nye...Burung tengah terbang b'sukaria....Die xsempat nak jumpe toilet die melabur kat helmet aku!!!Setepek helmet ultraman aku kne

TAIK BURUNG!

Huk..huk...Tahan nafas...Jgn nangis..Muke burok benor...

Fresh lg wei.....Baik dari ladang!!!Arghhhhh......Sungguh murah rezeki aku arini!!!!
Sabo...Sabo....

Pensil/Surat:Dgr ura2...Malam ni ade sesi b'karoke dgn rumate aku...Tp penganjur sesi karoke ni kelas sampai kul 6pm plak....Conpius la jadi ke x..





Wednesday, January 20, 2010

::Hidup Sekarang Makin Sonang::

Cermin Diri Hiasi Peribadi..[Xda motif]



Walewaleheiiiii!!!
Hepi dowh...Juz xdela sampai golek2 ke hepian ak ni...Ape xnye...En.Streamyx dah ade..Laju plak 2...xsempat nak kelip mata dah kuar page...IKSH2.....Siap td leh chat ngan CC kat fesbuk...B4 ni..jgn harap ler....YM pon jenuh ak nak bukak...Sian plak kwn ak..Byr broadbnd tiap2 bulan tp line lembab...huhu [die ckp bile kitorg pasng streamyx ni broadbnd die jd laju..ada kaitan ka??]
Muka epi xingat dunia...Lalala



Uh..arini mcm biasela..Kelas ak full..Ak dgn gigihnye b'siap2 nak g kelas..Dah la hujan..Ak tetap tabah wpon ujan..Aku harungi jua demi menuntut ilmu...=p Dgn keyakinan diri yg menggunung dan keazaman yg membara dijiwa ak masuk la ke kelas..Bukak jew pintu ak tgk muke2 sume x knl...Ak pikirkan student baru..

Ak : Kelas ITC?
Mereka:Bukan..QMT?
Aku:Ha??ITC kan?
Mereka:Bukan..QMT

Aku xpuas ati..Aku tgk kat time table..Sedang aku mencari ari dan waktu kelas ku...Mereka pon dtg ..

Mereka:Kelas kat cni kew??
Aku:Aha..kelas kat sini last wik..Xkan dah tukar.. [ak toleh die dah bla..Cis!!]

Msg2 bdk kelas aku..then diorg kol Prof ckp kelas ade students laen gne...Prof pon masuk ofis pas2 kuar dgn sehelai kertas n muka macam singa tengah lapar...

Ya..Bukan marah macam ni ya.. Jap2..Singa ke ni??Conpius..

Ayat 1st yg kuar dari mulot Prof... "B*NGANG"..3kali Prof ckp mcm 2..Rupe2nye..arini Prof xde kelas langsung!Dan sebnarnye kelas kitorg dah b'tukar hari dan waktu..Tp 1 patah haram pon KP xde inform kat Prof or kitorg..Mane la xkne makian free mree dari Prof...Aku balik ler dgn hati yg t'luke.. [padahal xsabo nak golek2 guling2 dlm bilik..]

So..klu kelas xde kite mmg b'senang lenang la....Tp nnt dah nak last sem sure ak yg merana...Ya Ampun....Enggak mau dong...

Pensil/Surat:Dis wik ari Sabtu ai ada date ngan ehem kat times..Sapa nak skodeng meh la..Aku kasi tamparan size 12!Ppuan tau!Bukan lelaki ya....

Tuesday, January 19, 2010

::Malu-Malu Kambing::



Wa!!!Kagum2!!!Arini update blog lagi..huhuhuhu

Okeh..kita menuju ke tujuan yg sebonar... Dasar pandang ke semalam...
Berasa rezeki Pizza begitu dekat dgn diriku...
Apa tidaknya...2ari b'turut2 makan Pizza...
Wa...sume org belanje...Best2!!!!! [Lompat2 macam cacing kepanasan]

Semalam dlm pukul 1lbh kot...Ngah sibok melayan Fesbuk tetibe trut trut..trut trut...
Tepon ku b'gedik manja b'bunyi..
No xknl okeh..
Ada org nak ngorat ai ka???Miauwww..Owh silap...Awww...huhu
Msg t'sebut b'bunyi :
"Malam ni free x?Jom join Yob n Illi dinner malam ni.."

Owh....Yob ngrupenye!!Baru nak b'perasaan pemes..=p

Tanpa b'pikir n b'kelip mata dua kali ak terus m'accept nya...huhu

Tp semalam ak telah m'hadiri kuliah pada pukul 6.00pm-7.30pm..
Aduh...apa pasal tetibe ade kelas ari Isnin ni...Saje jew dengki ak xde kelas ari isnin..huhu

Semalam plak lectrer ak b'excited m'gajar sampai kul 8..Huhu Janji ngan Yob kul 8.30pm.. Nak balik solat lg..B'siap2 lagi..Mau lebh dari kul 8.30pm baru sampai...[kita perlu menunjukkn teladan yg baek kepada org yg baru 1st time jmpe...pas dah jmpe byk kali dtg lewat pon xpa..=p]

Abis jew kelas..ak b'lari2 anak menuju ke rumah ak yg sejauh 5km...<---Aku mmg pakaR menipu.. Ak memecut moto kapcai ak!Sampai je rumah...Si Erin gedik plak tetibe ngah b'suriram dlm toilet! Saje nak mandi lelame!Berenang dlm bath tab ke ape!!???[Marah ni!]

Kitorg date kat Pizza Sacc Mall...Uh...Ak pon pelik napa ak xnebes???Slalu nak jmpe org xknl mesti nebes xabis2.....ngintai dlm Pizza ak nampak Yob dlu..Illi menyorok belakang Yob!<--kelentong

Aku biasa saja..Yob cakap ak laen...Owh...Knapa kah???aku berubah??knapa bah?? Adakah ak nampak gemok???Aku nampak sopan??Aku tinggi???wa....Yob tidak mengatakan apakah reasonnya..
Ai sogan nak ganas2 depan u'll smlm..u'll sgt sopan dowh!ai plak t'over..malu la g2..=p
[Kalu rumate ak tau ak sopan smlm sure diorg gelak guling2..ngutuk ak sampai abis sem r]

Memula Yob snap pic nyorot2 nasib kami perasan..suh snap balik pic formal..=]

Yob ckp bukan maen lembut2..Yela...Yob kan adik..mulai sekarang Yob knl call me KAK WANIE!
lalalala

Sbnrnye semalam pon t'conpius..xtau nak bahasakan diri apa dgn illi..illi sgt2 sopan ye..ckp lemah lembut...sbb 2la Yob t'goda...=p Tp ak bantai jew ckp apa yg t'keluar dri mulot..hohoho So...smlm dapat la knl sorg lg blogger..ILLI...=] nice to know u'll...Thanx Yo belanje beta ya...

Yob..mana pic 1 lg..Beta nk nengok!!

Pula/San:adakah blog tidak m'gambarkan keperibadian seseorg???






Monday, January 18, 2010

::Hari Minggu Yg Indah::



Rasanya mmg ak bleh update blog seminggu sekali jela...Nak tutup blog syg ler plak..
  • Dah la mood nak update mmg susah nak m'jelma..
  • En. Streamys xdtg2 pasang lagi wireless..
  • Line Broadband member ak mmg la lembab gile
Weekend last wik mmg padat dgn isian2 yg aktiviti menarik b'sama housemate yg sengal bengal..
  • Pergi Pasar Basah kat Seksyen 6..[Konvoi 3 moto..]
  • Main masak2 la..[Sabtu:Tomyam+kangkung goreng+ikan goreng, Ahad:Nasi Lemak+Ayam goreng tomyam]
  • Pasang Rak buku..[sangat berat!]
  • B'shopping di Pasaraya Bintang b'sama Bakul Besar!
  • B'gedik di Pizza..

Malas nak b'coloteh...Ak upload pic jela...[mood zero..Nak reka2 ayat2 mengancam pon 0%]

B4 g paso..Ehem2...Sume xmandi ye...


Berus Jamban bersama bakul ak kne bawak dgn moto...Uh..malu giler!
Moto kami ni ibarat LORI..Beras 10kg..penyapu..penyodok..Minyak masak..Bakul sume bantai bawak naek moto...mmg sekor2 kepala bengong..Ingat naek Lori ke!

Ucen yg sempoi...Pembonceng b'hemah!

Pilih2!!!owh..sure ak kalah..kepala ak cacat..senget !


wa...Sungguh sopan sy...B'manja2 b'sama rumate t'syg..=p




Pelahap kekeyangan..

Kebosanan+ kekeyangan=NAK BALIK!!!

Tukang belanja sedih bil melambung!!!Hahahaahaha

Thanx ucen+Jira!!!

Pula/San:Nak wat notes OPM..aduh...kesunyian btl hari ni..Biasala budak xda kelas..=p








Tuesday, January 12, 2010

::Pertukaran University semasa Sendiri::



Cukup 1 week ak xupdate blog..Sangat kagum dgn diri sendiri..Apa taknye..Bz dgn urusan dunia..Iksh2...org penting mmg macam ni...Dimana2 sume org perlukan..[start mengarut dah..]

  • Wang yg t'buang semakin meningkat
  • Masa yg b'jalan juga b'tambah
  • Kenalan baru juga semakin rmai
Kuliah dah start last wik..Class C++ ak hanya ada 8 org student then lab plak 4org... Agak t'kejut..Tp best coz lecturer leh tumpukan kat kita je..Tp b'siap sedia la utk b'soal jawab..huhu

Ari Jumaat lepas kwn sekolah ak dtg melawat ak kat Shah Alam ni...Lame xjmpe die..Pastu bawak die jejalan kat UiTM..Die nak tgk sgt suasana UiTM mcm mane coz die nak bandingkan dgn UPM..Siap nak follow ak g kelas ari Jumaat 2..Tp kelas cancel..Xde rezeki la die nak merasa belajar kat UiTM..

Ok..Ni bab ak follow die pergi UPM ari Sabtu plak..[before 2 kitorg shopping giler2 kat Mid dlu..=p]

Dah bis shoping..nak balik UPM..Oyeeh!!

Dalam fikiran ak UPM mesti gempak punye..Hostel pon mesti canggih2 ler..Suasana Kampus die mesti kalah UiTM..huhu Tp..Ak xpaham dgn member ak ni..Asyk kagum je dgn UiTM...Ak rase UPM lg gempak..Bile dah sampai UPM..Ak tgk Fakulti die XBESAR SGT. Hostel die sgt2 LAMA..[sori..ak mengatakan apa yg hati ak rasa masa sampai ke UPM] Masuk bilik member ak 2...Aku t'kedu..Siap ak tanya kawan aku 2...

Aku : Wei..Mung xmboh tau perasaan aku ke??

Member: Hahahaha nak kutuk la 2!

Aku : XSangka hostel die nampok buruk..

Member ak gelak je..[Aku mmg ckp lepas]

Member: 2la..ak dah kabo..Hostel ak mcm asrama sekoloh jew...Cume bebas pakai baju ape..nak balik pukul berape pon ikut pandai ler..

owh...Aku mengerti sudah...=p

Semangat setia kawan ygbeliau ada mmg ak kagum giler!!


Ari Ahad sambung shopping kat Mines..Memang giler r rase..Duit mcm air jew keluar..Ayah ak tau sure kne potong elauan...huhu Dah ler shopping pakai heel wedges 3inci..mmg cari pasl!

Muke cover2 padahal kaki sakit!
Tp...belajar kat mana2 pon same jew...Asalkn kita ada kesedaran nak belajar bersungguh2... Maafla klu sesiapa student UPM n terasa dgn apa yg ak perkatakan ini.. Setiap org mempunyai pandangan tersendiri...


Pensil/Surat: Skrg kne start study..Xleh g mane2..Nnt plan tuk berumah dis sem xjadi..Usaha+Tawakal+Doa....





Tuesday, January 5, 2010

::Apabila Merasa Diri Itu Panas::



Semalam aku tido pukul 4.30am...So..secara wajib nye bangun pukul 10.30am..Tido kne cukup 6jam..Bagus utk tumbesaran ye kawan2...[sbnrnye nak bgtau xde kelas pagi arini...Esok mau merana kelas full] Skrg aku masih tidak mandi pagi lg...Bukan ape..Utk menjimatkan air..Nak pergi kelas baru kita mandi ya..

Bukan itu topik sebenar..Oleh kerana aku sgt2 free mree pagi ni..Owh..Silap..Tengah ari ini..Aku blogwalking ler..Terjah 1 per 1 blog org..Aleh2 ak nampak nama ku di tag..Aduh...Dah lame tak main tag2 ni..huhuhu Dah ler nak siap2 m'hafal Japanase plak..Ptg ni kelas 3rd language..So..B4 ak bz ke kelas...Aku jawab dlu tagged from enulwanie... Dengar ye kawan2....

1. Adakah anda rasa anda HOT???
Hot??Cuaca arini suam2 kuku kambing..So..ak xrase la HOT..Ak ni normal orgnya...klu ak HOT mau ak kembang x kempis2..Kalah Syanie 2...=p

2. upload gambar kegemaran anda


3. cerita pasal gambar
Spek kami membuat kan kami kelihatan begitu HOT!!That's why i like dis pic...=p

4. bila kali terakhir anda makan pizza
Baru je 2ari lepas..En.Pjg sy belanja...Tp...sgt la frust xdpt makan Pizza yg baru 2...Frust sampai t'tonggeng...Sungguh Syahdu....

5. lagu terakhir anda dengar
Lagu??Dah lame xdgr lgu...Juz td pasang radio t'dengar lagu Mawi & Diana..tjuk..Penyembuh rindu xsilap...[sori..i fail bab ingat tajuk lagu...]

6. apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini
Borak2 dgn Syarlini...B'bincang mau main masak2 apa...Sunggu lapar sekarang...

7. selain nama sendiri anda di panggil nama apa?
Nurul: Family n classmate time degree
Wani:kawan2 yg selebihnya
Meggi:Adik yg ke 4 aka Bulu
Emo:Rumate


8. tag lagi 8 orang
Sapa i nak tagged ni??
Wiwi

9. siapakah orang no.1 kepada anda
Kakak senegeri dgn sy!!Sgt baek n kelakar!!!Suke n syg sgt2 beliau!!
Peace kak mie!!Muah!

10. kata sesuatu mengenai orang no. 5
Sila letak link blog anda stiap komen yg dberi..Anda suke makan penyepak ak ke??berapa kali mau pesan??huhu


11. no. 3 ada hubungan ngan siapa
Ak xtau nak declare hubungan kitrog macam mane coz ak sampai sekarang masih t'cari2 jantina beliau..conpius sama ada lelaki o ppuan..1st time dpt komen dari beliau ak pikir die lelaki aleh2 ak rase die ppuan dowh!!

12. bagaimana pula dengan no. 4
Ini pasangan sehati b'dansa aku..Suke bebenor menangkap pic!dah lame suh die tangkap gambor ak tp jenuh tunggu xkunjung tiba..huhu

13. pesanan kepada orang no. 6
"Ah!putus sahabat ya!!!kamu pergi celebrate new year xajak beta xpe!!!!mau ak bakar kamu punya blog!!!!"

14. kata-kata cinta tok no. 2
owh..dah biase bg kata2 cinta kat beliau..tp b4 2..nak mintak izin ari ucen dlu..."Ucen..i curik u punya darling jap yep!"huhu

AZreen...wiwi...erin...ewin...
Semua ini nama mu..
Tp ak lebh selesa memanggil mu...
Gedik...Manja...Elyana Sopan..
dirimu sungguh bererti buatku semasa sesi mengumpat org...huhuhu

15. adakah no. 7 dan 8 punya persamaan?
Ada!!Dua2 comel!!!Cik Cookie i ske die sbb die ske share email kat blog beliau coz ak pemalas giler2 nak bukak email..lg2 email forward..
Ifa plak pic die sgt2 comei!

16. berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang men'tag' anda
1.pengomen tegar di blog Cik Comey
2.merampas takhtaku sebagai pengomen tegar di Cik Ci comey
3.Nama kami sama "WANIE"
4.Die pengomen yg sopan coz membahasa dirinya SAYA AWK
5.Nak lgi ke??Okeh2....Die comel bila senyum!

17. persamaan antara kambing ngan lembu?
Dua2 ni binatang ada 4 kaki.Berak xbasuh

18. perasaan anda buat tag ini
Suam2 kuku sbb nak cepat pergi masak!

19. adakah anda tahu si razman itu sengal?
Razman??Sapa 2 razman?Sori..t'lebh jujur plak...=p

20. GAY or LESS??
Dua2 perkara di laknat Allah S.W.T..berani buat la!

Pensil/Surat:Anata no namae wa nan desu ka???Hansamu desu.Soshite kirei desu...Ok2...fail!xsempat nak study Japanese!!!





Sunday, January 3, 2010

::Keranamu Ibu Akan ku Turuti::


Apabila cube tidak melawan cakap Bonda ketika ingin keluar bersama.....

------------------------------------------------------------------------------------------------

Mak Cik Wan: Awak xde baju laen ke?

Aku : Ala....xkan xbleh pkai baju ni???

Mak Cik Wan: Pergi naik atas tukar baju..

Aku:Uh...Mak ni...Bukan ketat pon..

Mak Cik Wan: Pergi tukar pakai baju labuh dan xketat!!!

Aku:Yela...Yela...[Pasrah]

------------------------------------------------------------------------------------------------

Mak Cik Wan: Tgk pkai baju tu..Ketat!Macam xde baju laen je.....

Aku:Mane ada ketat..Labuh lg..Bawah bontot tau...

Mak Cik Wan:Labuh tp ketat watpe!Same je!

Abg Botak:Biar la mak...Mak kan dah nasihat...Die xnak dgr die tanggung dosa..

Aku : Erkk....insap ler plok! [dalam hati ye...]

------------------------------------------------------------------------------------------------

Mak Cik Wan: Mak ade belikan awk baju muslimah...Awak nak x??

Aku:Boleh jew...Mcm mane?[Reaksi yg tidak berminat sgt]

Mak Cik Wan:Design macam ni..Klu awk nak..Mak belikan..

Aku:Chantek!!Nak2!!Xde skema design mcm ni!!Huhuhu

------------------------------------------------------------------------------------------------

Oleh sebab demikian...Tahun ini iaitu semlm dan lebh tepat lg..sehari sebelum YES berakhir...Ak telah memborong baju labuh n jaket labuh sebanyak tututututu....

So...Bonda ku..Jgn salah kan sy apabila duit sy byk sudah abis....Sy sudah xcited dgn baju labuh n longgar tp design yg stylo..PEACE!! I'm promise pakai baju labuh n xketat..huhu cube ubah style...huhu [Azam baru lg...]


Sesi Shopping bersama housemate~~

Ok..Biasala n harusla sy t'lebh over....=p

Pensil/Surat:Alamak!arini t'beli jeans lg la plak....Mau cecah 1K duit ku abis!