Wednesday, August 17, 2011

::Berhenti!::

Assalamualaikum.....
Bulan August sudah. Update blog macam hareeemmm... Mengigau apa update blog Rabu? Ouh. Selangor cuti kot. Nuzul Quran. Sila jangan Jeles~ Actually, aku tengah stress username untuk login Maybank online invalid. Tu la. Dah tahu diri tu memang kaki pelupa. Tak reti-reti nak take note after register online! Aigo....diri sendiri yang susah kannnn..Padan muka ko Wanie!

Semalam tinggalkan office dengan otak berserabut. Banyak kerja tak settlekan lagi tapi terpaksa balik sebab semua orang dah balik. Kebetulan kena masak untuk berbuka pulak tu. Adoyaiii.. Bos kasi kerja pukul 3.45pm. Aku kena balik around 4.30pm. Tapi semalam aku dah balik lambat dah. Pukul 5.30pm baru keluar office! [Bagi office aku tu dah kira lambat sebab kitorang pukul 4pm dah balik. =)]

Next week, 22nd August 2011 aku dah resign... Kesian pulak bos. Banyak kerja dia. Dah la plant shutdown. Assistant tak ada. Nak cari replace aku pun payah. Cerewet punya bos. Nak yang ngam je. Siap suruh aku request kekawan aku yang pesen perangai macam aku. Aduhhhh Maybe dia suka assistant yang suka melawan. Suka tido. Siap dia nak kacau aku lagi if dia tak dapat-dapat assistant. Kelakar la bos ni. ^^, ala bos... Saya berhenti sebab reason yang kukuh. Nak future study. Bukan sebab saya tak suka bos. Susah nak jumpa bos yang reda kena petir, reda kena berleter, reda kena perli dengan saya. Hahaha Sayang pulak nak tinggal kerja ni. Bukan apa. Pekerja-pekerja bawahan pun sibuk tanya kenapa nak quit.. Aduh... Diri sendiri perlu di dahulu kan... Bak kata Lidiman la... [Setelah penat beliau memberi pelbagai leteran kepadaku..]

Ouh... 11.8.11 Nice date rite??Hehe Bufday Lidiman.. Nanti birthday aku 22.12.22..chantek gak..tapi tahun 2022???perghhh...entah idup ke idok lagi.... Penat pikir nak kasi apa. Nak buat suprise macam mana.. Ingat nak bagi cupcake tapi cream banyak aku tak suka sangat, [Macam la bagi kat aku] Pastu sekarang memang trend orang buat homemade chocolate...Ha...cari la blog-blog chocolate yang best tapi payah benor. Aleh2..Jumpe la satu blog ni..Kak Rina owner die. Sangat baik! Penat bergaduh+kol kekawan Lidiman semata-mata nak plan beli kek.. Finally berjaya juga!! Cume kempunan nak beli Secret Recepi tak berjaya..Plan last minutes kan..huhu

 Memula nak bagi 1 present je.. Aleh-aleh time cari kotak jumpe plak hadiah lain...hoho

 Homemade Chocolate! Sedap!Chantek! Suke sangat!




 Selepas dapat kek baru mood Lidiman kembali normal!haha

Terpaksa tambah sorry. Bergaduh dah teruk gila!Hahaha But Happy Ending!! Thanx a lot untuk kekawan Lidiman~

<3



 

6 comments:

iQa~ said...

bufday kite nnt nk surprise jugak bleh? hahahah~

Wanie-san said...

hahaha b'day tataq bukan dah lepas??
:p

erine roslan said...

gila heaven kul 4 dah balik. aku kul 630 baru balik ok :(

~AmyLiana86~ said...

comel kek tu...tengok homemade chocolate teringat lak coklat tunang dulu2..hehe

nasha_libra said...

besday aku nnti kasi aku kek jgk,xkira,nak jgk!hohoho!!;p

arboqskii said...

sedap wei cokelat itu...