Thursday, August 16, 2012

::Walaupun Dimarah tetap Dapat Ganjaran::


Assalamualaikum....
Pelajar-pelajar ni tak kira yang primary school ke, secondary school ke, pelajar besar ke kecil ke kadang-kadang sweet juga. Kita marah-marah kadang-kadang sejuk juga hati. Kita bising-bising kadang-kadang lembut juga hati.

Ragam pelajar pun macam-macam. Ada yang bila tahu quiz fail, merayu-rayu suruh luluskan. Macam-macam cara. Ada la juga pelajar aku ni, tak bagi pun lagi paper quiz tapi dah datang merayu-rayu suruh buat requiz untuk dia. Siap pujuk-pujuk. Actually, aku bukan la kejam sangat. Aku memang nak tolong diorang. Bukan dia seorang je, tetapi semua student aku. But, for him, aku bagi buat requiz and if betul semua aku bagi la full mark. Sebab dia datang dengan inisiatif sendiri nak buat requiz. Soalan aku tukar la. Bukan soalan yang sama. Pelajar-pelajar lain tak datang so diorang aku tolong suruh diorang betulkan apa yang salah then aku bagi markah. Markah depend pada aku. Hahaha


Hasil daripada budi bicara aku, tak pasal-pasal one of my student bagi kek  red velvet tauuu! Terharu gila! Dah la dia buat sendiri. LELAKI plak tu. Aku tak pandai buat!Rasa nak menangis tersendu-sendu plak. ekekek Pastu buat onar dalam FB, upload pic kek ni then tagged semua kawan aku yang mengajar kat Poli Shah Alam ni. Hehehe

Aku dengan pelajar-pelajar perempuan kelas tersebut. Comel-comel je diorang. Cute pulak tu! Hehehe :)

Pensil/Surat: Tetiba-tiba  rasa.. I LOVE TEACHING. hahaha



1 comment:

encik atan said...

nasib tak pakai baju biru juga kalau tak uncle ingat student ..

selamat hari raya wanie..