Thursday, October 27, 2011

::Kegembiraan Dalam Kesedihan::

Assalamualaikum....
Selamat sudah cuti panjang aku. Orang lain cuti just weekend je. Tapi aku dari Khamis minggu lepas sampai Rabu this week aku bercuti. Melepak di Shah Alam. Memang best! Walaupun kadang-kadang aku just tinggal dalam rumah je tapi tetap best sebab aku berada di Shah Alam. [Gila belagak bunyi! Tapi ada aku kisah!??]

21hb Oktober 2011 selamat sudah parents aku pergi ke Mekah. Alhamdulillah....Semuanya berjalan lancar. Parents aku pun dah selamat tiba di sana hope nanti diorang selamat pulang ke tanah air dan beroleh haji mabrur..Sedih sangat-sangat time hantar parents aku. Semua adik-beradik mak aku datang hantar termasuk la cousins aku. Memang meriah juga la sebelum bertolak pergi Kelana Jaya untuk hantar parents aku tu. Gerak 5buah kereta. Sampai tersesat-sesat sebab hujan lebat sesangat!! 9.30pm parents aku dah kena siap-siap pergi KLIA. So, kitorang dapat jumpa sampai pukul 9.30pm je la. Memang saat-saat nak pergi tu semua menangis! SEDIH SANGAT-SANGAT! Adik aku yang last memang dah tersedu-sedu dah. Kesian pulak aku tengok. Dia dah la paling rapat dengan parents aku sebab bongsu kan. Aku dah tak leh nak bercakap ape dah. Adik-adik aku yang lelaki semua tu yang agak-agak nampak jiwa kental semuanya bercucuran air mata lah! Tapi kena bersyukur, sampai juga seruan parents aku pergi haji. Alhamdulillah.

 Ni wajah-wajah kesedihan. Picture dengan parents aku tak sempat nak transfer dalam laptop aku.


23hb Oktober 2011 aku pun selamat berkonvokesyen. Happy memang happy tapi part UiTM pasang video hargailah ibubapa tu memang aku dah kering tekak habis.Tahan air mata. Gila kau!Mana la tak rasa sedih+hiba+sebak! Parents aku dah la tak datang, yang datang just abang aku dan pakcik aku je. Tahan la juga aku ni dari air mata bercucuran jatuh... Tup tup ayah aku bagi message said Congrates on my convocation! Waaaaaaaa T_____T Macam mana nak buat ni! Sedih yang amat tau!Tau! Sabar-sabar. Tapi yang terbaiknya, aku punya seat dalam dewan tu depan sekali. Tak boleh la nak gedik-gedik ambik gambar! Depan Naik canselor, Dekan-dekan. Uish..Sopan habis aku duduk Siap kepit bagai! 

Btw, aku nak nak ucap TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA kepada
1) Abang, Ayah Cik, Adik aku Fareez sebab sudi menggantikan parents aku dan menunggu sehingga habis konvokesyen dan juga sehingga semua orang balik!hehe
2) Nurazreen & Ifzan Mohd kerana datang awal gila!Tq sebab bagi bebear purple. Boleh aku buat pukul ko Gedged.Hehehe
3) Hafiz Hamzah & Ina (adik Ina & housemate Hafiz sekali) kerana datang sampai tersesat-sesat baru boleh jumpa. Tq juga sebab mung Topih tak habis-habis mengutuk aku ye!Tq juga bagi bebear blue dan bebear kuning. Boleh buat pukul mu Topih! Haha
4) Lini & Najwa kerana sanggup datang walaupun invitation aku last minit. Hahaha Tq juga sebab bagi bunga kain tu!hehe
5) DANNNNNNNNN SPECIAL VVIP aku time konvokesyen kali ni ialah Husna, Kak Azira & HAFIZI PIZIE.haha Ha!Ni sebab diorang aku tunggu lama baru sampai pastu sempat lagi bagi Fresh Flower beserta BEBEAR KATAK BERPARUT! Main kasar nampak korang ni!Nasib la aku pasrah je time tuuuuu!huhuhu

Apa-apa pun Arigatorgozaimasu sesangat!Hehehe ^_^/v Terubat kesedihan aku...:)

 Ladies Nite! Pergi makan steamboat di Tupai-tupai! Beshhhh!! ^_^
Ni malam before aku convo. Ex-rumates tercayang~


 Mata ucen terbaek!hahaha
*sabotaj*



 Abang, Me, Fareez si pencinta yangs setia.Hahaha

 Kan aku dah cakap Topih Gila! Keje nak buli aku!!


 Bersama pasangan kapel seiras!haha

 Ambik KAU!!

 Mr. Lidiman sabotaj sayaaaa!!!!

 Ucen kantoi! Ingat ko tinggi sangat ke!haha

 Wink Wink ^_^



Sampai malam okey kitorang bergambar!

Owh, sori tak inform entry ni banyak gambar. Hahaha

Pensil/Surat: Bakal  merasai hunjung minggu di Parit King! Best kewww?? huhu

5 comments:

iQa~ said...

congratulation tatak... =D

erine roslan said...

paling awal ok kitorg datang.. 2 jam setengah dating dlm uitm dekat DATC tunggu ko.. mmg tak pernah di buat org kan dating kat dewan convo.. berilmiah sgt dirasakan.. hahaha

@juera said...

tahniah dh convo :)..

ber_u_wang said...

tahniah...

wanie convo 24 hb ke...

uncle ada dtg tapi tak jumpa wanie

~AmyLiana86~ said...

tahniah wanie..teringat lak masa konvo kat uitm shah alam aritu..hehe