Saturday, September 22, 2012

::Habis Sudah. Buka Buku Baru::

Assalamualaikum...
Jumaat ialah penghulu segala hari dan tangga 14/09/2012 juga penghulu Latihan Mengajar 1 aku di Politeknik Shah Alam. Sangat banyak kenangan manis. Kenangan pahit tu tak ada la. Yang ada pun sedikit perbezaan pendapat. But, we can ignore it. Dun take serious. ^_^
Overall sangat best dan sangat touching when I need to say gud bye to my beloved students. Ouchh .. Rasa nak nangis teresak-esak plak.

Entry ni dah lama nak publish tapi malas benar nak mengarang ayat. Tapi gagahkan diri juga sebab nak jadikan kenangan. Kang aku lupa pula. Biasa la, dah tua ingatan makin ke laut.Grhhhh

Kita mulakan kelas yang mula-mula aku masuk then kelas yang mula-mula aku tinggalkan.

DEU3A
Rasa sedih tu ada la tapi tak sangat sebab tak ada la rapat dengan semua students. Just segelintir je. Diorang ni baik sangat. Pandai tu memang la! Kelas 1 Malaysia. Chinese, indian, malay..semua ada!hehe Cakap pun polite. So, aku relax jela. Ambik gambar semua students then salam-salam keluar. Tak ada bagi ucapan akhir pun. Haha Tapi student kelas ni yang mula-mula dapat cari Facebook aku. Memang stalker gila la!Hahaha


 Pic kelas ni banyak tapi aku letak satu jela. Tak ada pula yang aku snap ramai-ramai.


DKA3C

Kelas ni memang sedih sangat sebab walaupun aku ada la sedikit kebengangan dengan seorang pelajar tu. But overall, semua ok. Aku sayang gila kelas ni. Diorang kadang-kadang buat muka saiko kat aku time aku mengajar. Ingat tak paham padahal faham. Pastu buat muka tak bersalah. Students lelaki yang buat aku confius ingat cina tapi MELAYU. Students perempuan memang comel-comel! Ada yang malam-malam time aku dah nak tidur siap message tanya calculation nak buat macam mana. Hehe Sayang gila. Diorang pun bila aku bagi exercises memang active berdiscuss dengan rakan-rakan. Bila aku round pun diorang akan tanya-tanya apa yang tak faham. Senang cerita, semua students yang nak belajarla. Tak ada main-main. Time nak bla tu, ada la sedikit kesebakkan sebab one of the students tu sedih-sedih. Pastu aku pun dah rasa sebak. ;((



 Ni budak lelakinya. Yang kat depan tu jangan sangka Chinese ye. MELAYU okeyy. Sentap i kena tipu...huhu

Ni students perempuan. Comel-comel belake! Geram aku! Hehehe Soft je bebudak semua ni. Baik benor!hehehe 


DKA3D
Kelas yang sangat happening! Time aku mengajar, diorang diam. Muka masing-masing memang saiko habis la! Mengalahkan kelas DKA3C. Yang ni saiko tak paham. Siap aku kena paksa bagitahu kalau tak faham. Diorang ni kalau tak faham pun diam pastu pura-pura faham. Senang je aku nak tengok diorang faham ke tak. Aku bagi exercises on time dalam kelas tu juga then suruh diorang buat terus. Time tu memang tahu la siapa yang faham or tak. Tapi  kena round! Kalau tak round diorang ni TAK BUAT! Bila dah round baru la gelabah nak buat. Ingat aku tak tahu. Tapi malas la nak marah-marah. Kasi sentap sikit, kasi ugut sikit, settle. Ekekekek Time bagi ucapan nak berpisah tu, diorang tak take serious pun. Aku punyala sedih! Hampeh! Iksh...Time ambik gambar lagila kecoh! Kelas ni walaupun lemah mathematics tapi disebabkan perangai diorang yang gila-gila, happening tu, kadang-kadang tak sampai hati nak bagi fail. Bila kita panggil nak bagi kertas markah diorang pastu tanya apa yang salah, diorang sengeh-sengeh. Aduyaiii.. Orang tanya apa yang salah dia sengeh tayang gigi. Pastu tersilap nama tu toksah kira la. 1kelas ada lebih kurang 4 orang kot nama Syahirah. Bila ramai sangat aku pun confius. Yang tersalah panggil nama tu tak payah la. Memang dah selalu sangat. Diorang cam aku silap panggil bila aku sebut nama ayah diorang. Kelas ni juga paling ramai add aku kat FB. Sebab dah janji if jumpa FB aku, so aku akan approve. Tapi aku takkan bagi nama FB aku. Biasala..Stalker kan. Memang confirm la jumpa. Aishhh.. 



Ni pelajar perempuan DKA3D. See.. Contra kot dengan pelajar DKA3C. Diorang ni kecoh-kecoh. Memang bising la kelas tu.
Sama je dengan pelajar lelaki kelas diorang. Tu yang pening melayan...hoho

Ni pelajar lelaki. Nampak macam baik. MACAM okey! Tapi.. Aduyaiiii. Sabo jelah!

KELAS YANG HAPPENING!!!

DPB3C
Yang ni memang tak yah cerita. KELAS YANG SELALU KENA MARAH. KELAS YANG SELALU KENA MEMETIR. KELAS YANG SELALU LAWAN CAKAP AKU. KELAS YANG SELALU DEGIL. KELAS YANG SELALU TAK DATANG KELAS. Aiyaaa... Tak tahu nak cakap apa laaaaa.. Tapi kelas ni juga la buat aku tergelak besar!!!!!! Diorang ni mana makan saman. Time test boleh bising-bising. Meniru tu toksah cakap la! Marah arini pastu diam. Next kelas kecoh balik. Gaduh-gaduh dengan aku tu memang mainan je. Marah diam pastu sibuk panggil aku Puan.. Puan...Uh! Dah la banyak benor yang fail test math. Aduyaiiii. Sabar jela. Last kelas dengan diorang pun boleh lagi gaduh-gaduh dengan aku! Tapi aku peduli apa. Hahahahaha Bila bagi ucapan last pun sibuk menyampuk-nyampuk. Tampo kang!Grhhh


 Ni kelas yang KECOH SEDUNIA!

Btw, apa-apa pun aku kagum.. Kesemua kelas yang aku ajar, tak ada students yang datang lewat.Kalau lewat 5minit tu biasa la. Pastu diorang mesti minta maaf if datang lambat. Kalau diorang ada problem dan tak dapat datang, mesti SMS aku. Ada tu CALL aku. Aku tak kisah kalau diorang datang lambat, tapi aku pantang orang bising dan kacau pelajar lain yang nak belajar. Tu jela. Hahaha Nex sem, tak sure lagi nak mengajar kat mana. huhu Settle kan Projek Sarjana dulu!!!!


Pensil/Surat: Dah kantoi buat tak tahu aje la....


4 comments:

Dora Natasha said...

ihihihi..

ampun cik wani. saye yg mengantoikan anda..
ingt kamu dah gtaw last kelas. tak rupenyer..

muahahaha...
chill bebeh :p

Wanie-san said...

ah benc ko tau!
ade ke patot kantoi kan akuuu!
xnk kwn ko!

Aujinz said...

hua hua hua.. macam mana lecturer depa pon kecik jer... suara petir tak?

Syahira Adisa said...

hahah! sabar ea puan.
puan ada 5 syahirah lha puan dalam kelas dka3d. however sangadd rindu puan. terima kasih ea ajar kita orang and luluskan kita orang (: