Sunday, October 21, 2012

::Minggu Ini::

Assalamualaikum.....
Malam ni kena tidur sorang. Mek Sue pergi settle kan assignment dia. Bagus! Macam tu la aku rasa last sem. HARU BIRU. Tak tau nak uruskan assignment yang mana satu. Assignment paling aku benci KRITIK ARTICLE/JOURNAL. Wah.. Rasa aku ni pengkritik terhebat di alam ini pulak kan. Ingat aku ni A. Samad Said ka? Ayat nak bunga-bunga. Bayangkan budak kepala kira-kira nak buat ayat mengayat. oooowwhhh damnnn. Kalau sem lepas subject Kualitatif. Nak kritik tu kena follow 9rules. WTH la kan. Rasa nak..... ok. Kata bakal pendidik kan. Harus menjaga kata susila. Tak giteww? @_@ Tapi berbaloi la dapat A..Ahakss  Sem ni kena kritik juga. Eh? Rasanya everysem kot ada kritik mengkritik. Kang aku tengok dressup orang pun aku bantai kritik. Grhhhh Housemates aku yang dua ekor lagi tu duk layan bola. Kelantan vs ATM. Sekor sokong Kelatan. Sekor lagi  ATM. Bagus sangat. Aku?Sokong Ganu..Hakhak Malas aku tengok bola. Kalau dengan En.PZ tak pe juga. Kehkeh Ambik hati. Dah dia fanatik bola. Kena la support. Apa da.. Tapi tak ada pula dia nak support aku main game The Sims. *Hukhuk Tekupmukadenganbantal*

This week memang minggu azab. Kerja non-stop until yesterday. Presentation tok sah cakap la. Everyweek. Nasib next week punya present tunda after Raya Haji. Boleh la bernafas guna hidung. Lepas je present subjek Pengukuran semalam terus lega nak mampus. Ibarat dah habis exam je. Over bebenor uu. Pastu assignment kritikan buku Sosiologi baru pendahuluan buat. Hari Selasa depan nak kena submit. Alah. 5 pages je kot. Hahaha Tapi kalau 1pages pun mahu 1 hari berperang dengan mood. Camne nak settle kan 4 pages lagi? Tu tak termasuk lagi borang soal selidik untuk Projek Sarjana aku. Memang dah siap tapi nak edit sebab dah dapat 2 lecturer untuk kesahan. At least 3 orang nak tapi aku hold kan dulu. Sorang lagi tu, nanti-nanti la aku cari. Hakhak Suka sangat bertangguh kan. Nanti semua lecturer tak sahkan soal selidik kau baru tahu Wani!


Ouh, semalam tadi aku makan KFC. Eh? Perlu ke mention? Perlu la...*Sendiri tanya sendiri jawab. =_="* Sebabnya... hari ni aku makan KFC jugak. Kahkahkah Sukanya dia.. Bila gemuk mengadu kat orang.."Aku dah gemok wei...Sedayyy" Tapi time makan tak ingat donia!Ibarat donia ini aku yang punya!!! Wawawa *Sambilsumbatrotidalammulut*

Tadi beli set Zinger burger jela. Muak juga hari-hari makan  ayam. Aku dahla bukan fanatik sangat ayam sekarang. Kadang-kadang boleh la. Kalau selalu memang loya juga tekak aku. Makan ni saja pun dah kenyang gila. *Konon.Padahal sekarang duk cari makanan*

Ok, minggu ni aku punya malas tahap gaban di tambah pula this sem kelas aku 1 kelas 1 hari then petang pulak tu. Memang harapan la aku nak pakai baju kurung. Aku bantai pakai baju muslimah then pakai skirt. Sonang. If kelas pagi, baru aku pakai baju kurung. Huahuahua Ok, saja letak pic pergi kelas hari Khamis aritu pakai spek. Biasa tak pakai. Sampaikan classmates tak tahu aku ni rabun. Sobsobsob *Buat-buattacing* Ingat aku suka-suka je ke nak pakai spek pergi kelas. Aku memang SANGAT-SANGAT prefer pakai LENS. Kat rumah or keluar area rumah je aku pakai spek. If keluar jauh-jauh, pergi kelas memang tak pakai la.. Bukan apa, aku memang tak confident if pakai spek. Muka aku sangat tak sesuai if pakai spek.hukhuk So, hari rabu ada peristiwa menyebabkan aku kena pakai spek pada kelas hari khamis. Sebab..



5



















4

























3

























2























1























TARA!!!!!!!!!!!!!!




Kikikikiki Gelak-gelak-gelak-gelak. Ok. Stop. Malas tengok lagi. Bukan sebab aku suka pakai lens ye. Sebab aku sangat cerewet berkenaan lens. Bukan sebab kena ketumbir intai orang. Bukan sebab kena gigit/kencing serangga eg:lipas, semut etc.. Bukannn.. Aku dah jumpa doc then doc cakap ada kelenjar dalam KELOPAK mata. If sebab lens, bukan effect kat kelopak mata tapi BEBOLA mata. But bebola mata aku ok je. Tak ada merah-merah ke. Tak pedih pun. Kalau ketumbir mesti ada biji merah kat aris/area bulu mata tu. Tapi nanadoo. Kalau kena gigit serangga lipas etc tu mesti ada kesan kena geget doc cakap. Confident aku jumpa doc then cakap "Mata saya saya rasa kena gigit serangga la." *Macam aku pula doc kan. Sigh.* Tapi doc dah bagi 3 jenis pils. Tapi aku makan antibiotik je. Biasala. Aku ni selagi tak sakit teruk harus tak makan ubat. Even demam pun aku tak makan ubat. Tak nak bagi badan biasa dengan ubat ni. Takut effect long term je. But now, mata aku dah okeyyy~ Kehkeh


Eh?Over pula kan. Mentang-mentang lama tak update. Habis semua random je aku cerita. Senang juga seminggu sekali harung aku cerita. Hoho

Pensil/Surat:Settlekan kerja then ganjarannya cuti 1week. Hoho


3 comments:

nasha said...

Ingt kn npe la mata ko tu,kot2 kna cium dgn pizi ke,haha..x kelakar ek?hihi..ble nk jumpa ko lg ni wani,hr tu duk s.alam xnk kontek aku ek,skrg da duk johor lg la pyh nk jumpa..sob,sob,sob...;(

~AmyLiana86~ said...

sedap nyer cheezes wedges tu..lor ciannyer mata tu..akak xsuka pakai kontek lens ni..cerewet..pernah pakai 2 3 kli je wanie..

Wanie-san said...

tasha:kikiki fizi nak cium bila dh kawen la...skrg mana bley..hohoho ala....aku pun xtau bila lg free,,...time duk shah alam tu pun ak weekend asyk bz je..ada gak ak ckp kat fizi nk ajak g umah ko tapi msa xizinkan..:((

kak amy:sedapkan!lapar plak tgk..hoho wani mmg pesen pakai lens..alhamdulillah..setakt ni mmg xpernah jadi apa2 kat mata la..ni pun dh ok...hehe