Tuesday, August 20, 2013

::I'm Back::

Assalamualaikum...
Setelah sekian lama mendiamkan diri tetiba hari ni meroyan nak update blog. Actually aku tengah kerja tapi aku biasa memang free pun. Balik pun suka hati aku je. Pukul 4.30 pm dah chow chin chaw.. ekekekek

Alhamdulillah.. Rezeki untuk aku bekerja ada. Lebih kurang sama dengan kerja sebelum aku sambung master cuma dulu aku jadi assistant officer tapi sekarang aku jadi executive. Fhewwww executive la sangat. Sebenarnya Operation Executive tak pun Operation Officer pun boleyyyy!

Sepanjang aku tak update blog ni banyak benda yang berubah dalam hidup aku ni.

First: Aku dah bekerja even bukan dalam bidang master aku (Education)
Second: Aku dah.......BERTUNANG. Alhamdulillah. Syukur sangat. One step closer. Syukur terhadap Allah S.W.T.
Third: Aku dah boleh DRIVEEE..Ngehhh Lesen dah berjaman adeeee... Tapi enggak pandai drive. Ni ayah aku dah bagi pinjam sebiji kereta pandai-pandai la drive.. Nasib Auto. lalalala

Sekarang aku nak buat preparation untuk kahwin pula. Kalau kira week memamg haru biru. Kalau kira month nampak macam boleh jalan-jalan macam kura-kura lagi. Yang jadikan huru hara sebab BANYAK SANGAT aku nak DO IT BY MY SELF! D.I.Y!!!!!!!!Ya Allah, sempat ke?? Sempat je kalau tangan kretif. Dah tu, tangan aku ni KRETIF keee??? Harusla TAK! T_T

Dapat roomate yang tak supportive langsung. Siapa lagi kalau bukan si UCEN tu! Ada ke patut suruh aku beli bunga telur. Penat aku buat bunga kertas carnation tu! Ingat senang ke? Untuk aku orang tangan tak kretif pastu pura-pura kretif di tambah sikap pemalas yang teramat memang susah lah! T_T

Benda yang DIY :

(1) Bunga telur : 200 pcs. Kalau boleh dan sempat 300 pcs. Rasa macam tak boleh. #_# Baru siap 100pcs tu pun buat time tanam anggur dulu.T_T
(2) Veil Nikah : Nak jahit beads bagai tu la. Border lace dah beli. Mahal nak mampus kat Jakel! Nasib mak aku suruh ambik. Kalau aku, TAKPE TERIMA KASIH!
(3) Baju Kenduri: Jahit beads kat lengan baju dan pinggang. Letak boarder lace and beads juga.
(4) Kad kahwin : 500 pcs. Print sendiri. Design suruh kakak kawan aku buat. hewhewhew
(5) Sticker paper bag: 2000 pcs. Print sendiri juga. Kawan kakak aku design juga.
(6) Paper bag door gift: 1000pcs.
(7) Prop: Yang misai, bibir, semua tu la. Gigih juga nak DIY!
(8) PELAMIN!!! Disebabkan aku memang tak akan bersanding just buat untuk ambil gambar. Tak tahu la macam mana.
(9) Kipas pelamin. Nak buat paper wheel. Gigih!
(10) Ermmmmm ada lagi ke? Entah la..dah weng ni nak ingat.!

Apa-apa pun semoga Allah permudahkan segala urusan kahwin aku ni. Diberi kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah. Amin.... Aku cuma ada masa malam sahaja nak diy semua ni. Nak beli barang pula weekend aje. Tapi weekend kedai kadang-kadang tutup. Pastu ada hal la. En Tunang pula kadang busy dengan race tamiya dia tu. Adoyaiii! Sabo jela!

 Eh, ni pic raya. Biasala. Thema tahun ni KELABU ASAP!Tapi adik aku yang gila duk ternganga ni marah cakap KELABU ASAP! Dia cakap SILVER. Phewwww Omputih uolssss


 Ni semua sopan santun. Yela. Pic raya kan. Mesti la Ayu, kacak, bergaya mutu keunggulan keeeennnnnn.

 Lepas je pic sopan snap terus adik aku buat gila.

 Nenek aku dah give up. Dia cakap apa nak jadi cucu-cucu aku ni. Hahaha

 Yang ni KONON cakap last-last. Aleh-aleh aku buat spoi. Semua blame on me. Hukhuk

Ni sebenarnya pic last potret Ghani's Family.Boleh adik bonget aku tu duduk ala-ala AUW SEJATI!!!Grhhhh

Tahun ni last beraya sebagai bujang. Abg aku juga macam tu. Hohoho

Ok. sekian. Laporan tahunan 2013.

Pensil/ Surat: Mohon mood baik sepanjang masa. 



5 comments:

Aujinz said...

lama tak apdet blog... patutlah senyap jer.. kakakkaka.. walo ape pon.. tahniah aa wanie-sang...

Wanie-san said...

hehehehe thanks en aujinz!!!

Dora Natasha said...

wanie, adik ko yg dok mcm auwwww tuh ensem. hahaha

Wanie-san said...

amboiiii!sempat lagi ko keeennnn!

情色網站 said...

愛暴露
情色成人小遊戲
免費0401聊天網
換妻俱樂部
龍虎總獎金
網路交友
賭博遊戲
小魔女自拍
桌布動畫圖片