Tuesday, August 27, 2013

::Nak yang Murah Aje::

Assalamualaikum....
Malas betul aku nak fikirkan hal kahwin kalau duit dah tinggal senipis kulit bawang. En.PZ kena pergi Tawau. Tak lama pun. Hari ini sampai Jumaat. Pastu Sabtu plan nak pergi tempah kad kahwin sebab pertengahan bulan 10 dah nak pickup. Design yang aku nak mostly more than 0.30/pcs. Geram pula. So, nak pergi tengok dan tanya sendiri. If ada design yang menarik less than 0.30/pcs terus ak grab. Aku nak design boarding pass tapi kalau untuk sebelah pihak boleh la bawah 0.30/pcs tapi kalau dua pihak terus jadi 0.39/pcs. Membazir tu. Aku kan kedekut! Nak design cadbury ramai dah buat. Nak design cek sama macam boarding pass. So aku rasa design yang valid ialah design post card. Tapi dah macam lama dah orang buat. Aku nak yang nampak ala-ala vintage style and color pastel. Gitewww... Cerewet+kedekut=Complete! Kau buat la sendiri wani oii!

Pastu fikir pasal sticker plak. Sticker aku nak 2000pcs. Tapi aku 1000 pcs dan abang aku 1000 pcs. Aku nak harga bawah 0.10/pcs. Memang payahla nak cari!HAHA Kalau ada aku tempah kalau tak ada aku D.I.Y!sebab aku dah kira, kalau D.I.Y harga jatuh dalam 0.05 sen ajeee.. Gila kau tak murah!Wakakaka

Button Badge pun sekian hal. Nak yang bawah rm1.50. Nak dalam 100 pcs. Design same je sbb 50 belah aku dan 50 belah En.PZ. Untuk sibling and parents ada la tulis Father, mother, brother yang lain tulis Family pastu friend. Actually, kalau buat 100 pastu aku guna semua dulu pun tak kisah sebab belah En. FZ pun semua adik lelaki. Sama dengan aku.Haha *Niat keji*. Usha pun paling murah RM1.80 je. Design pun biasa-biasa aja. Penat dah nak cari ni!

Progress bunga telur memberangsangkan. Haha. Balik kerja biar la ada masa dalam 10 minit pun, aku gigih buat! Minggu lepas push my self boleh siap dalam 27 kuntum. Minggu ni rasa lagi banyak kot boleh siap. Malam ni tak payah buat reben, bunga semua..Just combine je. So, kalau combine memang sekejap dah siap! InsyaAllah... Allah permudahkan semuanya.. ^_~

Weekend aritu jumpa blogger pencen yang dah lama tak jumpa. Still maintain macam dulu. Cuma aku je yang gemok.HAHA *Kuang asam masing-masing kutuk aku!*


Pensil/Surat: Kerja tak ada. Kebosanan.


5 comments:

Lyaa Suriany said...

CAYOOOOK WANIE.
HEHE

Dora Natasha said...

ekceli, bile kite mkn bizi, tang2 tulah nak berbloging kan wani?

walaupon sawang dh penuh. hahaha

selamat pening kepala kire bajet, tmbh bajet, semoga dipermudahkan...

Wanie-san said...

lya:Hahaha org dh lepas kawen hepi la yeppp :D
dora:yuppppp!!!!btl!time masa lapang byk malas yg amat nak update blog..entah nape mood nak bblog membuak2..hehe

Aujinz said...

waaaaaa.. tak dapat lagi kaa design kad kawen?.. koh koh koh...


ramainya blogger pencen.. kah kah kah...

成人網站 said...

免費視訊脫衣視訊
最新手遊
a片a漫
正妹照片
視訊做愛
免費176辣妹影音視訊聊天網
3P真愛吹
色a片女星
裸露美女寫真