Tuesday, January 11, 2011

::Meroyan Memalam::

Assalamualaikum...
Dah buang tabiat. Mentang2 esok rakyat Johor cuti memang boleh tidur lambat la. Sebenarnya aku dah TERtidur selepas maghrib. TER ok..Bukan SENGAJA. Lain itu.

Memang ramai tak suka orang hipokrit termaksud aku. Yes. Tak Suka. Sangat-sangat. Tapi aku tahu MAJORITI semua orang pernah hipokrit walaupun seciput. Ok contohnya, kita tengah lapar gila-gila punya la tapi sebab sifat MALAS menguasai diri, kita malas nak beli makanan, kalau nak masak lagi ler hareeem kan. Tup tup ada la seorang insan yang baik benor2 nak meng'offer' diri nak masak untuk kita. Of kos kita rasa nak pergi peluk, menangis, cumolot dengan dia...opsss... Tapi, time kita makan tu perghhh rasa masakannya KURENG la sodap. Tak adala tak sedap langsung. So, takkan kita nak bersungut cakap "GILA TAK SEDAP OUH KO MASAK!" Tak pun "APA KO MASAK NI?? KO NI PANDAI MASAK KE TAK SEBENARNYA??" atau pun "KO MASAK SPAGHETTI KE KO MASAK KUEY TEOW KUNGFU??". Tak baik kan? Kita TERPAKSA jadi hipokrit la. Antara diamkan diri dan habiskan makanan tersebut dengan satu nafas sahaja atau pura-pura puji tapi bagi la perli halussss punya. So... pahem2 berlaku juga ketidaksengajaan keHIPOKRITan itu.

Kadang2 kita terpaksa hipokrit demi nak menjaga hati ramai orang. Kadang2 kita terpaksa berubah demi seseorang. Kadang2 kita terpaksa pendamkan sesuatu demi kebaikan orang. Kadang2 kita terpaksa ikut rentak orang. Tapi sampai bila kita perlu buat semua itu. Bukan jadi diri sendiri plak. Makan hati sesorang. Tacing sesorang. Menangis sesorang. Ouh. Gila tak rock! Macam perempuan je. Eh?? lalalalalalala

Ok fine. Fikiran tengah serabut sebab esok cuti. 

Photobucket

Pensil/Surat: Damn! Be yourself Wanie!!

10 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

cuti? pi la dating

hehehhe

(^^,)

ber_u_wang said...

best la ujan ujan cuti kan..

shamsiah shamsuddin said...

cuti ea wanie?
rehat2 la badan dan otak tu sambil menenangkan dri k..
moga dapat rehat yang berkualiti

Wanie-san said...

kakyanie:
kalau duk kl dah lame ooo p dating..hehe

uncle:
best ler..hehehe

shamsiah:
orait..tq dear!^_^

erine roslan said...

sape suro makan hati. makan lah spaghetti.. aishhhh

Solehah said...

hehe..hipokrit nak jaga hati kawan takpa..teruskan hipokrit..haha

saya_arief said...

hijau is nice.
:D

Aujinz said...

Hijaunye makcik wanie-sang.. koh koh koh..

mesra alam eik.. koh koh koh

syue said...

alololo..
sian oh lapaq.

sapa dia yg masak ta sedap tu?hehehehe

fz said...

hi wanie-san..igt aku x?hehe