Saturday, January 8, 2011

::Omong2 kosong bersama ibu::


Assalamualaikum....


Photobucket
 Tema purple... ^___^ Baru separuh di isi. Ada lagi beberapa ratus kotak tak isi lagi.

Ok..hampir separuh persiapan perkahwinan aku dah siap. Sekarang hanya tinggal nak isi gula-gula dalam kotak je. Beribu juga kotak kena isi. Jenuh juga semuanya aku kena buat sesorang. Tapi demi hari bahagia aku, semua sanggup! <------ Kalau rasa nak lempang aku, di persilakan. Statement minta kena maki free2.

Sebenarnya aku kena dera la! Cousin aku kahwin next week. Mak aku ada sponsor sikit2 untuk kahwin dia. So, tenaga aku yang dikerahnya.. Petang tadi tengah aku  kusyuk isi gula-gula dalam kotak di bilik aku, mak aku datang pastu ketuk pintu bilik aku kuat2 macam nak gempa bumi je jadinye. [Mak aku selalu macam tu..=_="] Pastu melepak dengan aku dalam bilik. Topiknya tak lain tak bukan pasal KAHWIN la sebab tengah buat kerja kahwin kan..Grrrghhh...

Mak: "Kalau nak kawin tapi duit tak adala banyak buat biasa-biasa sudah la. Kalau ada duit lebih boleh la buat besar sikit tapi jangan riak, jangan belagak." [Suruh ayah sponsor sikit perkahwinan saya boleh??lalalala]

Mak: "Awak kena tunggu abang kahwin dulu baru boleh kahwin. Nasib la umur dah 35 ke 36 tahun awak baru nak ada anak..hahaha" [Dah tau abang memang tak nak kahwin awal saje je mak bagi syarat macam tu...Sigh..]

Mak: "Eh, pakwe awak lagi hensem dari awak ke tak? Kalau lagi hensem dari awak baik awak cari lain. haha" [Tau la anak mak ramai lelaki, takkan saya yang perempuan sorang ni pun mak nak cakap HENSEM!]

Kadang kalau buka topik kahwin ni, mak aku suka down kan aku. Pastu gelak-gelak. Tak paham aku. Kalau ayah aku lain pesen plak. Suke perli-perli. Memang parents aku tak pernah nak serius bab-bab ni. Dia tau anak-anak dia tak ada yang akan kahwin buat masa ni.huhuhu

Photobucket
Ada bakat tak??hoho Ok fine. Baby tu buat muka pelik kat aku.=___="

Pensil/Surat: Asyik dapat makan free je time praktikal ni..huhu

9 comments:

erine roslan said...

amik berkat wei. haha

Aujinz said...

dah ade bakat dah tue.. koh koh koh

iQa~ said...

mak sy pun dh mula2 perli pasal kawin..

sebok suh fkr masa depan..nk cucu.....
nasib ayah kite cool...xkawen pun xpe ayah kate....asal bahgia..hahaha~

shamsiah shamsuddin said...

Takle langkah bendul la ea?

Wanie-san said...

gedged:haha berkat la sangat oiii!!

aujinz:opsss...leh ambik anak angkat la gni..hhuuhuh

iqa:hahahaha same la kite..ayah kite sbnrnye cool gak..tp kalau kite ckp ada pakwe mest kena perli baik punya..hohoho

shamsiah:boleh je...saje je mak ckp cam g2..hehe

Phat Lee said...

wahh..dah training post untuk menyusukan anak.gud2.heheh

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

bila nak tolong kak yanie masukkan gula2 dalam kotak kat aloq staq?

hehheheh...gaya ibu mithali ada dah tu

hehehhehe cakpong2

Wanie-san said...

phat lee:
erkk...statment mcm mintk pnampo je..hoho

kak yanie:
hahaha buleh2!tapi jgn lupe upah nye~~lalala aish lambat lagi la cakpong i..hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

coversation ibu n anak yg sngt menarek.. moga cepat2 kawen sis. haha