Wednesday, December 16, 2009

::Aku Jahat.. Aku Kejam..::

Ingat malas nak post ape2 arini.. Pastu.. tetibe..bace blog Si Chantek Lya ni... Aku rase macam ak t'panggil nak luah kan ape yg aku rase t'hadap mak aku...

Mmg dlm adik beradik..Aku sorg jew ppuan.. Yes!Only me...tp xb'makna aku anak manja.. Dari kecik sampai besar... Aku xde la close sgt dgn mak.. Tp.. sejak ak dah duk U ni.. Sikap aku dgn mak ak lebh baek dari dlu la... Kecik2 dlu.. Mak ade cite.. Klu aku sakit.. Aku merenget... Ayah jew yg layan karenah ak.. Mak mls nak layan sgt.. Yela.. Aku ni kuat nangis.. 2la dulu aku di panggil gembeng![uh..buruk bebenor plak name 2..] Tp..aku tahu.. tu xb'maksud mak xske aku..

Aku slalu gaduh ngan mak... Aku slalu lawan ckp mak.. Klu aku xlawan pon.. Aku mengamuk masuk bilik hempas pintu.. pas2 mesti xb'tegur sapa...2 dlu la..mase aku masih b'sekolah.. Aku penah xb'tegur mak sampai 1bulan.. Pas2 mak yg tegur ak dlu.. Aku xtegur mak dlu..Adakah aku ego? X..Aku malu... Tp aku tahu nape ak xtegur mak dlu sbb klu ak tegur mak dlu mesti mak akan jawab dgn kasar n nak tak nak je.. So..Pastu aku akan menangis... 2la..aku prefer diam..Memang pedih n sakit klu xb'tegur dgn mak..

Mak pernah hantar aku ke umah makcik ak mase cuti sekolah akhir tahun pas PMR.. Sbb kitorg xb'tegur sapa sampai 3bulan [dari sebelum PMR sampai nak raya.].. Mase 2..ayah yg hantar aku kat umah makcik aku...[ade reason laen sbnrnye..kne tlg makcik wat kuih raya la!muahaha] Pas2 mase puasa mak balik kampung pas2 singgah umah makcik...makcik ade tanya nak balik umah ke x..Aku rase xperlu..Biarla aku tlg makcik ak jew.. Tp..mase mak dtg 2 ...ak masih xb'cakap dgn mak...Mula2 xcited je..Tp..bile jmpe..aku diam... [Kite malu mak..Kite xtau nak mula ckp dgn mak mcm mane..]

Aku tahu nape mak aku marah2 dlu.. Kdg2 aku geram gak.. Abg aku 2 batu ape ler!huhu [marah abg plak!padan muka!hahaha] xdela...biasela..Sikap ak.. MALAS! haha Mak aku kalu bleh sume keje umah aku kne pandai wat.. Tp normal la..dah hidup dikelilingi adik2 lelaki.. So..aku lebih cenderung seperti diorg la.. Aku akan lepak2... Gusti2... Golek2.. dgn adik2 aku... So..bile mak suh wat keje..Aku memberontak!Kdg2 aku wat pun nak siap cpt coz nak relax2 ngan adik2.. Kdg2 aku pikir..nape sume keje umah aku kne wat..Tp..nape adik beradik aku yg laen xperlu wat??? Abg aku penah menjawab p'tanyaan aku 2.."Sbb mung kan ppuan!Kne la wat keje umah.." Owh..lelaki xyah wat la???huhu

Aku bukan xnak tlg mak masak kdg2 coz mak wat keje kne ikot cara mak..Klu xikot cara mak mesti mak bebel2..2la kdg2 takut jew nak potong2 sayur..ikan..ayam..mesti jew xseperti mak nak..Klu masak byk kne ikot cara mak..Pastu kne PERFECT!Ye..mak aku pandai masak n kdg2 org tempah suh wat makanan..So..sure la aku xseterer mak aku..

Aku jarang pelok2 mak..Cium2 mak..Aku penah wat mase ak grad jew..2 jew 1st n last aku wat. Aku malu la nak peluk2 mak..Klu nak g mane2 aku salam jew..pas2 xde la nak laga2 pipi..Nak cium2 pipi..Aku cium tangan mak jew.. Kdg2 aku jeles tgk kwn2 aku coz bile diorg say gudbye kat mak diorg mesti diorg pelok2 ciom2!.. Kdg2..ade gak nak wat g2.. Tp aku xpunyai kekuatan lg... Tp..Aku akan cuba...Insyaallah...

Aku mmg ade t'pikir.. Klu aku kehilangan mak... Mesti aku akan menyesal seumur hidup coz aku xsempat nak manja2 ngan mak sepuasnye.. Aku byk wat mak keguguran rambut..Erkk.. ok2 silap2...Aku byk wat mak terasa dgn aku..Maaf kan aku mak..Aku mmg jahil...='(

Tp skrg..klu dlm msg.. aku mmg slalu akan taip..Syg mak!Dulu aku malu.. Pas2 klu nak ending kol..Aku pon slalu cakap syg mak!Aku cuba..tp bukan secara drastic..aku cuba secara slow2 tuk b'manja dgn mak... Skrg pon.. Mak ske luahkan ape2 perkara kat aku bile kitorg masak sama2... Baru aku tau..Bile kite luangkan byk masa b'sama..Kite lebh rapat n akrab..

Pic ni je yg aku b'jaya jmpe dlm laptop abg..Laptop aku di umah sakit...


Pensil/Surat: "MAK...KITE SYG SGT2 MAK..TP KITE MALU NAK TUNJUKKAN KITE SYG MAK!"


Last...Selamat ulang tahun kelahiran tuk Blogger yg lahir 15hb Dec iaitu:
Akak gebu kite.. Yanie putrajaya
CikTi oh CIKTI..
LIPSTIC & MIRROR..
Semoga kalian di pjgkan umor jep!
Amin..

Bufday ak nex wik..22DEC19**..
oWH..T'promote plak..muahaha




41 comments:

GhOsToNe said...

betoi2!!

kdg2 pyh sgt lew nk tnjukkan kasih syg kite pd ibu kite,kan???

pakcik kordi said...

sayang mak!masa ni la nk tunjuk kita kasih kt beliau...=)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

Babe.
seyes
situasi kite lbh krg same..
tapi mase x berckp ngn umi hari tu..
papa tegur..
suh mnx maaf ngn umi
tapi xmnx maaf pun ..
juz tgur..
rase cam ego sgt nk mnx maaf..
trk kan
ngn mak pun blh ade perasaan ego..rase cam gila berdosa..
Lya pun satu2 nya kena wat keje rumah..
sape ag kan nk kena wat..
xkn papa kot..
situasi kalo nk msk sama cam wani la..
kena ikt semua cara die..
of cos la bengang kalo kena bebel sebb simple things..
hehe
tapi,
bila pk balik..
mak kite nk yg terbaek aje aceli
die nk kite pndai..
supaya dok umah mentua nanti xkne bebel ngn mentua lak..
betul x babe
kite pndang dari sudut positive la.
pjg lak komen..
ni komen trpjg yg penah lya bg kt org..
hehe

Lifesaver said...

oh....aku rapat giler dgn mama aku. kalo dia takde...dunia ni GELAP!

Wanie-san said...

GhOsToNe :
emmm....2la...mak sbnrnye insan yg
byk b'korban tuk kita..Tp..
kita ni malu n ego nak gtau
kite syg mak...huhu

pakcik kordi :
Yes!Syg mak!hihi 2la..selagi die ade ni kne hargaila sbetul2nye..=]

Lifesaver:
yup!Mak lah everything for us.. Puan capa kne slalu ckp syg anak tau nnt..muahahaha

Wanie-san said...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ :
Yup lya!!Wani sokong pe lya ckp 2..
2la..bile dah besar ni..wani byk b'fikir.. nape mak suh kite wat kerja 2 kne perfect coz nnt bile mentua suh masak ke wat2 keje umah ke kita pandai..xdela nnt org ckp
mak die xajar ke??Xpasal name
parents kite plak buruk..

wani malu nak tegur mak dlu klu
wat slh..tkt mak xjawab..
kot2 mak ok jew kan dgn kite...=]
xpe lya..kite cuba menyayangi ibu
kite sebaek mungkin je...

lya bg komen pjg..wani reply
pon pjg..1st gak repy pjg2 ni..hihi

Aujinz said...

saya sayang mak saya..
saya sayang ayah saye..

dah beso lebo pon saya cium lagi pipi mak ngan ayah saya...

i love them so much....(^_^)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

thanks gembeng...

eh salah2...wanie...

kekkeke....siap ada wish besday akak gebu yer...


hikhikhik..

akak sayang kamoo gak dik wanie...

(^_^)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

opss...lupa nak komen lagi


KAK GEBU PUN SAYANG MAK...

kekkekek

Wanie-san said...

Aujinz:
kamu same jew mcm abg aku..
dah beso2 pon pelok2 mak...
tp ak malu nak wat 2 sume..=]

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠:
hahahaha..rmai sgt ler akak yg
b'daynye smlm..hikhik..
syg kamo juga akak gebu kita ni..hikhik

BuLaN iTu aKu said...

mana ada mak tak sayang kat anak...
mak ko sayang kat ko...
cuma dia mcam ko juga..
malu nak tunjuk kan..
bila ko masuk U..
dia mula rasa rindu sebab ko tak dek depan mata dia...
menda ni pun terjadi kat aku.
huhuhuhu,,

Redbloodsnow said...

a'ah tol tuh. mmg kdg² sgt payah wooo kte nk tunjuk kasih syg kte kat mak. nape entah ek...hehehe

cik EPAL said...

sume orang sayang dekat mak :)

~AmyLiana8886~ said...

masa dekat xkan terasa tp bile dh jauh akan ingat n rindu..tu jd rapat..wanie cuba2 la manja n rapat dgn mak..mesti mak wanie pun sama sb dia ada anak puan sorg je kan..hehe..

Wanie-san said...

BuLaN iTu aKu:
ye bulan..i think so...
memang mak ak syg aku bulan..
aku tahu...cume kami xclose..
myb sbb dari kecik2 mak ak
xde pelok2 ak..cium2 aku..
2la ak malu nak wat mcm 2 kat mak..=]

Redbloodsnow :
hahaha 2la pasl..
padahal senang jew..celik mata..
nampak mak..say morning mak!luv u!
hahaha senang jew..tp..kite ni..emm

cik EPAL :
Aha...xde sapa akan benci mak die..
ape2 yg b'laku...mak lah yg byk
b'korban..

~AmyLiana8886~:
sy pikir g2 gak kak amy..
myb bile jauh ni..baru kite rase
mak kite syg kite..mak rindu kite..
bile dlm kesusahan kite tetap cari mak jugak...mak la segalanya bg kite kan?=]

ellenyna said...

jarang lihat a daughter kurang rapat dengan ma dia. :)
tp ape pun, its good akak da tnjukkan akak sayang ma akak :D

Wanie-san said...

=]...2la...wpun sorg jew ppuan..
patutnye mesti la mak syg akak kan??
xdela...mak akak tegas.so..
akak malu nak manje2 ngan die..=]

syue said...

ahaha.che wani.mung neh.haih!
tp sama je.dulu time skolah slalu je kene mrh n bley dikatakan hari2 begaduh.tp bile da masok u ne ok plak.sbb jrg jumpa kot noh.hmm

Wanie-san said...

Hahahaha..biasa la beta ni syue..
byk bebenor prob..
pening beta nak selesaikan..hahaha
i pon pikir g2 gak..
time sekolah dlu ngan skrg sgt b'beza..
bile duk jauh ni..lebh kamceng plak ngan mak..hihi

ahmad said...

bestlah sekarang dah rapat ngan mak...hehehe

Wanie-san said...

hihihi..best la!=]

avid gunner said...

waah...hepi ending...mcm cite cinderella pulak perasaannya...haha...

gua rasa mmg nature bapak manja anak pompuan...gua sendiri pun lagi kamceng ngan mak dari bapak...haha...

Wanie-san said...

hahaha...mau kne lempangan manja kew
avid??hihihihi

btl2!!ak pon pikir g2...anak ppuan
biasenye akan manja dgn ayah...n
anak laki lebh manja dgn mak!

Cik Cookie said...

tkyah tunjuk ngn kata2.
masak, hadiah, ciuman mungkin

Cik Cookie said...

tkyah tunjuk ngn kata2.
masak, hadiah, ciuman mungkin

Wanie-san said...

Btl gak 2 CC...
Kdg2 kite xucapkan
kata2 syg pon juz dgn perbuatan
parents kite tau kite syg diorg..

♥ Baby HeL ♥ said...

GEMBENG????dok pahang akuu maksudddddd tuh....kuikui......

oranglidi said...

kenapa x bgtau tahun lu lahir? hehehe.. saspen plak.

biasa lah. sayang kat mak. tp malu nak nyatakan.

macam lagu nasyid UNIC - 'lafaz yang tersimpan '

Wanie-san said...

♥ Baby HeL ♥ :
muahahaha dok pahang kew???
mu g tanye org jawe!!hihi

oranglidi :
hahaha...tkt nnt dikatakan masih muda...tetttttt...haha

owh..ade ek lagu lafaz yg t'simpan??kne nyanyi slalu ler...huhu

faiq said...

kalo ade adiah besdy lebih2...kasi aku k

Wanie-san said...

akan dipertimbangkan permintaan t'lampau ko 2..hahaha

i'msosupernotcool said...

owh..
nanti aku kirim hadiah..
haha..

nursarah87 said...

huh, ganaz ko siap tak tegur ngan mak, haha..

maybe masa dulu2 still childish normal la tu, tp makin kita besar, makin kita berfikiran matang..


"saya sayang mak saya"

Wanie-san said...

i'msosupernotcool:
Ok2..aku akan tunggu dgn
tabah beb!hahaha

nursarah87 :
hahaha..xde maknenye ganas..
2la..pemikiran xmatang..g2 ler jadinye...

hargaila mak selagi ada...=]

jee yunus said...

jee ni sll melawan ckp mak jee..sepatah mak ckp..bejuta-juta jee bls..rs insaf pulak...

Wanie-san said...

hahaha...
kite ni jiwa memberontak jee..
2la mcm 2..hihi

hans said...

xperlu tunjuk
mak anda akan tahu sendiri

Kuwe said...

saya sayang mak saya juga.

mmmmuahh kat mak.

Wanie-san said...

hans:
Ye..saya xtunjuk tp sy perlihatkan..

Kuwe:
sume sayang mak mereka..jagalah mereka selagi mereka masih b'nyawa..=]

YobSumo said...

aku 22/11

kamu 22/12

adakah kita berjodoh?

tidak mungkin. ROFL!

Wanie-san said...

hahahaha

yob!kite mmg jodoh!

ko kne terima hakikat ni!muahahaha