Tuesday, December 1, 2009

::Malas Gile2::


Balik dari kampung..Mood nak update blog mmg 0.0001%... Mood nak terjah blog org pon 0.5%.. Xtau nape..ak jeguk pon blog2 org yg ak biase duk mencapap jew.. Tahap malas yg melampau.. Ni pon paksa diri juge....Idea ade..Tp malas t'amat...

Byk benda aku nak luahkan.. Tp xterluah.. Aku rase makin hari makin meriah plak blog ni.. Tp 2la.. Kdg2 entry blog yg kite follow 2 lame2 makin merapu plak[bukan semua..Tp hanya 1 blog yg aku follow sahaja..].. Nak mintak publisiti murahan ke?? Aku pon xpaham.. Saje nak cari glamour??Emm..Aku jenis follow blog yg aku rase menarik.. Kdg2 blog 2 byk cite pasl diri empunya blog 2..2la aku ske bace..kdg2 aku jadi silent reader jew.. Kalau cite pasl xtiviti die wat kew..Best jugak..Kwn2 die..Ni klu dukcite entah pape.. Mcm mintak penyepak jew mmg ler aku geram..Aku xkate aku nye entry bagus pon.. Kebanyakkan blog budak laki lebh menarik dari blog budak ppuan..Blog budak laki wpon pon kdg2 merapu tp rapuan mereka pasl diri die ngan kawan2 die....So..ade kaitan ler jugak die diri mereka..

Aku wat blog ni pon sbb diri aku..Aku nak luahkan ape yg t'pendam.. About my self..My family.. Everything what i like to write.. Aku xmintak org bace..Aku xmintak org comment.. Tp klu ade org comment 2 ak amat2 hargai.. Yela.Org bace ape yg kite bebelkan.. Kalau xde idea ak prefer xupdate ape2... Baek xpayah update dari duk cite benda2 yg merapu2.. Mybe style masing2.. Cume lame2 aku rase entah pape plak blog die 2..nak bg comment pon xtau..Xde idea.. Die duk cite mcm org dah kekeringan idea tp nak jugak update... Mybe Sbb rmai org bg comment so makin merapu ler die.. Sbb die duk bebel ape2 pon still rmai org comment...Xpaham aku.. Quality lebh bgus dari Quantity..

Bg aku follower beribu pon xpenting..Aku byk follow blog yg aku suke.. Tp tuan punye blog 2 xfollow ak..Aku xkisah.. Tp die ade jew comment entry aku wpon die xfollow ak..So..Aku follow org 2 b'sebab..Sbb blog die menarik..Wat kite rase xsabar nak tunggu entry berikutnye.. Bukan sbb nak suh die follow kite balik..

Ape2 je la... Yg pasti...Aku menulis sbb aku...Bukan sbb org.. Mcm erin.. Blog die aku ske bace.. Tp die xde pon bile bg comment kat blog aku die bg link blog die.. Sbb aku tgk blog die 2 mcm diary harian die.. Die duk bebel2 ape yg die suke..Die benci..Xde nak mintak populariti murahan ke...

Dah byk aku bebel.. So nak tunjuk le beberape keping pic yg sempat aku snap mase raye Aidiladha ari 2.. Pic ak mmg xde sbb ak duk t'bongkang jew.. Tido memanjang... Hari raya pkai baju t-shirt seluar track..Mls punye pasl..


Lame xtgk pantai yg membiru secara live...

Laut yg membiru..Snap dlm kete..hoho


Budak bongus mendera kepala lembu!


Maen gitar ngan peha lembu..Lepas gian sbb gitar xbwk balik kampung!Bongos lg!


Remaja2 harapan...Hohoho








Picture paling best..Ingat daging lembu rupenye perot lembu yg penuh ngan taik!!!CEH!!!

Raya yg Best jugak sbb b'kumpul ngan kazen rmai2.. Biasela..Aku jew ppuan..Yg laen jantan belake!


Pula/San:Entry yg serius..xpenah seserius begini...=]







26 comments:

cikTi said...

haha.
taik lmbu elok2 je ltak kat ctuh

i'msosupernotcool said...

duh.. blog dia kan..
dia punya suka lah..
haha..

avid gunner said...

hahaha...
daging lembu buat main gitar...
cannibal org asli pun tak buat camtu....

gamba tip top!

ellenyna said...

heh.

el terpanggil untuk menulis di entry ini. Ya, el mmg tidak suka orang hendakkan publisiti murahan, el pun pelik entah ape2 cite si dia tulis, masih ramai orang nak comment. Kadang-kadang cara penulisan si dia mmg tidak matang. Oh Oh. El tulis mcm akak jgak, ttg diari harian, diri sendiri, or yang ada kaitan dgn diri sendiri tp kalau dah sebab nak dapatkn publisiti, el tak hendak. HEHE. :P

Aujinz said...

ahaks..
kelaut kelaut..lamo tak poie ke laut...

wanie-chann.. bakpe tensen tensen ning...

Fza.ithu.Zazha said...

Ohohoho..
Btol2. jap nk pk.
my blog banyak merapu x?
wuwuwu..

kaki lembu buat jadik gtar? best2! hihihi..

Mimie.Candy Cane said...

huhuhu..ak sangat setuju untk perenggan yang ke tiga tu.kalo takde idea,duk diam2 sudaaahh..ni tak,target satu hati satu entr.walaupun entry sampah...benornye aku pun ade gak terfollow blog mcm mung citer tu.ala2 cari pblisiti murahan gitu..ntah2 kite cakap pasal blog yang same,sape tau? :p


since aku tau mung org ganu,and aku pun org ganu,buleh x aku komen dalam bahasa trg?

hehehehhehe...

enuLwanie said...

sy pun ada 1 blog yg paling tak suka.
entri minah ni merapu2..
dulu follow dia sbb nasib dia sama dgn sy.
dtinggalkan kekasih!
tapi, pstu lama2 menyampah gila sbb merapu ntah pape.
ntah cmne boleh ada follower yg byk nk mam***.

Wanie-san said...

cikTi :
xpa...Taik lembu lebh wangi dari taik manusia..hihihi =]

i'msosupernotcool :
Yes!blog die so ske ati die la kan.. tp b4 die fames entry die ok jew..best.. Tp bile dah rmai follower n rmai org bg comment terus jadi mcm entry entah pape..So..kite yg follow blog die dari die xglamour smpai die glamour mesti rase sedikit kecewa..

avid gunner :
Hahaha..2 ler org gile gitar!ape benda je g rupa gitar abis die kerjakan...=]

Wanie-san said...

ellenyna:
Btl 2 el!mcm xmatang plak entry die..pas2 makin lame makin belagak plak akak tgk..B4 die glamor akak tgk org nye biase jew...xkerek..tp skrg dah nampak sedikit riak...Aish..Ape2 pon..akak ske bce El nye entry..=]

Aujinz :
dok leh ke laut doh lening..ujang..hahaha bukan tensen tp bengang...huhu

Fza.ithu.Zazha:
Akak tulis ape yg akak pendam slame ni..Myb mcm akak ikot perasaan jew kot..blog fyza xdela merapu2...Best pe..Pic pon menarik tau!Pandai fyza snap!

Wanie-san said...

Mimie.Candy Cane :
buleh2..kite cakak ganu r due..biar org ganu jew pahang..hahaha 2la...xpayah la semata2 nak wat 1 ari 1 entry pas2 keluorkan entry sampoh..Mane tau kite maksudkan blog hok same kang..sapa tau..hoho

enuLwanie :
aha!btl!rase mcm blog yg same ngan sy maksudkan jew wanie..aish..jgn sape makan lada die terasa podasnye sudeh ler!!follower die mmg rmai 2la die jadi g2 kot..iksh2...apo la...blog die kan..

enuLwanie said...

sy pun rasa sama mcm blog yg awk ckp..
nak sebut nama ke?
hahahahhahaha

Wanie-san said...

hahaha..xpa..kita sebut dlm hati sje..jgn aibkan sesiapa..hihihi

~AmyLiana8886~ said...

balik ganu baru ni xleh tgk pata pun wanie..duk rmh kole berang ekpun..kalu duk gong badak tiap2 petang g lepak pata teluk tapang tu..sama lah kite raya korban paka tiset dgn luo trek je..hehhe

Wanie-san said...

haha..sian akak..xpe2..sabo ye..best akak tgk pata biru jew..mcm jakun plok..ngan ombak memukul2 pata...ayoh wani pon org kuala berang..=]

nEeRZa said...

beb ko telah mempublisitilan belog ku di sini.. haha no wonder lah tetibe ade follower ko comment ko belog aku. thanx anyway.. walaupun aku baru je tukar belog baru.. huhu~ sedihhh

weii best lak aku tgk pantai yg membiru tuh... cayalah.. terbaikk~!!

aku dpt tengok air kolah je. tu pon kalel putih dgn keladak chlorine di dasarnye.. haha~

Wanie-san said...

hahaha xdela..ak tetibe t'ingat blog yg best ak bace ialah blog ko sbb ko
nye blog sengal bin bengal!hahaha bese r...ak mmg jakun gile bile tgk laut kat tranu ari 2..haha ko tgk jela air telaga 2 puas2..hoho

YobSumo said...

adakah mung, mimie, wanie sedang berbicara ttg blogku?

tapi blogku tak femes.

mcm mana tu?

so blog aku femes ke skrg? hahahhahaha.

kau tak pakai baju kurung 1st raya?! aku takleh terima!

pakcik kordi said...

waks!semart gambar tu!yeah..blog utk meluahkn perasan kn waks..nk sharing kn...=)wak tk tlg ke melapah tu?

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

uish....syok nengok laut...

blog ni...kekadang ada yg best..dapat kawan baru...

kekadang ada gak blog yg suker2 kutuk blog orang lain....

haih...memacam2 ler...

=D

cik CumeY said...

hihii..daling...

free nanti ym ya..jgan tensen..ai lap you..ahaks!

sorry tak join mu di PD..hihii

shazruls said...

blog ni kena ngan tajuk nyer...go sis!keep on writing!

nEeRZa said...

haha.. da naik juling mata aku tgk air telaga. lupe nak mintak ko tapaukan air laut utk aku. HAHA~

Wanie-san said...

YobSumo:
sabo yob..hahaa bukan blog mung..tp klu ak sebut blog mu 2 sure mung kenal sesgt!ak mmg dok pakai baju kurung pong wei..sbb 2la pc ak xdok..hoho

pakcik kordi :
laen org laen cara penulisnnye..tgk orgnye gak kan?? xtlg pong pakcik...
bese r..pemalas..hoho

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ :
best tau tgk laut!hihi biru jew..
2la...dpt tmbh kwn baru bile b'blog ni..tp 2la.. ble dah
femes mule la belagak.. 2la xskenye
akak..tp akak nye blog mmg still
manje2 dri dlu..=]

Wanie-san said...

cik CumeY :
hai..2ler daling..ingat nak jmpe u kat PD..xpe2..
nex time ye!hihi lap 2 beri strong!hihi

shazruls:
hahaha kne tjuk kew?aisk..rse mcm entry rojak jew ni..

nEeRZa:
Aku bru balik dari PD ni..klu ko pesan awl2 bleh ak tapau air laut PD.tp xbiru ler..hoho

Lifesaver said...

mmg mati selera aku tgk gmbr taik lombu tu