Sunday, December 13, 2009

::Sorry pada yg terasa::



Sebelum ni mmg xde mood sgt nak update blog.. Aku g jalan2 kat blog org pas2 ak pangkah.. Itu tidak b'makna blog org 2 xbest..Tp ak xde mood n idea nak comment.. Tp arini ak telah pergi menerjah balik blog2 yg ak xmenyibukkan diri lg.. huhu Pas2 ak ade la meluahkan perasaan kat blog ak yg ak rase penulisan die tidak lg seperti dlu.. Aku mintak maaf kalau die terasa.. Tp kdg2 ak kesihan jugak kat die coz jadi bahan umpatan org [wpon ak tidak berada pada keadaan i2..].. Cume mcm die sengaja menyuruh org mengutuk die dgn entry yg ??????????????? [xperlulah ak perjelaskan disini...] cume klu bleh penulisan 2 jangan lah kebudak2kan...

Ok..Sjak akhir2 ni.. Aku ade t'pikir.. Ak nak tukar cara ak b'dialog di dlm blog ak ni.. Aku ingat ak nak tukar daripada Aku-----KO kepada Saya----Awk.. xpon Wa-----Lu....Boleh juga Wani----awk....xpon Syg------[xpayah mengada!].. Owh..ak serabut ak keliru....

Ak punya panggilan diri byk ikut org... Dgn kawan2 laen...Dgn family laen..
Ok..dgn mak ayah aku..Aku membahasakan diri aku *KITA*..
Dgn abg aku *ORANG*
Dgn adik aku yg ketiga & ke empat *AKU*
Dgan adik aku yg ke lima & enam *KAK NURUL*

Dgn kawan2 yg sengal bengal *AKU*
Dgn kwn2 yg sopan santun *Saya*
Dgn kwn2 yg sopan santun lemah gemalai *WANI*
Dgn Cik Cumey *Kanda* erkkk....masuk list kew??

So...kat blog ni??Klu b'bahasakan *AKU* mcm ak lebh dekat ngan blog ni... Tp..kadang2 klu family ak baca blog aku ni rasa mcm ak kurang sopan plak... Emmm....

Pula/San:Byk b'pikir pelbagai benda akhir2 ni....









38 comments:

Mimie.Candy Cane said...

same la ngan kak mie wanie..minggu ni minggu pecah kepala.too many things i have to think bout..

cara berdialog tu,wanie kena pikir yang mane satu wanie rasa selesa.kalo ada pembaca yang tak selesa,dia kena faham la,wanie bukan buat blog2 tu untuk umum.bukan utk dia sorang je..

setakat ni komen kak mie kali ni..

mekassey!

Wanie-san said...

hahahaha..2la kak mie oi...
byok mende nok mikir... Nasib reslt
dok teruk..Klu dok masok hospital
doh ler...

wani mikir gop..ingat dok tukar kepada saya awk..tp kdg2 rase hipokrit plok.. Nok cakap jahat2 kekgi
dok leh plok..haha ayah wani..kazen wani... diorg sme bace blog wani..
kdg2 jadi malu plok...tgk ler guane ork..hihi

same-sameeeeeeeeeee!!!hihi

pakcik kordi said...

dgn pkcik kordi klu wani nk ckp syg ok je..=p

cik CumeY said...

hahahaha...daling...ai cant call u lain instead of darling..n pls... dont stop call me kanda kat ym..lov you much!


muah!


panggil lah aper pon..u tetap my lovely waniey-san daling!muah!

@juera said...

"AKU" x smstinya x sopan kn..cuba kita shortform kn "AKU" tu jd "AK"..simple jerk kn..ak x ske sgt bhsakan diri "SAYA"..mak aihh skema gilos...haha

Wanie-san said...

pakcik kordi:
Hahahaha
pakcik ni kelakor ler!
mane leh ckp syg..nnt EN.PJG sy
pancung sy..hihihi

cik CumeY:
hahahha u'r so gedik+manje syg..
luv u so much..nobody can take my
heart..only u darling!!!*petir2*
hahaha

kanda pon xkisah nak panggil u ape2 pon
tau..hoho

@juera :
2la...tp tkt org2 lebh tua bace cam rase xsopan..kite2 remaja ni xpe..
xkisah sgt..hihi =]

~AmyLiana8886~ said...

sama la kite wanie..bese ckp sy..org..kite n kak amy..aku dh lama xguna tuk kawan2..tp dlm blog tulis aku rse cm dekat sikit kan..mesra sikit..hhee

Wanie-san said...

hihihi 2la kak amy...
serba saloh plok..tp klu gne aku mcm
kite lebh dekat dlm diri ke..bukan
klu gne saya 2 skema ke ape..cume rase mcm lg sopan kan..hihi

Aujinz said...

huhuhu...

gud idea..ngan kawan kawan rapat, wa, lu, beng..

ngan mak ayah, along..

ngan adik badik, lu, wa, bro..

ngan aweks aweks..Abang Kacak...(..sila somersault berpusing!..)

Wanie-san said...

Abg kacak???*gelak guling2!!*
hahaha kelakor ler!
perghhh...mesti rma awek2 t'pikat ni!
hahaha
owh!ganas ngat ngan adik beradik
lu,wa, bro..haha

Jard The Great said...

buatla sesuka hati muu... ehehe

fndrocka said...

ikutlah yg mana kau rasa paling selesa.penulisan kita memg akan berubah dari masa ke semasa.yg kebudak-budakan tu aku kurg jelas la..

tapi sedikit annoy dgn org yg taip itew,ye kur,u olsss,

Rara said...

juz b urself..mne y slese gne jela..xpyh pk org len k.. :)

BuLaN iTu aKu said...

alahaiii cik adik kite ni...
rilex la,... rehat kan minda tu,..
jgn terlalu banyak berfikir...
kesian otak kita tu..

soal panggilan tu..
hurm....
mana2 pun buleh...
aku tak kisahh..

JMR said...

kalo dengan aku lak nak bahasakan diri per?/..abang leh?..hahah

Wanie-san said...

Jard The Great :
Akan ku buat sesuka suki atiku..
huhu

fndrocka :
2la...bile dah lame b'blog ni..kite akan b'fikir dari semasa ke semasa n akn lebh matang..
apela...

yg taip u olss..itew 2 sume nak
b'manje n b'gediks2 kot..huhuhu

Rara :
ha!ade pon link rara..ingat de blog...=] okeh..i be my self..=]

BuLaN iTu aKu:
2la..b4 naek cuti ni mmg kne
rehatkan minda ler..tp 2 ler..
bile duk saje2 2 mmg byk ler
mikir..ihihi

dgn bulan i nak panggil
beta bleh?hihi

Wanie-san said...

JMR:
HAHAHA..
bleh2..abg jmr..huhu kan kamu
lbh tua..opss....lebh matang
dari sy..=]

~ceRRy beRRy~ said...

nk pggl sweetie bole?
hehehe...

wanie guna la pape pn..
amek yg rasa senang nk type =)

Wanie-san said...

hihi bleh...
dgn ifa wani jadi sopan plak...
yela..ifa punye blog
mcm baek2 jew..wani nye mcm budak senget jew..huhu

FYZA -LULA said...

wah..sy termasuk dlm kategori sopan santun..klu nak masuk kategori lemah gemalai kne pgl wani fiza la camni..hehe..neway..x bleh tkr dah kan..wpon x da la sopan sgt kan..

i'msosupernotcool said...

aku - kau..
lebih universal..

JohnJenin said...

gunakanlah kata ganti diri yang lebih general kalau nak berasa lebih selesa untuk semua golongan pembaca.

tapi ini blog kamu, kamu punya suka nak guna apa. muahahahaha

oranglidi said...

dengan wa?

Lifesaver said...

dimaafkan :P

Wanie-san said...

FYZA -LULA:
haahhahaha awk mmg t'masuk dlm list lemah gemalai gediks!!!
hahaha rase mcm nak tukar r fyza
tp 2la..kne pikiq dluq..hihi

i'msosupernotcool :
yup..mmg lebh universal tp entahla
kne gak be my self...

JohnJenin :
okeh!blog sy pon name sy punya blog
sy punya suka!so up to me la rite??
hihi nak lbh sopan sbnrnye..

Wanie-san said...

oranglidi :
dgn lu kne ganas ler!

Lifesaver :
hahaha terima kasih puan capa..muahaha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hueh?

yg fenting kita jadiks diri sendiri. :):)

panggil je ape saje asal kt selesa :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hueh?

yg fenting kita jadiks diri sendiri. :):)

panggil je ape saje asal kt selesa :)

Wanie-san said...

miss lolly a.k.a luvfareda:
ya..btl lolly..klu nak panggil
diri ai lolly bleh?muhahaha

nursarah87 said...

aku suka bloggers yg guna AKU. cam ganaz dan sejiwa dgn aku, padahal mula2 dulu aku guna SAYA dalam blog, then readers expect aku ni baik, bila aku kuar statement mem'beruk'kan manusia, terus org sound, so aku terus tukar guna AKU.biar semua tahu aku mmg ganaz, setakat beruk tu apalah sgt..haa, sori terpanjang komen nih, haha

Wanie-san said...

hahaha 2la..klu gne sy mesti org pikir
baek...pas2 sopan jew...
tp klu tk sara mmg nampk lembut..
gne aku mmg nampak ganas tp kdg2
kite rase lebh mudah tuk didekati..=]

♥ Baby HeL ♥ said...

dengan aku ko panggil ape??sayang????hahahahaha....aku nk delete blog lama..aku dah buat blog baru..pasni ko buang laa blog lama aku tu...amik link blog baru aku..hihi

Wanie-san said...

dgn mu ak panggil senget!
muahahahaha lor...ok2..ak dlete blog lame mu..ak follow blog baru mu ni...huhu

YobSumo said...

I ada masalah lebih2 lagi mahu drop comment kat blog gadis atau wanita. kadang2 I tak tahu dia gadis ke mak orang ke, tua sangat ke. tapi kalau dia dah start bahasakan diri kakak, baru I panggil akak atau sis. kalau tak i panggil nama je, lebih selamat.

eh kenapa guna I ni?

erk.

♥ Baby HeL ♥ said...

bongeklaaaaa kawan aku nihhhhhh...follow aku..blog aku dah tak glamer dah..buntu idea dah..tpi aku ttp nk berblogging jugee...kuikui......

Wanie-san said...

YobSumo:
hahahaha
kamu malu tgk org pikiq kamo nak ngorat die ke yob?? ak pon kdg2 prob
gak coz ngan laki ak bantai jew panggil
ko ak..tp klu ngan ppuan ak prefer panggil name gak..

gedik sgt bahasakan i plak!

♥ Baby HeL ♥:
wei!guane ak nok pollow!!xdo pon suh follow!ajor ak cepat!muahaha

FYZA -LULA said...

nurul..nak tukar apa?
ana enti ke?ahhaa..
nnt kan terlalu lemah gemalai sopan santun comel lote gedik gedut sume ada..gedix 2 yg comel..best pe..

Wanie-san said...

muahahahaha....nak tukar ninda jew..
bleh ka?bleh ka??hahahah
xde r..rasenye wat mase ni..wat
still lg ngan b'dialog cara kuno la..
hihi aku----ko..muahaha..dgn awk kite masih perlu b'sopan santun lg..sy----awk..haha