Thursday, December 9, 2010

::Ada Tapi Dah Terlambat::

Assalamualaikum.......
Semenjak streamyx tarak ada ni nak buka blog pun malas apatah lagi nak blogwalking mahupun nak update blog. JANGAN MIMPI. Berukband Si Ged ni mencabar kewibawaan kesabaran aku yang memang sekian lama memiliki tahap kesabaran yang minimum...=___=" [Cakap banyak plak! Nasib dia ada berukband!Ko ada apa?Cipanziband??huhu]

Sekarang tempat kerja tu macam aku punya. Dah tak ada nak skema2, diam dan diri lama2 mengadap seluar. Datang kerja buat2 kemas baju seluar baju pastu borak tak pun pergi cari pasal dengan orang. hehe Last wik, partner lama aku dah quit pastu ada sorang budak lelaki yang ganti. Student UiTM gak. Saje2 kerja macam aku nak cari duit time cuti sem. Sekejap je dah boleh ngam. 

Semalam dia cabar aku! Aku baru datang kerja pastu dia cakap dia dah pandai jahit. Terasa sedikit tercabar disitu sebab dia lelaki dan aku masuk kerja dulu seminggu awal dari dia tapi dia dah tau jahit sikit2 tapi tak ada la terer pun...Ceh...<----Nada dengki. Dengan semangat kedengkiaan membuak2 dalam hati aku tu, aku pun excited nak belajar menjahit on da spot gak! Semua pekerja kat situ dah gelak. Selama ni aku bukan tak nak belajar tapi tak ada orang nak offer aku pun suruh menjahit.. hohoho Semalam jadi la aku tukang jahit seluar yang bengkang bengkok. Kalah jalan yang di patuk ular...Sigh....Partner aku tu dah kutuk kaw2 aku pnya jahitan. Gilo!

Photobucket
Fokus2!!!

Actually, mak aku memang tukang jahit dan terer giler2 menjahit. Gaun baju pengantin pun mak aku tahu jahit. Siap ada orang nak tempah baju dan nak baju yang pesen2 mengarut2. Jadi, mak aku kena la design kan... Tapi sepanjang aku hidup ni, tak pernah sedetik pun aku nak mewarisi bakat mak aku tu. Yang aku tahu suruh mak aku stop menjahit sebab mak aku sangat2 cerewet bab menjahit pastu aku la yang jadi mangsa. Aku kena tolong tetaskan, tolong sembat, tolong jahit butang, cangkuk. Takkan nak suruh aku gunting kain lak kan? Mau nak ganti kain orang yang ratus2 tu..huhu [Ganti kain buruk leh r....:p] Sejak kerja part time ni pastu bahagian aku plak ada alter seluar dan selalu je tak cukup orang untuk jahit seluar.. So, perasaan menyesal membuak2 plak sebab tak pernah nak belajar jahit dari dulu...hoho t least basic pun ok la... Ni tarak apa pun ada!!! Dah terlambat dong...

Pensil.Surat: Yes! Aku memang gila tapi aku tak gila kan KAU!Plz berambus!

15 comments:

avid gunner said...

belum terlambat lagi beb.

dah terlambat tu bile future husband kau mintak jahitkan seluarnya sebab nak gi kerja 5 minit lagi and kau jawab:
"tak tau jahit la"

h a n i e said...

kahkahkah..janji tau basic jahit menjahit tu sudahhhh..yg penting tau masak...ye dok yang..

Umie Nadhirah said...

Nak tempah kat mak awak..Gaun pengantin 1..hehehehehe^^

Arifah said...

Betul cakap avid gunner tu.alah..bukan terlambat pon lagi selagi tak kahwin nih..senang je menjahit nih..dan bonus juga untuk anda sebab ada mak yang pandai sangat menjahit. Akak pon suka. Teringin nak jahit baju kurung sendiri [sebab tak jumpa tailor yang sesuai sekarang nih], cuma takde masa je..okey tak alasan akak tu? hikhik :P

Cik Cookie said...

masih belum terlambat n sempat lagi kalau nak kejaar..

Cik Cookie said...

masih belum terlambat n sempat lagi kalau nak kejaar..

erine roslan said...

hahaha

aku pun kena menjahit.


grrrrrrr~~~

Ann said...

rajin gak lah ni...hehe

ber_u_wang said...

wanie tolong jahit suar uncle koyak nih...


larikk

Malik Danishmend said...

guna stapler

Rara Nasiha said...

dear, tak pandai jahit eh? meh datang rumah i, i ajarkan. tak mintak balasan apa sangat. 3 jam belajar, rm10 pun oke. :)

Kuwe said...

aku tak reti langsung menjahit. sumpah sial tak reti. tapi steady laa sebab aku laki. kahkah.

amboi amboi. dah tau pakai beruk, kemain lagi main blog. facebook udah. kehkeh.

faiq said...

weyh suruh mak ko aja aku bole x?

Aujinz said...

ahahahhaha.. wanie-sang.. ai pun tau menjahit spender jer..
itupun senget

Syawal07 said...

kakakakakaka.....cik kak ble mau jahit...tu gmbar berlakon je kn...hahahaah...xpe2 nnt aku tlong ajarkn...tme kasih lh sbb slitkn cite pasal aku kt blog ni...uhuhuh