Friday, December 31, 2010

::Noktah-noktah akhir::

Assalamualaikum....
Dua hari mengambil jawatan sebagai bibik amat memenatkan. Finally, petang semalam berjaya sudah menyelesaikan bilik aku. Gila banyak baju2 aku! Baru paham kenapa mak aku bising baju aku banyak sangat. Tu pun adala dalam 5plastik beg aku bungkus baju2 yang dah rasa berabad dan tak perlu pakai lagi. Sedekah je la. Tapi dalam kepala hotak sibuk lagi memikirkan baju2 yang dah di admire kan. Cuma tunggu gaji masuk sajo...hoho 

Hari ni dah 31 December pastu say gud babai la untuk tahun 2010. Banyak sangat kenangan pahit untuk tahun ini. Tapi kenangan manis menutup segala kepahitan yg aku lalui untuk tahun 2010.

1) Kuliah sudah ditinggalkan. Alhamdulillah sepanjang aku menjadi student UiTM tiada satu paper pun aku repeat. Termasuk la time diploma dan degree. Sekarang, aku hanya ada 1sem je lagi tapi just praktikal sebelum melangkah keluar dari UiTM. Hope aku lulus dengan cemerlang!Insyaallah.

2) Setelah sekian lama aku tidak melakukan kerja part time, bulan2 akhir sebelum aku melangkah pergi dari Shah Alam, aku telah melakukan satu kerjaya. Alasan. Mau cari duit untuk shopping. Sigh~

3) Rumates yang mereng telah aku tinggalkan. Entah bila boleh ketemu lagi setelah hampir 6tahun kenal dan hampir 3tahun menjadi rumates, mereka la rumates yang paling COOL, ROCK, SENGAL, RELAX. Cik Ucen=En. Lelaki. Miss Jira=Pehempap. Si GedGed= Manusia gedik. Ouh. Tak mau la cakap lagi. Sedih. T__T.

4) Tahun 2010 jugak first time aku jumpa blogger. Terus kamceng sampai sekarang. Memang semua otak sengal bengal!hohoho

4)Melepaskan seseorang yang kita sayang untuk orang lain. Tanpa mengetahui apa salah dan silap kita. Gila frust. Baru tahu begitu perasaan frust tertonggeng. 4 tahun 1/2 ending nya, Nothing. Zero.

5) Mungkin ada hikmah dengan apa yang berlaku. Aku dapat seseorang yang lagi lagi lagi lagi better dengan apa yang aku lepaskan. Tak sangka masih wujud manusia seperti ini. Selama ni aku buta hati. Thank you Allah kerana memberikan aku seseorang yang boleh memadamkan segala memori pahit aku.^___^/7

My Asset:


Photobucket
Motobot yang cedera tak parah! Pergi sodok belakang moto orang.Ouh..Pakcik Ghani belom tau.Hohoho

Rumates Bonget:
Photobucket
 Tak di buat orang pakai baju raya posing before raya dalam bilik. GILA!

Photobucket
Tak di buat orang pakai chantek2 pastu naik moto main bowling. Bengom!

Geng Blogger:
Photobucket1st time jumpa semua kamceng bagai nak rak!Still contact sampai sekarang. Miss u!

Ex-Classmates:
Photobucket
Reunion budak2 Physic time diploma. Bila degree semua berpecah.

My Soul:
Photobucket
<3

2011.Welcome~
Hope..2011 bakal memberi kejutan yang mengembirakan untuk aku.
Happy New Year ebebodi!
^__~
 
Pensil/Surat:Bertukar kerjaya pulakkkk~

11 comments:

shamsiah shamsuddin said...

wanie..moga thun 2011 memberi kehidupn y lebih bermkna buat dri kmu...

saya_arief said...

gamba aku xdak pown dalam geng blogger?

faiq said...

2011..ko kawen je la

nurayunni said...

mulekan hidup baru..kamo tabah dan kuat!
cayok2!!semoga tahun baru nie lebih brmakne ye syg...

Wanie-san said...

shamsiah shamsuddin:
hope u too shamsiah...hep new year~

arief:
hahaha pernah kah kita ketemu??hoho

faiq:
ko sponsor terus leh ak kawen..huhu

nurayunni:
TQ!harap2 g2 ler..hehehe
hepi new year dear~

iQa~ said...

syg tatakkk

may this new year bring more joys and happiness syg~

Kuwe said...

Tiba tiba gambar itu fail pulak untuk loading. takpalah. aku tengok pakai mata hati.

barang lama jangan dikenang, jikalau tidak, ia berulang.

erine roslan said...

nak jugak mention aku part gedik. cis cis cis.

azam tahun baru aku ialah taknak jadi gedik dah. boleh tak?

ber_u_wang said...

2011 jadik tunang orang..yeahh uncle leh dtg mkn free

Wanie-san said...

tataq:
tq tataq!!hope kamu pon cam g2!!
xmoh sedih2 lagi yep!! miss u!

kuwe:
ko punya mata hati buleh dipercayai ke x??hohoho
perghh..mendalam maksud ayat last ko..hoho

gedged:
mestila kena mention..kalau x, xlengkap entry aku..hoho
azam baru ko xnak gedik tp nak manja?cam g2?hoho

uncle:
tunang orang??owh!tidak berfikir sebegitu lagi uncle~huhuhu

Syawal07 said...

wei ble ko sodok moto org...:O