Wednesday, December 29, 2010

::Disini Juga::

 Assalamualaikum...
Kekok sudah diri ini. Tidak tahu mahu memulakan dari mana. Setelah sekian lama meninggalkan dunia blog. Ke'busy'an berstatus sebagai wanita bekerjaya memang mencabar kehidupan seharian. Lebih2 lagi bekerja bukan mengikut office hour dan office day. Gila ouh! Orang cuti kita kerja. Orang kerja kita cuti! Sedih sungguh! T_____T

December akan melabuhkan tirai. Satu bulan yang cukup bermakna. Setelah 2tahun setengah menetap dan bermaustatin di Shah Alam sekarang sudah tiba masanya aku menukar status warganegeri. Perlu sedar diri. Kehidupan aku tidak lagi sebebas merpati. Makan minum tidak lagi di tanggung sendiri. Parents bakal menjadi pemerhati. =__="

Sedih ouh tinggalkan rumates. Rumates yang tiada hati perot. Bab membuli berada di tangga teratas! Setiap orang mempunyai karekter jahat masing2. Kecuali aku. SOPAN masih berada di dalam diri. Owh.. Terpuji puleeee... ^_~ 

Photobucket 
Terserlah ke GED kan Si Ged ini..hohoho

Setelah meletak jawatan sebagai wanita bekerja, rakyat2 jelata disekeliling aku selalu menanyakan gaji aku. Berapa banyak duit masuk. Bila sesi paw mengepaw dibenarkan. Ouh.. Sabar saja la. Sepanjang aku bekerja pun aku selalu mengepaw abg dan ayah aku. Sama saja. Adik2 paw aku. Aku paw abang aku. Abang paw ayah aku. Mangsanya AYAH ler...hohoho 

Seharian mengemas bilik+rumah masih belum siap2. Apa bulih buat. Kemas pastu tido. Kemas tido. Kemas tido pastu dah tak larat sangat pergi mandi ketika jarum pendek di nombor 4 dan jarum panjang di nombor 12. dan matahari masih muncul!Uish... Meninggalkan bilik beberapa bulan kepada adik2 memang jahanam jadinya. Semua benda nak di pecahkan. Satu habuk pun tidak di lapkan. Rambut bertaburan mengalahkan kedai gunting rambut. APA KES! Nasib mereka memiliki kakak yang rajin walaupun mulot membebel2 mengalahkan orang berpidato. 

Photobucket

Kena start memupuk semangat berblog.hohoho Slow n Steady~

Pensil/Surat: Owh..saya sudah merindui PZ.. huhu

11 comments:

iQa~ said...

hahaha...harap bersabar...

bilik kite pun berterabur...hik3~

deAnza-wAnda said...

go go chaiyok!!!

Wanie-san said...

tataq iqa:wa...bilik kita b'terabur gila2 ouh!adik kita punya pasal!hhu

deanza-wanda:
arigato!!hehe

Rara Nasiha said...

kerja kat mana ni sayangku? tak bagi tau pun. kalau tak boleh i jenguk bawak bekal. hehe :)

erine roslan said...

ahemm ahemmmm....... sape si pembuli skang nie??

kau tu pembuli. wekkkk

by the way aku lupe nak cakap, halalkan makan minum selama nie owkeh.

gonna miss u lah si pendengki.

and btw, aku taktau kenapa last day tu aku tak berdrama dengan kau padahal masa aku tulis status kat fb tu, aku mcm sebak gile jugak doh.

Kuwe said...

amboi amboi. galak nampak dia bekerja. boleh amek amek gambar lagi. nampak kat bos tu der.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

cewahhhh....lawa aihh baju puteh dia

hehehhehe...saiz L ada tak utk kak gebu? kekekkeke

erine roslan said...

wei2 gambar gedik aku tu jugak ko nak letak.. nasib lah pontian tu jauh kalau tak mmg ada yang makan tapak kaki. haha

Aujinz said...

wahhh.. patut pon senyap.. ahaks..

Wanie-san said...

rara:
ala...i lambat la told u..xleh la u kasi i nasi bungkus ari2~hoho

ged ged:
pendengki pon aku baek kot.hahaha
2la pasal...aku pun xde tacing ke ape ke benda time nak bla tu.ibarat mcm aku nak balik kg pas 1week dtg balik jmpe korg..padahal mybe tu last kite dpt jmpe kot...aloooo....sebak debak sekarang diri ku....miss uollsss...:'(
eh.eh.eh baru perasan ke pic gedik ko u?hahahahahaha

kuwe:
opsss..bos xde hal punya..bos tegur kitorg ajak join ambik pic skali..lalala

aujinz:
tu ler...ambe bz benor ari tu..skrg dah FREE!

erine roslan said...

huhu tu lah. rasa macam akan jumpe je ko lagi. tu lah takde nak tacing2 bagai... hahahaha~~


arghhh ko dh duduk jauh pun nak buli aku jugak... grrrrr