Sunday, April 3, 2011

::2weeks More To go::

Assalamualaikum....
Aku rasa, sepanjang sem ni..Aku malas gila nak update blog nak cerita kan whatever thing yang berlaku during my practical... Entah la... I'm hepi..So hepi... Aku hanya ada lebih kurang 2 minggu lagi untuk say gud bye after then i need to focus on my report and presentation.. Sedih plak.. Mana tak sedih.. Mula2 datang lapor diri.. Ada 3 org je students practical but after a week datang sorang lagi  pastu datang lagi 2 org.. Total sumenye 6 org. Semua jenis otak gila, otak sewel, otak mereng. Bab bergambar no 1. Bab mengutuk no 1. Bab buat kerja no 1. [Eh..tu aku jela...yang lain keje nak merungut..:p]

Before aku dimasukkan ke Financial Department, macam2 cerita seram aku dengar. Ada yang cakap bos kat sana garang. Pekerja diorang sombong. Cuak gak.. Masa aku kena di hantar ke sana seram sejuk gak.. Sampai2 je department tu aku tengok semua kusyuk buat kerja. Tak hiraukan aku langsung. Muke semua nak makan orang. Tengok orang macam ada buat salah besar je. Tapi lama2 diorang ok je. Diorang memang jenis kerja kuat. Balik after 6pm. Tak ada yang pukul 5pm dah lesap. Ada yang cakap kerja di government goyang kaki. Tapi aku tak.. Kadang2 aku pun sampai tak sempat nak siap kan kerja. If aku balik dengan mak aku tak kisah la. Aku suruh datang lambat.. Tapi aku balik dengan bebudak practical ni.. So, paling lewat pukul 5.30pm dah kena lesap..[Pergi melagho+bazirkan duit]

Tetiba sedih plak bila mengenangkan kembali memory time practical. Rindu gurau staff kat sana. Memula aku masuk practical semua tanya asal mana. Bila diorang tahu aku orang Terengganu semua terkejut. Semua try untuk cakap Terengganu dengan aku but as usually.. memang FAIL..hakhakhak Memula aku sorang je di Jabatan Kewangan tapi seminggu lepas tu aku dapat partner, Fieza. Budak yang sengal habis. Kerja nak dengkikan aku. Kerja susah2 staff2 sane suruh aku buat.. Kerja2 simple minah Fieza buat.. Tapi nak buat macam mana, aku dapat meja n computer sebijik, so kena la buat kerja! Tapi Fieza lagi power.... Die siap dapat counter dan loceng lagi.. Siap boleh tayang muke depan customers yang datang mengadu gitu..hahaha Tapi next week Fieza dah tak ada.. Dia kena tukar di unit ICT.. Tinggal la aku kembali sorang dan kerja2 yang Fieza buat dulu aku kena take over balik..huhu Aku juga bakal pulang lambat seperti memula aku masuk....;((

Photobucket
Suke benor bergambo~

Photobucket
See!Everywhere..Anywhere..

Photobucket
Karoke time! Aktiviti WAJIB everyweek!

Photobucket
Shopping!!!!Window Shopping!!We love toooo~

Pensil/Surat:Aish... Buat apa aku nak emo lagi! Tunggu la 2minggu lagi! Pastu emo la sepuasnye!! Aish.. Bonget tul~ Report in progress.. 70% project dah siap dan dah boleh siap just nak edit data je sikit lagi...\^__^/

6 comments:

Aujinz said...

ehh.. ehh.. wanie-sang makin cun aaa..

nak ngurattttt!!!...

si cebbie cholet said...

wniey sannn..mu jangan lupa..update link....


kali nih nak buat lamer skit blog nih haaa....


weeeeeeeeee

erine roslan said...

sebab tu makin GEM :)

Wanie-san said...

en aujinz:amboi2..tu perli ke kutuk???hoho

cc:oit kakak taik lalat!klu tukor lagi blog ak lesing sampai pengsan!!!!

gedged:GEMPAK??MAKIN COMEL LA...opss...tercaps lock lakkkk

Farhan Zulhusmi said...

suka erk posing2...hehehe......
mesti sesuatu yg gembira akan berakhir dgn kesedihan atau perpisahan....;-)

Husna Hadzarami said...

Ehem. Kenapa aku tengok budak Wanie ni macam chubby je?? ;)