Friday, April 29, 2011

::Masak Makan Montel::



Assalamualaikum.....
Harini bermula lah kerja sebagai IBUBAPAK, BIBIK, SURIRUMAH dan TUKANG MASAK kepada Si Montel, Si Kurus dan Si Gulung.Ni gara-gara parents aku pergi honeymoon tanpa membawa anak2. Eh? Dah nama honeymoon buat pe nak bawa anak2 kan.. Huhu Sian kami di tinggalkan oleh ibu ayah..Tsk Tsk Tsk T_T

Parents aku bertolak pagi tadi pergi KLIA tapi flight aku tak sure pukul berapa. Yang pasti pukul 4petang sudah sampai Vietnam... Semalam mak aku pergi memborong barang2 dapur sebab kalau nak harapkan aku pergi beli barang dapur? Jangan harap! Lesen ada tapi tak reti bawa kereta. Kesian. =__=" Macam2 mak aku beli.. Ikan, ayam, sayur, buah, makanan segera, makanan kering, makanan basah.. Beratus2 juga la habis semata2 tak nak kami adik beradik kebulur. Hahaha Mak aku ni takut sangat aku biarkan adik2 aku kebulur. Sampaikan ikan mak aku dah buang isi perut. Ayam mak aku siap potong. Simpan dalam freeze. Ayooo.. Mak sayang..... INI NURUL LA. JANGAN PANDANG TAK ADA MATA. SEMUA ITU BISA SAYA URUSKAN. ^0^

Mak aku siap pesan,"Masak kena sedap2, nanti Si Motel complaint. Tomyam awak masak dulu tu yang pahit tu, sampai sekarang dia ungkit" Perghhh.. Tomyam tu aku masak zaman sekolah dulu. Lupe letak garam! Time tu memang haram jadah la aku reti masak. Boleh pulak Si Montel tu ingat. Padahal time tu dia tadika lagi! @__@"

Tengah hari tadi macam biasala.. Membongkang sampai pukul 12. Ayah aku call suruh pergi ambik Si Montel di sekolah baru aku tersedar. Tu pun aku suruh adik aku, Si Kurus tu pergi ambik. Aku keluarkan ikan. Mandi semua baru start masak. Kena masak cepat nanti Si Montel bising makanan tak ada. Pukul 2pm masak kul 3pm siap. Pakai campak2 saja. Dah berapa bulan tak mengasah skill memasak. Sejak balik rumah memang tak pernah aku masak. Mak kan ado.... =P


Photobucket
Menunya simple saje. Ikan Masam Manis Mulut Ternganga.[Wajib ternganga okey!], Sayur kobis masak campak2, Telur Dadar Terlebih2. huahuahua Menu orang malas. Asal perut kenyang sudahhhh! Rasanya?? Ni adik aku la yang cakap. " Macam mak masak je..." Uh?? *Sambil angkat kening -_^*


>Photobucket
Motif pic di atas ni?? Ha.. Tak payah la bagai nak pergi gym.. Isi je air dalam botol sabun basuh selepas tu angkat la... Ouh? Actually, aku pun tak tahu adik aku guna botol tu untuk senam. Nasib aku tak buang botol tu....=_="

Photobucket
Snap pic senyap2 dari bilik aku. Kebetulan langsir aku terselak.  Si Kurus tak tahu..Hoho

Photobucket 
Jimat duit ayah aku. Boleh kasi aku duit tu pergi shopping!! Lalala


Pensil/Surat: Menaip entry bersebelah Si Gulung. Rimas ouh bunyi gitar tu!


 

10 comments:

ber_u_wang said...

Dah pandai masak tu maka dah bole kawen tu. Pizi bila lagi ?

Mimie.Candy Cane said...

ikan ternganga tu macam best la waniee....lapor niiii

erine roslan said...

hahahaha klako lah adik ko yg senam guna botol sabun tu!!!

hahahahahahaahaha *sambung gelak smpai 2012*

Wanie-san said...

uncle:hahaha nak suh akwen cpt uncle kena doa wani dpt keje ye..:)

k.mie: aloh...kak mie buat lg sedap...ape lg..cept2 g masak!hehe

gedged:ko jeles la tu kan??die nak gemok..datss y die senam mcm tu..nk g gym duit xdok...hohoho

syue said...

wani, maksud u yg mcm petak kat bawah setiap entry i tu ke?

if so, u just click je application tu, dia ada bagi link.. tulis widget link..

then u ikut je step by step..

ce try test tengok..boleh tak?

Wanie-san said...

syue!!dah try dah smlm!!dah ado dah..hehehe wani try click pastu ade...dah ade...hihi

Rozami said...

blh ah masuk minang ni
haha
bukan aku

Aujinz said...

hohoho... adik wanie-sang same ngan sayerp.. koh koh koh

Wanie-san said...

kapten:laaa...baru tunggu ko masok minang aku ni..xsabar aku nak menolaknye...:p

aujinz:perghh..ni pesen xmoh kuarkan duit g gym ler ni..huhu

couverv said...

oh nice writing, helo world!!