Wednesday, October 24, 2012

::Tabiat Pelupa?::



Assalamualaikum....
Lupa. Pelupa. Dah sebati dalam diri aku ni. Dah jadi darah daging pun. Dah lali. Kalau 'daging lupa' tu buat sup confirm-confrm liat nak mampus. Dulu aku ingat lagi time degree, kalau housemates pesan beli barang apa-apa ke siap buat list untuk aku sebab aku kan memang kepala pelupa. Jangan la pesan pakai air liur je, memang confirm dan di jamin halal lah aku akan balik dengan tangan kosong.Lalala

Kalau nak kira kes pelupa aku ni kadang-kadang kronik nak mampus. 

KES 1
Tempat: Rumah sepupu ayah aku during Hari Raya Aidilfitri last year kot if not mistake la..
Pelupa: Aku bawak handbag puma kecik je... Then after dah semua nak balik tu, aku slumber badak keluar rumah, salam tuan rumah terus masuk kereta. Baru gerak dalam 300meter gitu, kazen ayah aku call cakap handbag aku ada kat rumah dia. Gelabah la aku. Mau tak gelabah, aku risau la Pak Cik Ghani tu start engine bebelan dia. Bernanah telinga aku ni. So, dengan reda dan pasrah, kena la juga berdas-das dari my lovely daddy tu.. =_=" [Bukan nak risau handbag tu]

KES 2
Tempat: Dapur ibuku bukan ibumu
Pelupa: Bila dah start duk dapur dengan mak ni, harusla tolong menolong kan.. Tapi aku ni pesen kalau masak potong ikut suka time duduk umah sewa. TAPI kalau duduk dengan mak aku harapan la kan. Setiap kali masak aku akan tanya, "Mak, ni nak potong macam mana?""Mak, ni cukup tak?" "Mak, nak letak apa lagi?" "Mak,bla bla...." "Mak, bla bla...." Ha... Lama-lama mak aku pun.... "Mung ni! Sokmo masok pun dok tahu!Mendela hok mu tahu!!" Perghhh kena la tadah telinga kena marah. Apa taknya, mak aku ni ada protokol kalau nak potong memotong ni. Kalau salah potong kena marah. Walaupun dah selalu masak dan mak aku dah selalu ajar cara-cara potong style dia, tapi basa kepala pelupa+bengap macam aku ni, memang kim salam jela....

 Kita skip semua kes-kes PELUPA yang lain.... Kita go through dengan kes kronik yang niii.... 

Apakahhh??????????

Tempat: BANYAK TEMPAT
Pelupa: MOTOR! Kes ni, aku pernah buat entry lagi! Pastu kes ni kembali lagi. Wah.. Suka mak okeyyy~ [Bukan nak tayang keychin bear yang super duber i loike tu ye] Tapi nak habaq, ni aku rasa kes yang ke 10++ kot aku tertinggal kunci kat motor. Dasar orang miskin tak sedar dek untung! Ni, housemate aku send kat FB aku. Aku tak tahu pun aku tertinggal kunci kat motor.Kikikiki Semalam before balik, aku kuncila tayar Jamilah [Nama motor aku. Memang klasik okey], then aku bla macam tu je after kunci tayar tu sebab kawan aku dah sampai nak ambik aku,so memang selamat la aku kena bahan dengan kawan-kawan aku! Tadi diorang pakat bahan kat FB. Nyampah mak noksss oi!


See....memang reda jela..Hukhuk ni belum En. PZ masuk campur. Bila dia masuk campur....


Oooo..makan UNTA so daya ingatan dia kuat la?? Tak payah nak berbohong la! En. PZ tu jalan balik rumah pun boleh sesat berpuloh kali! Aku ni dah lali kalau sesat jalan dengan En PZ tu...Kuat daya ingatan KONON! Grhhh

Pensil/Surat: Memang  rasa dah kaya sangat ni!



5 comments:

nasha said...

Ok,klu bab pelupa ni paling aku ingat,ko slalu lupa nk unlock motor tiap kali klu kita nk kua...nsb baik si jamilah ko tu xlaju ble starting nk gerak,klu x memg konpem dua2 org yg comel tergolek dok dek kerana tayar depan still lock,haha...;)

Aujinz said...

hahahhaha.. mende laa Wanie-sang lupe sokmo.. kah kah kah..

asna cute said...

asna lepas bersalinkan haikal mmg cept pelupa huhu. org tue kata, lahirkan anak laki putus 2 urat. so mybe urat ingatan tue dh putus sikit kot haha =D

Hans said...

hahahaha
kelakar baca entry nih
keh3

Wanie-san said...

tasha:aha!aku lupe plak kes tu!!time degree ak mmg bantai gerak je pas panaskan engin moto..lupe lak tyr still lock lgi!hahaha

en aujinz:makang semut banyokk!

asna:hahaha jgn nnti lupe anak sudeh ye pn. asna..hehe jadi isteri byk benda kena ingat..L:)

hans: owh?haha