Monday, October 29, 2012

::Tak Sabar Menghabiskan::

Assalamualaikum...
Kembali ke Parit King. Oyeah! T_T
Bukan tak suka tapi tak sabar nak menghabiskan sisa-sisa pembelajaran kat Parit King ni. Ada lagi campurtolakbahagidarab dalam 2 months la aku nak habiskan master ni. Suka??Kikiki Harusla~ Tak sabar nak melangkah ke alam kerjaya. Ceewaah! Tapi Projek Sarjana aku kena la siap. Tak siap tak boleh grad. Padan muka aku. Kaki terkaku. Lidah terkedu. Hoho

So, balik rumah aritu aku dah settlekan proses mengeposkan questionnaire ke Sekolah-sekolah Vokasional. Tu baru 2 sekolah. Photostat. Stapler. Agihkan. Bungkus. Pos. Siap buli dan paw mak, ayah dan adik aku. [Thanks uolss~ Nanti kat dalam thesis tu saya tulis la perhargaan untuk family ye..Hihi]

Sesi mengstaple 240 set questionnaire. Fuhh.. Penat. Sampai terconget-conget ibu jari manja ku.. Ekekek 


Buat ayat-ayat sedih. Meraih simpati kat mak. Pastu mak tolong la aku susun. Kikiki Sonang keje aku!

Settle membungkus ke dalam plastik sampah hitam. Agak-agak la.. Plastik tu aku beli kat Pos Office kot. RM1.50. Hoho Sebab nak letak kotak pos express tu dalam plastik hitam tu. Senang cikgu tu nak kembalikan kepada aku. 

Eh? Rojak Mak Bee pula interframe. Saje nak buat aku tergoda!Uh! Settle staple dan membungkus kita makan jambu!!

Keesokkannye, sesi pengepos bermula! Ni buat ayat sedih juga. Ajak mat bangla eh adik aku teman pergi pos office. Al-maklumla... beta ni bukannya terer bawak kereta. Lesen ado pun buat pusaka dalam purse. =___=" [Nanti aku ada kereta, nanti aku lenjan habis-habisan!]

Total duit habis semata-mata kerana PROJEK SARJANA ni SETAKAT INI. [Pasni ada lagi satu sekolah tak settle]

Photostat = RM73 dapat diskaun RM70. Urm...RM3 je kurang? Setelah pujuk rayu menangis air mata darah muka simpati macam nak kena penyepak?? Tak pela... Bersyukur...
Kotak Pos Express = 6 kotak x RM7 = RM 42. [Rolling eyes]
Pos Laju = 2 bungkusan plastik hitam. RM43.40 [Agak-agak jewww]
Plastik hitam pos laju = 2 keping x RM1.50= RM3.00

 Nanti ada 1 buah sekolah lagi. 120 set questionnaire kena photostat lagi. Sabo jelah!

Melayang duit scholar Mara i.. Eh? Aku dah paw duit ayah dan mak aku kot. Duit mara aku simpan nak kahwin. Boleh gitu? hakhakhak

Pensil/Surat: Habiskan balance presentation yang tinggal saki baki ni!!



1 comment:

nasha said...

go2 chaiyok wani!semoga sukses la master ko ni...nanti boleh trus smbg phd,aku dah kepingin sgt nk panggil ko doktor wani ni..ngeee...;)