Wednesday, April 21, 2010

::Mengimbas Kembali::



Awas!Entry penuh dengan riak dan belagak!Muahahahaha

Malam ni tetiba kat FB sibuk mengimbas kenangan masa kecik2..Sayu jew rasa..huhuhu
Aku dulu kat sekolah rendah memang pemes...Yela...Aku ni nak kata cantik tu tak la tapi cun tu adala...pandai plak tu..Cikgu semua syg...Apa2 je hal cikgu mesti cari aku..Kadang2 naik rimas aku!<-----Pandainye aku menipu org..muahahahaha Jadah plak aku budak pandai!!!Aku cun???semua pakat2 nazak!hahaha dah2...

Aku masa sekolah rendah memang femes sebab aku anak TNB...hahaha bukan aku jew...Ramai okeh....Majoriti kat sekolah rendah tu ialah anak2 TNB...Bapak2 mereka keje TNB. Engineer,Technician,Fitter n so on....Bukan yg keje baiki2 kabel 2 tp yang keje dalam station....So,org mmg kenal sgt la..Pergi sekolah bus dtg ambik kat rumah..Balik sekolah pun bus dah tunggu..Khas untuk anak2 TNB sahaja...Dah la kami semua duduk kuartes TNB..So..Kwn dgn budak2 TNB je la..haha [belagak nak mampus!]

Pastu..Tiap2 petang mesti main permainan..Mcm2 plak tu main..Ikut musim...Kalau musim main bola katok semua pakat main bola katok...[aku tahu rmai tak tahu permainan ni..haha] musim main layang2...rmai je main..baling selipar..Teng teng..Ah!Mcm2 la!!!Rindu2...Ha!Tiap2 petang mesti mandi kolam..Budak2 kampung mesti jeles dgn kitorg sebab kat kuartes TNB je ada kolam renang..Khas untuk anak2 TNB[tapi ade je org berak dalam kolam 2..hangin aku!!]..memang belagak woooo...Riak giler!Istifar2....

Tiap2 tahun TNB mesti buat Family Day..Perghhh..memang meriah giler babeng la!Esok family day..Hari ni dah sibuk bina rumah sukan masing2..Pkai daun kepala...owh silap...Kelapa la..Mak2 bapak2 semua sibuk memasak untuk esok...Plan nak main tipu la..Hahaha Family aku kdg2 selalu gak menang sebab abang aku pandai...Parents aku tak mengharapkan aku langsung sebab aku ni lembab nak mampus!hahahaha selalu jew kalah! T_T

Ah!Mls nak cerita lagi...Sedih plak..Sebab sekarang kuartes TNB dah tak mcm dulu..Tak ada meriah..Rmai dah pindah2..Siap kat sekolah org panggil budak2 TNB kalau diorg tahu kitorg duduk TNB..Ayah aku pon dah tukar keje...Curang kepada TNB...Walaupon keje ayah aku sekarang lagi best n lumayan dari keje TNB tapi kenangan aku masa kecik2 dulu tak dapat tanding dgn wang ringgit..

Masa ni TNB buat mystery drive..pastu berkelah kat air terjun..Best sebab nyaris nak lemas..huhu


Ni plak.Masa jiran celebrate birthday anak die..Semua budak TNB..memang rmai laki..haha



Ni masa mystery drive kat Kuantan..


Budak2 tadika TNB...huhu



Pensil/Surat:Wah!Dah habis 1 paper...Hope semua nya berjalan lancar....^^






23 comments:

Aujinz said...

owh....

mystery drive tue nate gapo?..

Aujinz said...

hoyeah hoyeah...

aku pes!!... vangga, riak kejap..
hohoho...


istigfar! istigfar!

jee yunus said...

sume tu kenangan terindah..tp men bola katok tu aper???..heheheheh

ber_u_wang said...

patut lah cantik bila dah besar

kecik pun dah comel

asna cute said...

zaman kecik zaman indah.. =)

GhOsToNe said...

bola katok sgt besh!

Wanie-san said...

Aujinz:
en.aujinz..mysry drive 2 jalan2 sambil makan angin..keh keh keh
jgn riak en.aujinz..nnt terbukak pintu neraka..hahaha

jee yunus :
hehehe bola katok 2 mcm baseball la..lebh kurang..hehehe 2la..kenangan terindah..hihi

ber_u_wang:
mane ada...wani biase jew...hihi

asna cute:
memang indah sgt asna!:)

GhOsToNe:
aha!sgt best!!!hihi

Ms.Independant said...

takpe2...
saya pcaye je wpun kamu kate tipu sume tu...
hikhik...

trase dri maken 'muda' ble trigt masa lalu kan?

:P

iera said...

wanie....rndu sgt zaman kcik2. Ptg2 kle slalu maen sme2 kan.. jom...kte kmbli ke zmn kecik2 sula nok...haha

bkpe gmbo iera xnpok sgt tu...hehe

Amy Syaquena said...

salam perkenalan..just follow ur blog..harap sudi membalas kunjungan ye...

hans said...

hahahah
best2
naik bas tu xleh blah
aku nak beca kut
lagi best
hahaha

FYZA -LULA said...

Nurul..sgt best..hehe, rupanya wat entry zaman kt kat cni lak er..hehe..mmg blagak kot..ntah pape..padahal biasa je kan..rasanya kt x blegak kot..tp situasi kat skolah, n sume facilities menyebabkan org sekeliling pkr kt ni belagak kan..pdhal apa sgt duk quarters tu..pape pown, best gile..cam x sangka dpt jumpa balik sume2 esp si mira tu..lama gila sy lost contact dgn dia..hehe..mish u all..muahhhhh!!!jgn lupa ar, nnt gathering tdo umah sy sume..imbas kembali zmn2 childhood kt..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kejap2 aku saket kepala.


jap ag aku bace semuala entri ko iyew ?

"."

-C.Gad!s- said...

keh keh...

cik bon syg....

blog kamu best lah...
ai peminat you...
bole tak nak sain?
pls pls pls..

Wanie-san said...

Ms.Independant:
hehehe jgn percaya!nnt ai babat kamu!hehehe rasa mude pastu rase nak putarkan masa kembali ke zaman tu...:(

iera:
jom2!!jadi budak2 kecik balik!main lompat2!sure org ingat org giler ..hehehe
iera malu ngat..tutop muka dgn skrol..hehehe

Amy Syaquena:
owh..thanx..i'll visit ur blog back..

hans:
hahaha best ko!
naik beca lagi!
aku naik bus pakat2 cop tempt duduk..hehe

FYZA -LULA :
wa!!!!!rindu giler!!!semalam ngah2 bz sempat gok update blog..sebab xtahan duk teringat kenangan dulu!best giler!!!2la..sy lame doh cari mira..lost contact giler2 ngan die...aleh2 dpt jmpe..perghhh.,..terubat rindu...bereh2!!!sy tido umah awk!best nye..borak2!!perghh..hihi

miss lolly a.k.a luvfareda:
ko ni meroyan ke lolly??hahahaha

Wanie-san said...

-C.Gad!s-:
nak kena lesing jugak minah!!!!!!!!
meh2!!
nak sain kat mane??
kat perot??ke kat bont*t..opssss..hahahahaha

* mEsSy * said...

sioknyA!!

^_^

FYZA -LULA said...

Nurul..hehe, sy ni tgh exam week still leh layan dak2 ni imbas nostalgia lama..siap sob sob lg dgn mira tu..hehe..i like tdo sama2 ni..sume jemput tdo kat umah sy..nnt awk turun paka k..ajak mira skali..nnt sy imform 1 date utk kt gather sume..maybe bln 7 camtu..x sbr nak jumpa ni..

iera said...

iera pon bru jpe mira. Dia add fb iera. Lps tu joe plk yg add....huhu. T'ingt plk time ddk TNB Paka dlu tu... Zmn sek kat sri paka dlu... skrg msg2 dh bsr blke. rndu knngn lme

Fyza... x n ajk ke iera 1x ke? sob...sob...
sedihnye...

iera said...

wanie xkan xtau... dr kecik smpi la skrg iera mmg s'org yg pemalu.. haha

avid gunner said...

popular dan cun? hmm...masuk team cheerleader sekolah x?

Wanie-san said...

* mEsSy *:
mestila syok!hehehe

FYZA -LULA:
same la...tengah2 exam ni..rajin plok sy duk update blog..ape nak jadi la..hahahaha
zaman kanak2 memang byk sejarah betul!budak2 ni duk cite pasl dlu2..rindu btl..huhu
okeh!sy tido umah awk tau nnt!hehe

iera:hahaa!!memang betul!iera memang pemalu!!he~~
meh jela join kitorg!alah..xyah malu2 ye..hehehe zaman kat TNB paling xdpt dilupakan..iera pindah awl sgt...huhu

avid gunner :
iksh! mesti la tak masuk!aku kan bz..xsempat nak join menda alah 2.hahaha

FYZA -LULA said...

Iera..sori br perasan comment iera..awk wajib datang..namanya 1 quarters kan..hehe..nnt fiza inform bila date..balik ni nak bincang dgn ct dulu bila sume org bleh turun paka..iera dah add fb fiza lom?klu lom add er.. lula_fyza@yahoo.com nnt inform gathering kat fb je la..sng..