Monday, April 5, 2010

::Tak kenal aku baek duk diam2::



Kalau kau fikir kau femes dan semua org perlu menegur kau termasuk aku ..Sori..Ko silap..Aku bukan org seperti itu.. Kenapa aku yg perlu menegur kau..Kenapa tidak kau menegur aku dulu?? Hanya kerana aku mengenali kawan kau so aku perlu menegur kau??Ko sape??Sudah la...

Aku bukan seorg yg caring kepada kawan...Tapi aku bukan jenis lupa kawan... Ya.Betul..Aku bukan seorg yang akan message kawan2 untuk bertanya khabar..Ajak lepak..Itu bukan aku..Bukan aku yg memulakan semua tu..Kawan2 rapat zaman sekolah rendah laen..Sekolah menengah laen..Diploma laen dan Degree pon laen.. Tapi aku xpernah melupakan mereka semua..Kalau terjumpa di mana2 aku akan menegur..Berborak panjang..

Sejak usia semakin berganjak ke arah yg lebh matang..Kita dapat menilai erti persahabatan.. Hipokrit kita terpksa lakukan demi menjaga hati kawan. Tipula kalau kita tidak pernah hipokrit..Aku pernah..Hanya semata2 hendak menjaga hati rakan yg mudah terasa..Hati kita perlu dilukakan dan disakiti dahulu..Di pendam...Kalau kawan yg jenis tak kisah..Aku bantai ckp jela..Org ckp mulot cibai ka..Lazer ka..Aku peduli ape..Tapi..Bukan semua kenal kita dan tahu hati budi kita...Persahabatan yg jujur bukan mudah dicari tp mudah di khianati..

Aku paling harga kawan2 di zaman persekolah..Mereka lebh memahami kita..Mereka membesar bersama2 kita...Sebab tula aku lebh excited nak jumpe kawan2 di zaman sekolah...Mereka tidak mudah langsung berasa hati...Cakap la ape pon..Sebab mereka tahu aku siapa...Mereka tahu apa yg aku suka...Kami sama2 melepaskan ketidakpuasan hati...Kalau dah nama kaki kutuk tu..Org ckp ape pon tak peduli dah...

Kawan2....Kita akan bertemu semula nanti pada bulan 5...Nantikan kehadiranku...Aku akan jejakkan kaki kembali di tanah tumpah aku..Biarla org nak kata aku murtad Terengganu pon...Tapi aku masih merindui korg dan masih memerlukan korang..Waktu dan ketika itu pasti akan menjelma...

Our memory always in my mind......






Erkkk..pic ni semua kawan2 degree aku...^_^


Pensil/Surat:Sebelum aku jumpe mung semua..Baek doa molek2 ke aku..Biar aku bleh jawab exam dgn cemerlang..ekekekeke








10 comments:

FYZA -LULA said...

Nurul!!!
tetiba sy rindu waktu kt skolah rendah dulu..pastu waktu sklh menengah kt still lepak2 sm2 waktu cuti wpon skolah lain2 kan...sy br teringat, kt sgt baik, lepak2 kat umah je..x rumah sy, rumah awk kan..main2 indoor..jarang p jalan2 jauhh..baiknya KITA..hehe..

Cepat balik terengganu..lepak2 dgn kawan awk dr kecik ni.. huhu..rindu!!!!tp tunggu sy balik Mesia dulu k..nnt I roger..

Tendou Sani said...

baguis2...rapatkan silaturrahim...:)

ber_u_wang said...

kirim salam kawan dgree...

erine roslan said...

oii tau laa exam final abis awal. saje je nak menjeleskan diriku ini.. haihhh~~

Aujinz said...

owh..sangat best biler ingat zaman sekolah...

huhuhu..

Nak telo penyu!

Eqah Zaque Billetdoux said...

waktu sekolah memang terbaik!

Lt. fDanialz said...

sumpah aku terkejut tengok blog ko.. rupenye kita pakai layout yang same..
aku dah lame tak tukar layout nih..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

j0m






























datingggggggggggggggggg !

Ms.Independant said...

Kawan utk selamanya!!! :)

Wanie-san said...

FYZA -LULA:
fyza!!alololo kite main baek!sopan plak 2..rambut dah la same..nape pun dekat2 same..mcm adik beradik plak!hahahaha ala..sy dtg terengganu tp awak plak xbalik lagi..ape bleh wat..huhuhu

Tendou Sani:
yup2!!=]

ber_u_wang:
okeh pakcik!hehe

erine roslan:
biase la...aku kan suka belagak..keh keh keh

Aujinz:
btl2!!zaman sekolah paling best!telo penyu dh pupus..hahaha

Eqah Zaque Billetdoux:
terbaek wokk!!haha

Lt. fDanialz :
xpe..same pon...isian nya laen2..hahaha

miss lolly a.k.a luvfareda:
jom2 laling!!hehe

Ms.Independant:
btl2!!kawan lah segalanya!