Sunday, April 25, 2010

::Sila Bagi Alasan Lain::



Hari ni dah abis 1 lagi paper exam..So..next paper berturut2..So..Wanie!Sila Study sampai Lenguh Okey!^^

Sebenanrnye..Nak membebel lagi ni..[Asyik bebel je..Sampai bile tak habis..] Suka ati la!!Uwek!! Ok,Gile jap..Tengah panas ni..Cuaca sungguh panas ye skrg..Hati pon terbakar sama..Rasanya dah bleh buat sate hati manusia dah ni...{-_-"}

Ok la!Sebenarnye aku nak cakap aku xsuke org bagi alasan macam ni! "KALAU PAKAI TUDUNG PUN TAPI HATI BUSUK TAK GUNA JUGAK KAN?" Ah!Kenapa saya tak suka??Sebab saya pakai tudung ke?So,hati saya busuk??Alolololo...[Shut up u, Wanie!] Ok...{-_-"}

Straight to da point..Tak ada bengkang bengkok lagi..Yela...Aku langsung tak kisah kalau korg2 semua nak free hair..Tak kisah..Sikit pon tak kisah..Sangat2 tak kisah la..Buat apa aku kisah kan?Bukan kisah aku pun...[Stop!]{-_-"}

Eeee...macam ni la..Ni pandangan aku..Bukan pandangan kamu2...So..aku ada hak bersuara dan menyatakan apa yang aku rasa betul..Kalau salah tolong tunjukkan..hehehe Ok,kalau nak free hair ke pakai tudung ke depend pada org tu jugak..Islam MENGWAJIBKAN so terpulang pada individu nak MENGIKUTI atau MEMBELAKANGI..Tapi kalau kamu2 pilih nak free hair so bila ada someone tanya "Mana tudung ko?Ko dah free hair ke skrg??" So..kamu2 boleh tak jgn bagi alasan mcm kat atas tu..So..Kalau pakai tudung tu hati busuk la?Aku tahu la kamu2 tak cakap semua org yg pakai tudung tu hati busuk tapi ayat kamu2 tu macam nak cakap TAK PE FREE HAIR ASAL HATI AKU TAK BUSUK..So,kire tak berdosa la b'free hair tu?Tetttt Kita tak ada hak nak cakap hati org tu busuk ke hancing ke masam ke..Sebab hanya Allah yang dapat baca niat dan isi hati kita.. So..kalau kamu2 nak free hair aku tak kisah..Aku ok je..Rmai je kawan aku on off..Aku pun tak ada masalah dgn diorg..Tapi sila kamu2 jgn bagi alasan macam tu...Sila kasi alasan yang munasabah tuk berFREE Hair..Niat tidak menghalalkan cara...Ingat tu kamu2..Pesanan ini juga ditujukan kepada diri sendiri..{-_-"}

Owh...Sebenarnye..Tak ada kaitan dgn aku pun..Aku juz kureng suke dgn alasan mcm 2..Itu aje~~

Sebelum berakhirnya bebelanku hari ini...Aku nak menayangkan kecomelan mereka..

Biasanya kita tengok budak besar je lompat2..Ni budak kecik..Semua ni jiran2 aku.Budak2 kecik yg suke lepak rumah aku sebab ada byk game budak2 besar..haha Tak sabar nak jmpe diorg.. Hanis comel je duduk diam2 situ!

Pensil/Surat:Saya nak balik rumah!Shah Alam sgt panas!



22 comments:

-C.Gad!s- said...

betol statsement tuh..

hati busuk ke tak busuk ke..TUDUNG adalah wajib! yang lain2 tuh kerja tuhan...


kalo gtu...lagik bagus lah tak bertudung ek?puik!!

sy pon masih kadang2 free hair..
tapi tak pernah nak pkir yang bertudung bukan baik pon..huh!

(ok..sila terase cc..n tingkatkan bertudung..haha)


saper cakap camtu..bg jerk makan heel kamu..hahaha...

syg kamu dear!

muah muah!

Goldman said...

COD Pamp Suisse Lady Fortuna 10 gram, harga semasa RM 1280.

Untuk harga emas jongkong dan lain-lain yang hebat sila hubungi kami di goldman999.9@hotmail.com.

Harga lagi murah daripada Habib, Poh Kong dan dealer2 lain. Bekalan antarabangsa.

Rebat tunai segera RM 1,000 hingga RM 1, 500.

Harga belian semula yang hebat.

Terima kasih.

mendatak hijau said...

aku kdg2 pelik laa...
"org yg free hair lg baik dr yg pakai tudung"
errr....jgn terkesima ekk coz aku dengar gitu dr mulot2 org...

Solehah said...

btl juga tu...kalau tak buat, jangan ambil jalan mudah jawab mcm tu.

cik EPAL said...

kalau yang hati busuk tu dosa lain.

kalau free hair tu dosa lain.


ahh tak reti nak terang. nanti la sambung esok . huhu

jee yunus said...

dosa pahala Tuhan yg tentukn...abaikn jer wani aper org nk kate..

fndrocka said...

nak lepaskan diri dari ksalahan sendiri..letakkan kesalahan kat org lain.camtu lah lebih kurg teknik yg digunakan.

Husna Hadzarami said...

setuju..
akak pun bukan anti orang free hair, ramai je geng2 yang free hair.
tapi memang meluat kalau orang guna alasan tu untuk justify kenapa dia taknak pakai tudung..

mengaku je la tak suka pakai, tak pun diam je..

asna cute said...

Pakai tudung ke xpakai ke itu hak mereka tp jgn nk libatkn org lain lak.

Ape daa org yg bkata2 tue.

Ms.Independant said...

mmg comel giler gamba tuh! hee~

mmg panas kan kalo dgr ayat tuh.
kalo nak free hair skali pun, takya la nak kutuk org btudung kan.

:)

Wanie-san said...

-C.Gad!s- :
hahahaha entah!kamu pon xpenah cakap mcm 2 walaupon free hair..
xkisah lg la kalau die ckp xbersedia lagi ke ape ke..tp jangan cakap kalau hati busuk tak guna bertudung..
mcm semua org free hati 2 hati tak busuk..susah la g2...
ah!
syg kamu bangat2 sih!huhu

Husna Hadzarami :
sokong kak husna gak!
yela..bukan anti pon dgn diorg kalau diorg free hair..
ckp jela tak bersedia ke..xsuke pkai tudung ke..suke tyg rmbut ke..
kita tak kisah pon...huhu



mendatak hijau:
aha!statment 2 pon penah dgt gak..
mcm ayat die 2 majoriti yg free hair tu lg baek..xleh la ckp g2..susah la..benda ni sgt sensetif..

cik EPAL:
dosa tu tak payah cite la..
org pkai tudung ke tak pkai tudung ke tetap melakukan dosa..cume skrg ni kalau mmg kita buat dosa 2 jgn cube mengelak dan meletakkan kesalahn kat org laen..:)

jee yunus :
memang nak abaikan..tp cam bengkek je dgr diorg bg alsan mcm 2..huhu

fndrocka:
aha!sokong ko!

asna cute:
yup!
kalau tak pkai sila bg alsan yg xmemerli org yg pkai tudung..emmm..

Ms.Independant:
comei kan?hehe

cuba respect org yg pkai tudung..kita pon xde nak kutuk2 die kalau die free hair pon kan...iksh...mcm2 org skrg ni..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tudung mmg Xmgambarkan perangai.


tapi tudung adalah wajib dalam islam.













so renung2kan.


























(ustazah lolly)

embun d tengah malam said...

sokong kata cik lolly

i baru nk ckp mcm tu..

hehehhe..

azzaliena suziantie said...

heeee

aku on n off juge ;p
wakakaka...

tpi xpayah lah nk bising2..
kecoh lah dirunk tuh

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

salam..

lama kak yanie tak singgah kat sini...

^_^

nurayunni said...

tudung wajib pkai...

fik-autoz said...

erm,nice entry...org kita ni mmg bnyk songeh..kt akhirat nt bru depa taw sapa yg maha kuasa..

pompuan...auratnya dr semua bhgian,kecuali muka & tpak tgn...^^.

suri Cahaya Cinta said...

salam tuan rumah..
huhu..cam panas je hatimu tu sahabat..

sabau jelah bila org jwb cam tukan..klu gitu wat dek jer..nnti dilayan lagi kemaruk kata mrka plak..lagi tambag dosa..huhu

azuan said...

kalau dah buat salah tue~ alasan memang mantap hehee

Wanie-san said...

miss lolly a.k.a luvfareda:
baik ustazah...ustazah dah ok blom??muahaha

embun d tengah malam :
sokong!benda wajib jangan kita memandai nak mengubahnya!:)

azzaliena suziantie:
ahakan azza adikku tercintan!
kamu on off ada ai kisah??
tapi kamu xbising2 kan..so diorg2 tu sila kasi alasan laen!
rindu ko bai!!haha

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠:
kak yanie!!windu akak sgt2!!hihi
sila update blog akak!dah2 la bertapa 2..hihi


nurayunni:tudung wajib!tak ada alasan tuk menafikannya..:)

fik-autoz:
aha...betul!
hihi
kalau dah bukak aurat 2 tak payah la cover laen bg alasan yg merepek meraban...hihi

suri Cahaya Cinta:
tak ada la marah bebenor..tapi cam bengang la...alasan xmunasabah...macam nak elakkan diri je...:)

azuan:
hahaha mantop gitu~~~hihi

Redbloodsnow said...

a'ah kan..tuh ler pasal. ayat tuh cam nak say "takpe x pakai tudung tp ati x busuk.." puii. if dh x pakai..xpe la. dosa pahala sendiri² maa..tp jgn ler wat statement gtue kan yang kan

Wanie-san said...

ha...kan zie kan...2la..xkisah la xnk pkai tudung..tp ayat tu jgn la nak menangkan diri...aish..susah org gni...