Wednesday, April 28, 2010

::Perlu Ke kawan macam INI!!::




Aku rasa sedih tau!sedih sgt2!!Pedih hati ini...Aku tak sangka ade manusia macam ni...Dulu bukan main kawan bagai..Pastu bila gaduh mula la duk canang sana sini tentang perbuatan kita..Aduh...Hello...aku tak kisah la!Ingat aku kisah sgt! Kalau dah nama kawan..Buruk baik kawan kita..kita jgn la bising2..Diam2 sudah...

Pastu kalau pergi mana2 bukan nak bagitahu...Tup2...Pas dah balik baru aku tahu ko pergi sana sini..Kalau ko ckp boleh gak aku join..Tak join pon..Aku kirim salam kat makcik2 pakcik2..Abg2 nasi lemak..Abg pau...Ni tak...Pastu mula la bagi alasan tu la..ni la..Ah!Tu la manusia..Kaya dengan alasan!Bila nak berjaya![Mcm perli diri sendiri je...:p]

Bila tercetusnya pergaduhan nak marah2 plak!Perangai macam Ppuan![Eh.Ko memang ppuan pon...] Sama je dengan kawan ko 2!Memang gay la korang ni..[bukan dua2 ppuan so lesbian ke??] Ah!Lantak la!

Pastu ko nak tuduh aku bukan2!!Ingat aku ni keje nak buat jahat je ke???Bengang gak aku gini!Stresss!!!

So..Dengan ini!Aku nak ckp kat korg2!!Aku tepek muke korang kat blog aku!Bengang ni!Biar semua org tgk sapa korang!Puas hati aku!muahahaha

Oh..Sebelum tu..Aku bagitau kenapa die kecoh sgt...Benda kecik je wei..buat ape nak kecoh!! Diam2 jela....Nak tarik perhatian org ramai ke??Nak suh diorg sokong geng korang??Ceh! piiiiirrraaaahhhh!!! Diorg tak kenal lagi korang tu sapa! Nnti lama2 menyesal la...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'



Ni!Gelang ni!Aku nak pinjam je!Aku nak pinjam masa mandi...Bukan ape..Bosan la mandi tak pakai gelang...Pastu budak ppuan tu sabotaj tutop lampu toilet masa saya mandi!Bengang saya!!!




Ha!ni la budak tu!Oh..lupe lak nak kabur2kan muke korang!Sori la..saje nak tayang..Budak depan tu empunya gelang...Pastu duk kecoh kat FB cakap saya pinjam gelang dia buat mandi!Ah!Dasar kedekut!!Budak yg belakang 2 pergi pasar malam taknak bagitahu saya!Pastu balik cakap die pergi pasar malam!Arghhh..bengang!Die ckp kalau tanya pun bukan die ada duit nak tolong beli...Hello....plz la..Duit saya dengan awak kan!Balance duit semalam awak pegang kan.So..Guna jela dulu!Tu alasan awak je!!!

Hahahaha Puas hati gue....Padan muka awak Wiwi gEDIK! Best kan main cari2 baju tido!hahaha
Best la pakai gelang awak sambil taip2 entry ni...Esok nak pinjam pergi basuh mangkuk tandas boleh tak??haha

Pensil/Surat:En.Ghani..Kenapa bank in elaun semalam tapi xcakap sama saya??En.Ghani tak tau ka anak En.Ghani ni dah mcm peminta sedekah sebab tak ada duit..Btw..Thanx ya sebab dah bank in !!Saya nak shopping!!!haha


Sunday, April 25, 2010

::Sila Bagi Alasan Lain::



Hari ni dah abis 1 lagi paper exam..So..next paper berturut2..So..Wanie!Sila Study sampai Lenguh Okey!^^

Sebenanrnye..Nak membebel lagi ni..[Asyik bebel je..Sampai bile tak habis..] Suka ati la!!Uwek!! Ok,Gile jap..Tengah panas ni..Cuaca sungguh panas ye skrg..Hati pon terbakar sama..Rasanya dah bleh buat sate hati manusia dah ni...{-_-"}

Ok la!Sebenarnye aku nak cakap aku xsuke org bagi alasan macam ni! "KALAU PAKAI TUDUNG PUN TAPI HATI BUSUK TAK GUNA JUGAK KAN?" Ah!Kenapa saya tak suka??Sebab saya pakai tudung ke?So,hati saya busuk??Alolololo...[Shut up u, Wanie!] Ok...{-_-"}

Straight to da point..Tak ada bengkang bengkok lagi..Yela...Aku langsung tak kisah kalau korg2 semua nak free hair..Tak kisah..Sikit pon tak kisah..Sangat2 tak kisah la..Buat apa aku kisah kan?Bukan kisah aku pun...[Stop!]{-_-"}

Eeee...macam ni la..Ni pandangan aku..Bukan pandangan kamu2...So..aku ada hak bersuara dan menyatakan apa yang aku rasa betul..Kalau salah tolong tunjukkan..hehehe Ok,kalau nak free hair ke pakai tudung ke depend pada org tu jugak..Islam MENGWAJIBKAN so terpulang pada individu nak MENGIKUTI atau MEMBELAKANGI..Tapi kalau kamu2 pilih nak free hair so bila ada someone tanya "Mana tudung ko?Ko dah free hair ke skrg??" So..kamu2 boleh tak jgn bagi alasan mcm kat atas tu..So..Kalau pakai tudung tu hati busuk la?Aku tahu la kamu2 tak cakap semua org yg pakai tudung tu hati busuk tapi ayat kamu2 tu macam nak cakap TAK PE FREE HAIR ASAL HATI AKU TAK BUSUK..So,kire tak berdosa la b'free hair tu?Tetttt Kita tak ada hak nak cakap hati org tu busuk ke hancing ke masam ke..Sebab hanya Allah yang dapat baca niat dan isi hati kita.. So..kalau kamu2 nak free hair aku tak kisah..Aku ok je..Rmai je kawan aku on off..Aku pun tak ada masalah dgn diorg..Tapi sila kamu2 jgn bagi alasan macam tu...Sila kasi alasan yang munasabah tuk berFREE Hair..Niat tidak menghalalkan cara...Ingat tu kamu2..Pesanan ini juga ditujukan kepada diri sendiri..{-_-"}

Owh...Sebenarnye..Tak ada kaitan dgn aku pun..Aku juz kureng suke dgn alasan mcm 2..Itu aje~~

Sebelum berakhirnya bebelanku hari ini...Aku nak menayangkan kecomelan mereka..

Biasanya kita tengok budak besar je lompat2..Ni budak kecik..Semua ni jiran2 aku.Budak2 kecik yg suke lepak rumah aku sebab ada byk game budak2 besar..haha Tak sabar nak jmpe diorg.. Hanis comel je duduk diam2 situ!

Pensil/Surat:Saya nak balik rumah!Shah Alam sgt panas!



Friday, April 23, 2010

::Berlagak ke??::



Kalau kita cakap sesuatu then selepas kita cakap tu ada tak kita berpikir2 balik??Baik buruk apa yang kita perkatakan sebentar tadi ke...??

Aku selalu je berfikir kot...Ni ikot perangai mak kesygn aku la!Bila kol kawan dia sikit pastu mula la wat ayat, "Iksh...mak rasa mak ganggu mak cik kiah tengah rehat la..Menyesalla mak kol dia tadi" Emmm.....sebenarnye org tu tak ada cakap apa2 pun...Mak aku dah cuak gelabah...Huhuhu

Kadang bila aku terlepas cakap ke..Aku mula fikir sedalam2nya...

Contoh 1:
"Ko nak tahu..Tadi aku salah seorg dari yg dapat A dalam test 1..Tapi test 2 aku rasa aku tak perform la..Takut la dapat teruk...Chapter last 2 aku tak paham sgt.."

So..Masa aku cakap tu aku tak pikir ape..Pastu...baru la terpikir..*aish..menyesal aku citer..Nanti mesti diorg pikir aku belagak..*Sebenarnye aku tak nak la lecturer mengharapkan aku dapat result tinggi dalam test 2 n final..Tu maksud sebenar..huhu


Contoh 2:
"Final tu kalau fakulti dah tetapkan tarikh antara paper tu dekat2 pun..Kita tetap kena tempuh jugak..Biar la 1 hari dua paper..Pastu xde gap langsung pun..Kita kena la pandai2 'ngejas2' masa study.."

So..Belagak lagi ke??Aku just nak bagitahu tiap2 sem jadual exam aku macam-nak-kena-maki-bertubi2-dengan-aku..Semua jenis jadual exam aku penah rasa...Tak ada gap langsung..Tiap2 hari ada paper...Penah gak jadual satu hari dua paper pastu gap sehari pastu satu hari 2paper lagi...Sem ni pun mcm tu jgk..Harini exam petang..Esok exam pagi dan petang...So..kita sendiri kena pandai manage time tu..nak study apa dulu..Ada rezeki, soalan senang..Tak ada rezeki, soalan memang nak kena tampo diri sendiri berkali2!


Contoh 3:
"Aku dah abis study.Juz nak buat past year je."
Aku kalau dah bis study aku cakap aku dah habis study...Tak ada la cakap "Eh..Aku tak study pun lagi..Aku baru study sikit"..Padahal kerusi dengan bontot die memang tak dapat dipisahkan!Mengadap buku 24jam pastu ckp tak study lagi..Aku tahu la!Tak payah nak tipu aku!Nak saiko aku ke??Cis!


Contoh 4:
"Tadi exam alhamdulillah la..aku boleh buat la..Tapi ko paham2 la..Mathematic kan...Kalau boleh jawab tapi careless...Salah jgk.."

Kalau boleh jawab..Jawab je boleh jawab..Kalau tak boleh jawab aku memang bantai jadi macam org gile la...So..Belagak ke 2??Just berlaku jujur lor..Kita boleh jawab tapi result kita bergantung kepada pemeriksa...Juz tawakal je la..


Contoh 5:
Pelajar A:"Eh..Awak dapat berapa markah wani!"
Aku "Nah!Tengok sendiri!"

Aku kalau dapat result tinggi ke teruk ke..Bantai tunjuk je kat kawan2 aku...Lantak la!Dah tu je kemampuan kita..Buat pe nak malu!Tak ada la mcm sesetengah org tu..Kalau dapat result tinggi..Letak je atas meja nak suruh kita tengok walaupon sebenarnye kite xnak tgk..Tapi kalau dapat result teruk..Awal2 dah lipat masuk dalam beg!Cis!Belasah kang!!

Okeh2!!Cukup2 melalut...Panjang la plak entry pada musim exam ni..Tak paham aku..!!Sebenarnya..Aku jenis berterus terang..Kang aku kata jujur org cakap aku ni lurus bebenor!Tapi realiti gitula...Tak ada niat untuk berlagak..{-_-"}

Ni bukan senyuman BERLAGAK tapi senyuman KAMBING!hohoho

Pensil/Surat:Eh!ak baru study 1 chapter la!9chapter tak study lagi!Ahad dah exam!Malam ni nak kuar melepak plak...Aduyaiiii!![berlagak ke???]






Wednesday, April 21, 2010

::Mengimbas Kembali::



Awas!Entry penuh dengan riak dan belagak!Muahahahaha

Malam ni tetiba kat FB sibuk mengimbas kenangan masa kecik2..Sayu jew rasa..huhuhu
Aku dulu kat sekolah rendah memang pemes...Yela...Aku ni nak kata cantik tu tak la tapi cun tu adala...pandai plak tu..Cikgu semua syg...Apa2 je hal cikgu mesti cari aku..Kadang2 naik rimas aku!<-----Pandainye aku menipu org..muahahahaha Jadah plak aku budak pandai!!!Aku cun???semua pakat2 nazak!hahaha dah2...

Aku masa sekolah rendah memang femes sebab aku anak TNB...hahaha bukan aku jew...Ramai okeh....Majoriti kat sekolah rendah tu ialah anak2 TNB...Bapak2 mereka keje TNB. Engineer,Technician,Fitter n so on....Bukan yg keje baiki2 kabel 2 tp yang keje dalam station....So,org mmg kenal sgt la..Pergi sekolah bus dtg ambik kat rumah..Balik sekolah pun bus dah tunggu..Khas untuk anak2 TNB sahaja...Dah la kami semua duduk kuartes TNB..So..Kwn dgn budak2 TNB je la..haha [belagak nak mampus!]

Pastu..Tiap2 petang mesti main permainan..Mcm2 plak tu main..Ikut musim...Kalau musim main bola katok semua pakat main bola katok...[aku tahu rmai tak tahu permainan ni..haha] musim main layang2...rmai je main..baling selipar..Teng teng..Ah!Mcm2 la!!!Rindu2...Ha!Tiap2 petang mesti mandi kolam..Budak2 kampung mesti jeles dgn kitorg sebab kat kuartes TNB je ada kolam renang..Khas untuk anak2 TNB[tapi ade je org berak dalam kolam 2..hangin aku!!]..memang belagak woooo...Riak giler!Istifar2....

Tiap2 tahun TNB mesti buat Family Day..Perghhh..memang meriah giler babeng la!Esok family day..Hari ni dah sibuk bina rumah sukan masing2..Pkai daun kepala...owh silap...Kelapa la..Mak2 bapak2 semua sibuk memasak untuk esok...Plan nak main tipu la..Hahaha Family aku kdg2 selalu gak menang sebab abang aku pandai...Parents aku tak mengharapkan aku langsung sebab aku ni lembab nak mampus!hahahaha selalu jew kalah! T_T

Ah!Mls nak cerita lagi...Sedih plak..Sebab sekarang kuartes TNB dah tak mcm dulu..Tak ada meriah..Rmai dah pindah2..Siap kat sekolah org panggil budak2 TNB kalau diorg tahu kitorg duduk TNB..Ayah aku pon dah tukar keje...Curang kepada TNB...Walaupon keje ayah aku sekarang lagi best n lumayan dari keje TNB tapi kenangan aku masa kecik2 dulu tak dapat tanding dgn wang ringgit..

Masa ni TNB buat mystery drive..pastu berkelah kat air terjun..Best sebab nyaris nak lemas..huhu


Ni plak.Masa jiran celebrate birthday anak die..Semua budak TNB..memang rmai laki..haha



Ni masa mystery drive kat Kuantan..


Budak2 tadika TNB...huhu



Pensil/Surat:Wah!Dah habis 1 paper...Hope semua nya berjalan lancar....^^






Tuesday, April 20, 2010

::Rindu Dengan Perbuatan Kejinya::



Sekarang study week..So...Duk umah study je la..Tapi perut asyik lapar..Nak makan je..Ni nak wat keje giler ketuk kuali tengah2 malam ni!Nak buat jemput2 plak rasa..huhu

Sem ni first time study di rumah sewa baru..Sem sebelum ni kalau exam mesti ade dua ekor peneman tengah2 malam..Tak adala rasa keseorgan..Sem ni kalau stay up..Rasa sunyi sepi je..Tak ada sesiapa nak tegur2..[Ayat mcm cari nahas..Menatang lain tegur baru nazak terus!]

Teringat plak kekejian Maxis kat aku..Time aku tengah kusyuk2 study..[best student tu woi!!!] Dia boleh datang keliling2 badan aku..Gesel2...Pastu lompat atas meja..Pura2 tido...Aku panggil2 die wat bodoh je...Memang keji giler!Nak halau tapi rasa kesian..Nak tolak rasa comel plak..So..aku biarkan je..Bile aku tutup lampu nak tido..Dia bleh slumber turun dari meja aku tu pastu pergi cari tempat tido yg biasa dia tido!Jadah Maxis wat dajal ngan aku!!!

Sekarang...Dia dah jauh...Mylo pon jauh gak..Sob..Sob..T_T

Maxis suke posing maut..Jangan tergoda dgn ai~~

Buat2 xcited!Macam xpernah ambik gambo betul Maxis ni!!!

Mak angkat Maxis!Muke sepesen jew!hahaha

Ni bukti kekejian Maxis....Mata pejam tapi ekor libas2 aku!cis!!

video

Dia sgt gemok okey..Nak angkat pon susah!

Pensil/Surat:Nak mulakan sesi menjahanamkan dapur pukul 1pagi!!!Oyeehhh!



Sunday, April 18, 2010

::Hehehehe::


Cuba untuk tersenyum...Tapi hati masih nak menangis...

Kenapa kita boleh berani nak buat sesuatu demi dia tp nape dia tidak..
Kenapa kita jaga dia sepenuh hati tapi nape die tidak kisah ape kita rasa..
Kenapa kita kita perlu berkorban tapi dia buat endah tak endah,....
Kenapa kita yang memahami dia tapi dia tak cuba mendalami perasaan kita...
Kenapa kita berubah untuk dia tahu kehadiran perasaan kita tapi DIA!! Masih sama...{-_-"}

Mls nak pikir sgt..Tapi jiwa pedih...Stress...


Huhahuhahahehahiahuahahaoahaihahehahahihaoahahaohauahaua



Sekian!

Pensil/Surat:Kembalikan Mood Study aku!!!!!








Friday, April 16, 2010

::Hip Hip Hop!!!::



Semalam berakhirla kelas untuk Sem 5 ni!!Sekarang kena start concentrate tuk Final plak..start 21hb...habis 3hb..Sem ni kena skor tinggi sebab nak dapat hadiah..kah kah kah Iksh..[sapo entah nak kasi hadiah...]Sebab CGPA sem ni akan di nilai tuk praktikal..Kalau dpt result elok..Byk la tempat praktikal nak ambik..Hopefully everything gonna be ok!Oyeah!!

Tak sabo nak Praktikal!!!!


Semalam macam biasela...Aku main masak2 dengan Husna..Hehehehe Pastu tengah2 masak kangkung gas abis!!Waaaaa.Pakat2 merana la kami..Selalu kami yg kena..sebelum ni pon..Kena gak..Masa tu siap masak tomyam lagi!Byk plak tu...Bengang2... Malam2 mane ade service anto gas!Nasib la menu utama dah siap semalam..Kalau tak..memang bermedan la kami..[bermedan=kedai makan] T_T

Pensil/Surat:Nampaknya...Untuk bercuti di Terengganu selepas final exam terpaksa aku cancel kan...hukhuk








Tuesday, April 13, 2010

::Binatang 5 in 1::



Wah!B'blog lagi..Update entry lagi...Kagum2~~ Dah berminggu2 tak ada mood nak menaip dan berblog..Skrg mood itu telah kembali ketika Final Exam bakal menjelma..Jadah dia!!Tak study la gini...huhu Sob..Sob.. T_T

Rumate aku ade teddy bear name Kumar..Aku panggil Kumalasari...Muahahaha Tapi aku conpius dengan identiti teddy bear 2..Nak pegang pon was2...Nak kne tanye Jakim kot..Tak pon Jais...Mintak kepastian...Huhuhu


Comei kan...Org kampung panggil Monkey...Org bandar panggil..Monyet..Kera...Tak pon beruk matnyeh.. hahaha


Ni plok mcm Penyu...ekekekke


Ni mcm superman..Eh..Silap2..Mcm Kelawar...

Ni macam Lembu..Kobau pon boleh la..Tapi kan..Bila sekali imbas macam....B*B*...


Eh!!Memang BABI btl la menatang ni!!!!



Patot kah kita bakar ini????Muahahahaha KEJAM2!!!


Pensil/Surat:Kena menyorot dalam almari...Nanti tak pasal kena maki hamun sebab nak bakar teddy bear die!muahahahahaha







Monday, April 5, 2010

::Tak kenal aku baek duk diam2::



Kalau kau fikir kau femes dan semua org perlu menegur kau termasuk aku ..Sori..Ko silap..Aku bukan org seperti itu.. Kenapa aku yg perlu menegur kau..Kenapa tidak kau menegur aku dulu?? Hanya kerana aku mengenali kawan kau so aku perlu menegur kau??Ko sape??Sudah la...

Aku bukan seorg yg caring kepada kawan...Tapi aku bukan jenis lupa kawan... Ya.Betul..Aku bukan seorg yang akan message kawan2 untuk bertanya khabar..Ajak lepak..Itu bukan aku..Bukan aku yg memulakan semua tu..Kawan2 rapat zaman sekolah rendah laen..Sekolah menengah laen..Diploma laen dan Degree pon laen.. Tapi aku xpernah melupakan mereka semua..Kalau terjumpa di mana2 aku akan menegur..Berborak panjang..

Sejak usia semakin berganjak ke arah yg lebh matang..Kita dapat menilai erti persahabatan.. Hipokrit kita terpksa lakukan demi menjaga hati kawan. Tipula kalau kita tidak pernah hipokrit..Aku pernah..Hanya semata2 hendak menjaga hati rakan yg mudah terasa..Hati kita perlu dilukakan dan disakiti dahulu..Di pendam...Kalau kawan yg jenis tak kisah..Aku bantai ckp jela..Org ckp mulot cibai ka..Lazer ka..Aku peduli ape..Tapi..Bukan semua kenal kita dan tahu hati budi kita...Persahabatan yg jujur bukan mudah dicari tp mudah di khianati..

Aku paling harga kawan2 di zaman persekolah..Mereka lebh memahami kita..Mereka membesar bersama2 kita...Sebab tula aku lebh excited nak jumpe kawan2 di zaman sekolah...Mereka tidak mudah langsung berasa hati...Cakap la ape pon..Sebab mereka tahu aku siapa...Mereka tahu apa yg aku suka...Kami sama2 melepaskan ketidakpuasan hati...Kalau dah nama kaki kutuk tu..Org ckp ape pon tak peduli dah...

Kawan2....Kita akan bertemu semula nanti pada bulan 5...Nantikan kehadiranku...Aku akan jejakkan kaki kembali di tanah tumpah aku..Biarla org nak kata aku murtad Terengganu pon...Tapi aku masih merindui korg dan masih memerlukan korang..Waktu dan ketika itu pasti akan menjelma...

Our memory always in my mind......






Erkkk..pic ni semua kawan2 degree aku...^_^


Pensil/Surat:Sebelum aku jumpe mung semua..Baek doa molek2 ke aku..Biar aku bleh jawab exam dgn cemerlang..ekekekeke