Sunday, March 14, 2010

::Kagum!::



Aku tak tahu kalau org lain mcm dah biasa dengan keadaan ni.
Tadi aku pergi makan kat medan seksyen 7 area rumah aku ni.
Ala..kedai murah2 je..Tak ade la nak demand makan kat restoran gempak2..
Aku mana2 pon layan.Asal halal n perot kenyang!
[ok..mukadimah terlebih terpesong plak]

Kita teruskan dgn cerita yg sebenar.. Aku ada ramai adik lelaki..Tapi tak ada sorg pon pandai masak..Tapi masak makanan segera tu diorg pandai la kecuali my elder brother..semua benda tak pandai masak.. [wpon goreng telur..iksh2 (-_-")]

Kalau nak tahu,kedai yang aku makan tadi budak sekolah yang masak..Yang pastinya bukan form 4,5..Tapi sekolah rendah! Dan tak baligh lagi..erkk [ak tak tanya plak tapi aku tau..huhu]
Serius kagum giler!Tak ada org dewasa yang tolong...aku tgk sendiri diorg yang masak! Semua org yang dtg mesti terkejut..Dari buat air sampaila memasak..Kitorg takut la jugak jahanam dapur tu tapi TAK!Sedap plak tu..Bukan takat boleh la makan..Tapi memang sedap..Iksh...Pas sudah makan tu..Kitorg pakat pergi soal siat budak 2..huhu Diorg cerita la...Diorg belajar masak bla bla bla...Diorg ckp tomyam pon diorg pandai buat..Pasni nak try rasa tomyam diorg..Best ke tak..huhu


Kagum~~

So..buat puan2 dan tuan2 yang tak tahu memasak..Sila la belajar memasak...[untuk diri sendiri jugak]

Pensil/Surat:Saje bazirkan duit pergi makan padahal tak lapar pon..Dah kaya sgt la ni!iksh!







24 comments:

hanna said...

sy selalu gak lepak mkn area sek 7
kedai ulik mayang

tp smlm bru try kedai bun-d amuk
mmg best!!sbb ade performance.he2
tp mknn dia biase je.

ber_u_wang said...

nanti bawak uncle makan sana erk...


eh eh kang marah lak pak we wanie




larik

izzad b* said...

lepak bara n pakli~
kedai bun-d mahal lah n x sedap

Aujinz said...

cik wanie-sang..

sila belajo memasak..khoh khoh khoh..


[Tom Yam?..Mee Bandung?..Mee udang?
no problemo...]

saya_arief said...

saya pandai masak..
mau belaja.??
free saje...
kahkahkah..

Fza.ithu.Zazha said...

hahahaha..
aku pun rse impress weh!!
ko reti msk pe weh? :p

Wanie-san said...

hanna :
owh...ulik mayang...xsedap sgt kat c2..tpi service die cepat..hihi xtry lagi kat kedai bun-d amuk 2..makanan die biase2 je ye??
kite mmg xsuke sgt makan kat area c2..sbb sesak..hihi

ber_u_wang:
hehehe xpe uncle!!dtg r..uncle belanje wani..eh..silap..wanie belanje uncle..hihi en.pjg sporting..=]

izzad b*:
bara boleh tahan r makanan.tp pak li sedap tapi sbb cina owner die jarang2 je g..hihi
makan kat medan suda..hihi

Aujinz :
perghhhh...aujinz pandai masak ye???kite nak chicken chop 1!!hahaha

saya_arief:
hahahaha kamu la belanje saya...
sy belanje air kosong no hal!hahaha

Fza.ithu.Zazha :
hahaha kgum wei..ko kalau duk kat tempt ak mesti rasa eh..biar btl budk ni masak..dah la kecik je..huhu ak boleh masak tapi utk kawan2 makan boleh la...xde la masak beria...haha

erine roslan said...

weiii

mmg kagum laa aku dgn budak tuh..

mmg berbaloi laa nasi goreng cina die...

yang paling berbaloi baloi ialah fresh prange die..

BAIKK PUNYAAAA~~

pasnie kite serbu kedai adik2 tu laa.. hahahaha~

siv said...

ape kaitan budak tu pandai masak dgn gambar kau?

JMR said...

kedai mana satu ni..meh gitau sket ktne..nak g try gk..cam menarik je bunyi nih..:-)

Ms.Independant said...

wah! salute sama itu adekla!

:)

Lifesaver said...

kedai mana tu???kes bahaya tau..takut2 diaorg paksa budak keje

Rara said...

dear,u tau msk xnihh? ha...

hisham said...

salam...bdk2 kecik zaman skang ni mmg dh terer2 ,,hehe..u pun terer gak, leh tau budak tu dh sunat ke blom...huhu

~ceRRy beRRy~ said...

perghhh..
kagum jugak ngan dorang la! ;)

Luffy said...

ni entri rasa malu dengan adik2 ker? haha

hanie said...

bdk wanie kalo masak...bomba kena stanby sesiap tepi pintu...

hahahahahaha!!


:P

cikTi said...

ehem,

baik masak sndiri,

wlwpon,.spjg stdy,cikti xpenah masak sndiri,.

kua2

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wanie.







































saya lapar.





















































sila belanje


























saya ^__^

syaf said...

sgt dasyt kanak2 itew...ko pon kene blaja..kalu idk, wat malu jerk

faiq said...

ko belanja aku kt sane ok x?

Wanie-san said...

erine roslan:
fresh oren die xsoh kire la...mmg pure punya!dia bg kaw2 tuk ko..mmg best la nasi goreng cina die 2..ko kne belajr dgn budk 2 la wiwi..haha

siv:
gambar tu menunjukkan aku respect kat die pandai msk!huhu takkan nak letak pic ko plak!!

JMR :
kedai kat medan seksyn 7 shah alam...hihi mmg menarik kalau JMR kat tempt kitog tau!huhu

Ms.Independant:
saya pon salute sama mereka juga!hihihi

Lifesaver:
puan capa tgk org dera anak puan cpa mcm 2??hihi xdela..budak 2 nak cari duit poket lebh time cuti sekolah...=]

hisham:
hahahaha en.hisham...sy terer sbb sy tgk adik sy mcm diorg..adik2 sy kan rmai lelaki..sbb 2la sy tahu..huhu

~ceRRy beRR:
mmg kagum tau ifa!!sampai terganga2 mulot kitog..huhu

Luffy :
takla...sy pandai masak tau..[puji diri sendir..] ni entry rasa kagum la!huhu

hanie:
cis kak hanie!!saja bikin wa pannnnaaaas aje!!!mau kne tembak???

cikT:skrg wani mmg slealu masak..mls g kedai..nnt byk je duit mengalir..mkn nak demand tp xabis..huhu

miss lolly a.k.a luvfareda:
ah!xnak aku!ko belanje diri sendiri!wakakaka

syaf :
aku boleh la masak...tp kagum dgn budak tu sbb aku form 2 baru pandai msk nasi goreng..2pon xsedap..ni diorg...sekolah rendah lg..huhu


faiq:bereh kalau ko sudi!hahaha

avid gunner said...

bungkuih nasi goreng cili padi dia mai kat aku...nak rasa camne..

fndrocka said...

patutlah ramai yg kahwin awal skrg...sebab pandai awal..