Wednesday, July 21, 2010

::Nak Panggil Apa ye?::



Kalau pergi kedai nak shopping ke window shopping ke whatever la... Mesti confius nak panggil ape kat promoter kat situ.

Minggu lepas time aku pening2 nak cari kasut aku panggil sorg promoter Jusco ni KAKAK. Aku mintak size kasut kat dia tapi aku nampak gak la dia cam muka kepelikan tapi aku pikir mybe die tengok aku dan member aku kapoci nak mampus masa beli kasut. Bising je memanjang. Nasib dia tak kasi pelempang kasut size 11..Huhuhu Pastu dia plak yang panggil aku KAKAK. So, sekarang siapa yang KAKAK? Dia atau aku? [Eh..aku muda lagi ye!Lempang kang sekor2 cakap aku tua!Matang tak ape..;p] Mybe dia hormat aku macam aku hormat dia...Susah jugak kan... Nasib dia tak panggil aku makcik ke nenek ke..Huhuhu Yang perempuan tak ada masalah sangat...Aku tengok muda ka tua ka aku panggil je KAKAK. Biar diorg berasa muda walaupun diorg tu dah tua..huh

Tapi org laki lain sikit...Kalau yang lelaki aku tengok muka stok2 jambu aku panggil la ADIK... Kalau yang muka hensem2 aku panggil la ABANG...Kalau muka matang2 dukung anak aku panggil ENCIK..Kalau muka memang sah2 ada cucu aku panggil PAKCIK. Tapi orang laki ni KADANG2 [Dah capslock ye...So not all laki2] kalau dah sah2 tua aku panggil PAKCIK sibuk jugak nak bahasakan diri diorg ABANG..Ayoyo...Bila panggil PAKCIK harga pun mahal!Apa kes!!Dish2!!!

Eeee...Nampak kasut ni???Bagi makan kasut baru tau!!!huhu



23 comments:

syue said...

eh.same la!ade kt tmpt keje i tu, mmg taraf pacik, and my dad lagi mudaaaaaaa kot(46) ceh.nkl mention gak. then this pacik asked me to call him abang Z some thing like that. i sangat geli taw wani.tp tahan je lal.lagi 3,4 bulan je pon praktikal kt situ.huhu.btw, smua tu baik la.cuma bab tu i tak bape suke.ahahaha

@juera said...

kt opis ak melambak je yg dh bercucu tp gedik nk suh pgil abang2..muntah ijo ak dbtnye..gatai nk mampuih...sabo aje la..huhuhuhu

Amal said...

tu muka kau marah ke MAKCIK?

fndrocka said...

kak wani..kalau perempuan aku biasanya panggil kakak tak kiralah dia lagi tua/muda atau sebaya...sj nak merasa muda..hehe

kalau pesen brader2...biasanya aku pnggil encik/mr...

aZLiNa aZiZ said...

dulu, saya pon konpius. Nak panggil apa ek? Tapi skang dah lali, main pakai bantai je panggil "miss"
Yg lelaki, depends. Kadang2 panggil bro or encik je. Lagi slamber, "bai"

Beza kat Sabah ni, panggil "nong/mandak" je bagi ppuan. Agak2 berumur sikit, panggil "babu"
Senang cite.

Razman said...

makcik, nak panggil org ikut ketinggian. kalau lg rendah dr makcik, baru pgil adik.

erine roslan said...

kalau bangla kat bintang kau panggil abang gak ke?

Ann said...

erm ade seorng driver taxi ni...dia bhsakan diri dia pakcik ngn aku..padahal aku rasa dia lbh layak dpggil abg...

aku yg muda remaja ke or abg taxi tu mmg baik? aku agak confius disini..haha

Un Phat Lee said...

nak2 kasut bowling tu.sedap beb.sweet2 sour gitu. XD

Wanie-san said...

syue:
hahahahahaha tu mengatal nak ngorat u la syue!hehehe susah bebenor!kalau dah tua agak2 dah xlame nak hidup tu bwk2 sedarkan diri la..hehehe sabo2 syue..xlama dah tu nak bis praktikal...mesti best praktikl kan??:) hihi

@juera:
sabo yunk oi...kalau muntah ijau nnt jadi badang la..hahaha kalau aku muntah darah abis kuar sume usus2 dlm perut..huhu

Amal :
Oi nenek LINA!Nak kena lempang size 20 ke??


fndrocka:
kalau laki sma laki senang je nak panggil ape pun...ppuan dgn laki ni susah skit nak bahasakan diri adik fndrocka oi...*perasan jambu la tu..huhu*

aZLiNa aZiZ:
hehehehe senang kan mcm tu.panggil miss pun ok...depend la...wani pun kalau non muslim senang panggil miss...kalau nak panggil org laki ni susah skit..huhu
owh..babu??org sabah ke azlina ni??:)


Razman:
gilos!kalau mcm 2,aku panggil azza makcik azza la ye..sebab die lg tinggi dari aku..huhuhu

erine roslan:
bangla tu aku panggil GED!hahahaha

Wanie-san said...

Ann:
bgus la mcm tu...mybe die nampak ko muda sgt..mcm budak lepasan spm je..tula die bahasakan abg...atau pun taktik nak mengorat nak buat hati ko tersentuh..opsss...;p

Un Phat Lee:
meh sini dekat skit...nak rasa sgt ye..kang xpasal2 xboleh fly...huhuhu

Fza.Ibrahim said...

hahaha..
PAKCIK ithu tidak sedar namanya!
huuuuu~

azizie.com said...

panggil sayang. lagi best

syaf said...

aku wase die pangil ko kakak sebab ko dah tue kot... ko jerk x pasan muahahah


so aku ni kategori abg lah...muahahah

~ceRRy beRRy~ said...

hahaha...
betul2..nyampah pn ada ngan lelaki yg soh pggl abg nih! huh!

cik GULA-gULA said...

bestnye bowling..
lama akak tak pi

h a n i e said...

hahaha..salunye...just say "xcuse me..i nk....."

xdenye nk kakak/abang/adik segala.. :P

asna cute said...

asna suke panggil kakak jugak sebab perasan muda lagi hahah =D

Aujinz said...

Wanie-sang..sila panggil saya..

Abang tau...
dengan gaya manja..

lalallalala..

Chan said...

panggil aku abang yek. hehehe

diraja22 said...

this is my card..
call me, abang..
sopan santun n lebih berbudi bahasa..

Hamzah Ian said...

ayoo.. die hormat ko la tu.. haha.. btw nice blog weh

Linglung said...

senang cerita lu panggil saja sume orang 'adik'..xkesah laki ke jantan ke pompuan ke pakcik ke makcik ke...amacam?