Sunday, July 18, 2010

::Tak Ada Rezeki::


Kadang2 kalau dah bukan rezeki kita, kite pertahankan la mcm mana pun memang tak akan kekal.

Kadang2 bila tak ada duit, byk je barang yang kita nak ada.

Kadang2 bila kita ada duit, cari balik barang yang kita nak, dah SOLD OUT! opss...ter'caps lock' plak.

Kadang2 bila kita nak cari sesuatu barang yang kite beria sangat2 nak tapi tak ada.

Kadang2 bila kita TAK NAK CARI apa2 barang, byk plak ada. -____-" sigh2....

----------------------------------------------------------------------------------------------

Apa yang ingin di sampaikan....

Bila aku dah beli jam tetiba ada plak design chantek dan brand plak memang bukan calang2..Harga plak lagi murah dan lebihan duit tu boleh buat aku beli 1 seluar jeans..Bengang2...

Bila aku nak sangat2 cari purse untuk mengantikan purse Milk Teddy yang layak di pakai oleh budak2 sekolah, boleh plak tak ada purse yang design chantek2 dan harga bawah RM50. So terpaksa beli purse yang harga menghampiri RM100. Tapi bile dah beli boleh plak ada purse harga seratus lebih tapi less 70% dan harga nya hanya RM35++.. What-the-funny??????? Rasa nak tikam2 je mata tak nak bagi nampak purse tu!

Bila aku TERPAKSA [bukan disengajakan] membeli kasut, tak ada plak design yang aku nak. Harga pun semua bukan calang2. So, terpaksa la beli design yang tak suka sgt tapi harganya bersamaan design yang aku suke + boleh aku makan McD+Kfc serentak. Tapi time aku memang tak nak kasut, ada plak design fav aku siap harga pun not bad la...Ergggghhhhhhhhhhh


Photobucket
Ni bengang terhadap buah kelapa..T_T


Pensil/Surat:Aiyaaaa..Duit tarak ada.....Duit macam air je keluar......



14 comments:

@jura said...

sllu mcm tu kn...eeee mencik mencik taw!ekekeke

Ann said...

huhu mmg slalu tjadi....

mendatak hijau said...

hah..mmg selalu...bile xde duit asik mkn megi je..bile ade duit..xto dah nak mkn ape...

nurayunni said...

sabar jer lar..
kdg2 mmg mcm tue..

Aujinz said...

hahahha...
siang cik wanie..

takpe takpe..
lepaskan geram kat kelapa tue..

gaggaga

iQa~ said...

itu lumrah dunia laling...mengajar kita yang tidak semua yg kita mahu akan menjadi milik kita...

bab beli mahal,mungkin nk suh awak wat amal jariah mnderma..hehehe...

sabar k laling~

hans said...

hahaha
aku pun selalu mengalami nasib macam ko juga
hahaha


den nak kongsi video yang mampu buat ekau muda 10 tahun dari usia sebenar selepas menontonnya

p/s : Lagu Waka Waka versi terbaru..Shakira Kalau Tengok Nih Confirm Nangis

ber_u_wang said...

jangan carik calun suami yang berkenan di hati tak jumpa.. lepas kawen jumpa lak yang berkenan di hati...

hiro said...

hehe..begitu..

faizal said...

sian buah kelapa tu..ish





-peja-=p

Wanie-san said...

@jura:
memang selalu sgt!
memang menci2 sgt2!!hehehehe

Ann :
2la..reda jela...huhuhu :(

mendatak hijau:
aku kalau xde duit pun memang makan mcm org kaya...hahaha makan punya pasl xapa..huhu

nurayunni:
emmmm memang sabo byk2 dah ni..:(

Aujinz:
hahahaha tula en aujinz..sian sy kan?kan?
huhuhu

iQa~ :
erkkk??amal jariah??huhuhu apela...nak buat mcm mana....huhuhu
syg kamu laling!!!!muaxxxx!!

hans:
hahahaha takkan sehati dan sejiwa kot???opsss...dah tgk video tu..so funny!!!

ber_u_wang:
Uncle!!!!uish!xmoh la mcm tu....sob sob sob...:(

hiro:
begini...lalala

faizal:
kat aku ko xkesian??lalalala

Redbloodsnow said...

HAAA KANN...SELALU CAMTUH. IF TIME XDE DUIT..ITU INI NK DI TELAN. BILE ADE...X TAHU PE NK BELI.

AKU SELALU GITU GAK..ALAHAII

Wanie-san said...

samo la kite kan zie...hihihi
ppuan memang mcm tu..pasrah jew....lalala

fndrocka said...

hidup ni macam biskut dalam balang lah kan..kadang kita amik dapat yg elok..kadang dapat yang dah rapuh...kadang dapat yg dah sekerat..kadag tak dapt.hoho.

suka gambar tu..mengketiakkan member sebelah.