Tuesday, March 30, 2010

::Maaf~Off::


  1. Mood nak b'blog 0%
  2. 4 project assignment tak siap2 lagi. 2project langsung tak buat ape2
  3. Jadual exam dah keluar.Terkejut 0_O!! 2hb 5 ade paper ptg.. 3hb 5 ade paper pagi n petang..rase nak terkeluar bijik mata!Pulun2!!!
  4. Exam abis awal nak melepak kat terengganu..Plan baik punya!
  5. Sori tuk semua..Nanti aku bace blog korg balik..aku blogwalking..myb lambat la..bulan 5.. Huhu
Ok dah.
Quiz ade.Minggu test.project menanti.
sekian








Monday, March 22, 2010

::Warkah Jiran::

Kepada jiranku...

Salam sejahtera buat saudara sekalian. Mungkin saudara terkejut menerima surat layang yg memang tidak di undang oleh saudara2 sekalian. Kita memang tidak pernah bersua muka, berborak kosong, jauh sekali beriadah setiap petang bersama2. Tujuan surat ini adalah ingin memberi sedikit teguran atau dalam bahasa sopannya KATA2 MAKIAN DAN CACIAN kepada saudara2 sekalian. Harap saudara menerima dengan hati yg terbuka. Lapang kan dada.. Tenangkan fikiran.

Seperti yang di nyatakan di atas, saya tahu..Di rumah saudara mempunyai motor berkuasa kuda..Besar betul motor nya walaupun kelihatan agak klasik.Jika di jual di kedai moto mungkin tidak laku..Tapi cuba jual di kedai besi buruk..Sure nilainya agak tinggi dari basikal tua.Kuat sungguh bunyinya ya.. Saya fikirkan bunyi motorbot yang ingin berlepas ke pulau2 pelancongan.. Apabila di intai..Rupanya moto saudara.. Sedap bunyinya sampaikan saya terkejut dari lamunan.. Lajukah motobot saudara itu?Ataupun sekadar bunyi2 yang menyakitkan telinga penduduk di kawasan rumah kita ini? Kalau sekadar bunyi saja yang kuat,Lajunya entah ke mana baek saudara bawak moto merah buruk saya itu saja..Sopan saja bunyinya..Kdg2 tidak sedar bunyi moto sy keluar masuk kawasan perumahan ini..Rintihan ini juga di tujukan kepada saudara yg bermoto 'bespa'.

Selain bunyi2an motobot itu, saya juga ingin melepaskan sedikit amarah saya terhadap pengintipan saudara2 sekalian di bahagian dapur rumah kami..Mungkin sekarang sudah berkurangan..Saya harapkan tiada lagi ya..Bukan apa.Saudara sudah semestiannya tahu,rumah kami ialah rumah perempuan kesemuanya, Tak perlulah saudara hendak menjengah kami di dapur itu..Tidak perlu ya.. Sudah kepastian kami tidak memakai pakai muslimah atau lebih tepat sekali pakaian menutup aurat. Kami tidak pernah ingin menjengah saudara di dapur. Pandang pun jauh sekali lah!

Di akhir kata, saya berharap saudara2 menjaga tingkah laku saudara. Kami bukan la ingin memarahi saudara. Tapi kami merasakan saudara tidak menghormati kami selaku jiran saudara. Dah la saudara mencuri 4baldi air di rumah kami.. Pastu meletakkan kenderaan 4 roda dengan keadaan begitu melampau posisinya.. Kami tahu rumah kami tiada kereta2 besar,mahal2 seperti saudara2. Tapi...tak perlula sampai parking di hadapan rumah kami.. Maafla jika kami meletakkan note yg chantek tulisan dan kata2 romantis di hadapn cermin kereta saudara. Kami hanya ingin bergurau manja sahaja..

Oleh itu, majula kebajikan masyarakat untuk kepentingan diri sendiri.. "\^v^/"

Sekian, wassalam.

Pensil.Surat: Tido ku diganggu!!!!






Friday, March 19, 2010

::Jadi 1st Best tau!::



Kalau pergi kelas awl mesti dapat parking bwh bumbung..So,kalau hujan xbasah la moto. Masuk kelas dapat pilih tempat duduk..Tak payah share2 meja kalau kelas sempit.. So,jadi la org pertama pergi kelas.

Kalau kat hostel..bangun tido awal tak perlu berebut toilet dengan budak2 lain..Siap boleh pilih nak masuk toilet mane...Best kan?? Conclusionnya..Jadila org first!

TAPI!

Kalau tak terniat nak jadi org 1st wish birthday ayah tapi tetibe jadi org 1st plak...Tak pasal ayah bank in elaun lebih sebab jadi org 1st wish..

Wah....Syg ayah lebh la!!! Kepada adik2 dan abgku..Sila jangan jeles sebab ayah syg saya lebih! Tapi tadi ayah belagak sebab abg kasi hadiah mahal!Cis!Dah kurang plak ke prihatinan ayah kat saya sebab abg mengumpan dengan hadiah..Tak apa...Yg pasti elaun lebh tu yg masyukkk!!!

Thanx ayah!! Selamat Hari lahir yg ke ...
19 march 2010-19 march 1960=50TAHUN!!!

Wakakaka ayah dah setengah abad!Takpe!
Maintain buncit mcm perempuan mengandung 9bulan!
Bak kata mak.."Kalah perot mak time mak mengandungkan awak.." hahaha

Ayah lah paling sporting..Sebab sibok nak cari gf untuk abg...Kalau abg kawin nanti ayah tak dapat hadiah mahal lagi...Pastu tak bleh la kite nak paw duit abg lagi..Jgn kasi abg kawen awal!wakakaka
Ape2 pon..Semoga Allah S.W.T pjgkan umur ayah dan mak..
Thanx mendidik dan menjaga kami dengan penuh kasih sy..[walaupon ayah selalu mengumpan kami semua dgn brg2 n duit kalau nak berjaya..hahaha] Syg lebh2 lah!

Saya anak kesygn ayah..Abg anak kesygan mak..Harap Mak Nyah!


My beloved parents...Luv u'll walaupon selalu kena tinggal!Nanti kena tinggal lagi!nak ikot jgk! ^O^

Pensil/Surat:Saya tahu ayah baca blog saya...Syg ayah lebih2 la!







Wednesday, March 17, 2010

::Saiko kan Dia::



Biasenye hari rabu hari yang penuh dengan liku-liku pembelajaran.. Kelas aku dari pukul 8.30pagi sampai 6ptg.. Tapi hari ni agak heaven lor sbb kelas pagi habis awal.Kelas tengah hari cancel..Kelas ptg pun habis awal.

Sebenarnye..Kelas pagi aku tu tak pernah habis awal. Tapi hari ni aku berjaya meng'saiko' lecturer aku..Hahahahha [gelak sopan] Dia masuk kelas mengajar aku buat muka biase je..Pastu die start mengajar aku buat kerut2 dahi... Diteruskan pula dengan jari aku memicit2 dahi.. Mata ku dikuyukan sebaik mungkin.. Lecturer stop cakap aku letak kepala atas meja.. Dia start bercakap aku ulang step tadi..Dan begitulah seterusnya..Dia dtg depan aku aku buat mata kuyuku bertambah besar tapi tidak menjadi..[kononnye pening la belajar subject tu]Dia pasrah...Dia tidak berjaya membuatkan aku kusyuk didlm kelas...Tup tup kelas habis awal..Hahahahaha

Kelas petang plak..Aku tertido kat bilik..Aleh2 bangun2 ade 10minit je lagi kelas nak start,...Aku mula la bersiap ala2 compang camping gitu..Bawak moto se'Slow' mungkin.. Sampai kelas,10minit lambat..Buat2 gelabah masuk kelas..Lecturer start mengajar buat muke buat2 penat giler2..Nafas 1saat dua kali sedut. Kibas2 muke walaupon aircond sejuk giler.Buat2 mintak air konon nya dahaga..Lecturer tengok buat2 senyum hambar..Lecturer tengok kesian..Kelas habis awal..Oyeeaaahhh!!

Menjadi m'saiko' mereka2...hahahahahaha


Jangan tengok muka kiri dan kanan..Muka tersebut tidak mengsaiko org..tapi mukaku yg saiko tak cukup makannnn!!!

Okeh..muke tak puas hati sebenarnye..huhuhu

Pensil/Surat:Kita pergi memborong di pasar malam..Membeli lauk pauk..Sayur mayur,Sotong motong..huhuhu Esok nak buat tomyam!!






Tuesday, March 16, 2010

::Kombanwa Mina-san!!::



"Watashi wa yasumi ni inaka e kaerite desu. Watashi wa kazoku ni atte,haha to issho ni shampo o shimasu. Haha wa Johoru de shigoto o shite imasu"

Ayat yg kne reka then baca depan Sensei pagi tadi!Berdebar..Takut dpt soalan susah2..Aleh2,boleh jawab..Alhamdulillah..

Balik dari oral Japanse,study Mathematic Economic plak..Kul 2ptg ade quiz..Boleh la.nak kate susah xde la..senang pon tak jugak..

Balik je dari quiz menyapu satu umah!dari tingkat 3 sampai tingkat dua..[tingkat 1 mls dah..ponat] pastu mop lantai..Masuk bilik pengantung baju roboh kne tiup angin..perghh...Tengah peluh2 kemas baju2 semua..Sangkut balik kat hanger..susun2...

Ptg nanti nak buat makan 4 dinner plak .."Husband" aku, En. Husna nak makan....Non-stop arini aku bekerja...dari jadi students sampaila aku jadi bibik...

Mlm ni kne lipat baju yg semalam punya...Dah semalam melepek atas lantai...Tak pernah2 aku delay aku nye jadual lipat baju..iksh2...[Sapa2 nak jadikan aku bini??Aku tgh RAJIN ni..hahaha]

Pensil/Surat:Esok kelas full..2hari menyeksakan akan tiba.....





Sunday, March 14, 2010

::Kagum!::



Aku tak tahu kalau org lain mcm dah biasa dengan keadaan ni.
Tadi aku pergi makan kat medan seksyen 7 area rumah aku ni.
Ala..kedai murah2 je..Tak ade la nak demand makan kat restoran gempak2..
Aku mana2 pon layan.Asal halal n perot kenyang!
[ok..mukadimah terlebih terpesong plak]

Kita teruskan dgn cerita yg sebenar.. Aku ada ramai adik lelaki..Tapi tak ada sorg pon pandai masak..Tapi masak makanan segera tu diorg pandai la kecuali my elder brother..semua benda tak pandai masak.. [wpon goreng telur..iksh2 (-_-")]

Kalau nak tahu,kedai yang aku makan tadi budak sekolah yang masak..Yang pastinya bukan form 4,5..Tapi sekolah rendah! Dan tak baligh lagi..erkk [ak tak tanya plak tapi aku tau..huhu]
Serius kagum giler!Tak ada org dewasa yang tolong...aku tgk sendiri diorg yang masak! Semua org yang dtg mesti terkejut..Dari buat air sampaila memasak..Kitorg takut la jugak jahanam dapur tu tapi TAK!Sedap plak tu..Bukan takat boleh la makan..Tapi memang sedap..Iksh...Pas sudah makan tu..Kitorg pakat pergi soal siat budak 2..huhu Diorg cerita la...Diorg belajar masak bla bla bla...Diorg ckp tomyam pon diorg pandai buat..Pasni nak try rasa tomyam diorg..Best ke tak..huhu


Kagum~~

So..buat puan2 dan tuan2 yang tak tahu memasak..Sila la belajar memasak...[untuk diri sendiri jugak]

Pensil/Surat:Saje bazirkan duit pergi makan padahal tak lapar pon..Dah kaya sgt la ni!iksh!







Saturday, March 13, 2010

::Saya Tak Manja::



Family
Saya tak pernah tetiba dtg kat mak o ayah saya pastu saya cium2 mereka...Tapi saya selalu duduk di antara mak dan ayah..Kire cam saje buat menyemakla...huhu Mungkin saya jadi begitu sebab mak saya xpernah buat mcm tu kat saya..Tapi mak saya pandai luahkan kasih syg dia kat masakan..Walaupon tengah marahkan anak2 mak saya mesti masak sedap2 jugak...Huhuhu ^V^

Friends
Saya tak pernah keluar dengan kawan saya pastu saya pimpin tangan diorg sambil jalan. Saya suka independent time jalan2.Tgk2 org..Tgk2 barang..Mungkin kawan2 sekeliling saya semua mcm saya..Kalau ada kawan2 saya pimpin tangan saya..Tak pon peluk bahu saya..Saya jadi stuck!Pastu segan..Tak tahu nak buat ape..Saya jugak takkan msg kawan2 saya tanya khabar ke..Saje msg ke..walaupon dia tu best friends saya...Bukan saya kedekut tapi saya tak tahu nak msg ckp pe....Saya kan pemalu.... -_-"

En.Pjg
Saya tak pernah bile keluar dengan dia saya mintak barang2 ape2.Belanja makan pon saya tak pernah mintak.Kalau dia tak ckp ape2 saya byr guna duit saya.Kalau sy suka sumthing time keluar dgn dia, saya beli sendiri.Dia nak belanja die belanja la tapi bukan saya suruh. Kalau saya terasa n tak puas hati kat dia saya diam. Dia tak akan pujuk.Saya akan pujuk diri sendiri.Sedih kan? Tapi saya dah biasa...^_^





Tapi..kadang2 kita nak juga rasa di manja...Mungkin belum tiba masanya lagi kot...Tak apa la..

Pensil/Surat:Nak masak so kena kol mak mintak resepi...huhu





Wednesday, March 10, 2010

::Nak Duit!!::


BENGANG!BENGANG!BENGANG!!!!

My housemate terpecahkan side mirror moto aku..
Ok fine,aku tak kisah sebab aku tahu dia bukan sengaja..
Pastu dia dah bagitau n belikan side mirror baru tuk aku.
Aku pikirkan die nak bwk moto aku pastu pergi bengkel tukarkan..
Aleh2 dia beli side mirror tu & of couse la aku kena pasang kan??
Aish...Anis2...Tak apa.Aku sikit pon tak marah..[jgn rmai2 pakat pecahkan side mirror aku udah ler!]

Yg buat aku BENGANG+MARAH ni!
Aku bwk side mirror 2 pergi kedai moto sebab nak mintk tlg pasangkan..[Aku kan ppuan sejati..mana pandai nak pasang benda alah tu..huhu]
Mase mekanik cina tu ngah pasang..dah siap pasang pun yang baru tu..
Dia bleh plak main2 dengan side mirror tu then PATAH!!!
Pastu dia ckp.."Ini ketat sangat la..Mana boleh side mirror ketat sangat!Nanti i kasi tukar yang baru.." Pastu dia ckp lagi.."Nanti u kasi tunjuk sama dia dan claim balik kat dia.." Amboi..sonang ckp!

Perghhh..Aku masa tu bengang gak...mentang2 aku bukan beli side mirror kat kedai ko!
Ko saje2 nak patahkan side mirror baru aku tu semata2 nak suruh beli side mirror ko tu!
Ingat aku bodoh!Aku memang nak byrla service ko tu walaupon juz pasangkan side mirror tu!!
Siot betul!!

Aku malas nak pjg2kan cite..Aku tahu memang aku KENA byr!
Dan aku tahu sepatutnya aku TAK PERLU byr sebab bukan aku yang patahkan!
Arghh...Boikot kedai ko!Sumpah aku tak mau pergi kedai ko lagi!

Dua kedai moto aku sudah boikot!



Pensil/Surat:Rezeki datang..Tapi Allah tarik dgn sekelip mata....






Friday, March 5, 2010

::Panas Sungguh::



Hati Kite panas tau...Yela..Kite tahu..Kite tak kaya...Pakai skuter burok warna meroh je..Dah sebulan lebih tak basuh..So,awak2 yang pkai kereta tu yang ada aircond tu..Jangan la berlagak dengan kite ni.Tau la awak2 sejuk mejuk je dalam kete tu..Jadi..Kalau tempat yang tak boleh u-turn tu awak2 nak u-turn memang la kite marah tau!Kite dah la tengah bwk moto bawah cahaya matahari yang terik..Awak2 suke2 jew nak u-turn time kite ngah bwk laju..

Ingat!Hati2 jalan raya..Ikhlas dari MODEL BAJU HUJAN

Pastu, kadang2 awk2 boleh plak berhenti tengah2 tempat yang tak boleh u-turn.Pastu jalan kite memang dah betul tau..Kite nak masuk simpang..Awak boleh tunjuk tangan halau kite..Suruh kite ketepi...Hei awak2!!Awak2 tu sapa??Awak2 tu yang salah tau!Kite dah betul tau!Kite memang nak masuk rumah kite!Tapi awak2 tu duk kat tempat yang tak boleh u-turn..So,sapa salah?Nak kite panggil JPJ??Kite tak suke tau macam ni..Menci2!!

Kite bawak moto sopan2 tau!

Ada lagi awak2...Kalau kite2 yang bawak moto2 ni duk sebelah kereta awak2 yang MAHAL2 tu..Tak payah la awak nak tengok kite ni dengan belagak..Kite miskin..Awak2 kaya...Tapi kalau kite nak kereta..Ayah kite pon boleh beli..Tapi kite tak nak..Kalau kite nak biar guna duit kite...[Kite ada lesen kete jugak!Tapi xpandai bwk kete..Rasuah JPJ mase test]

Focus itu penting!

Takpe la awak2 yang berkereta...Awak jangan pikir kite yang moto ni kecik.Boleh pandang remeh..Awak2 tak tahu ke..Kes kemalangan motosikal ialah penyumpang utama dalam kematian jalan raya?Kadang2 kesalahan kenderaan 4 roda tau.Kite2 yang kerdil ni yang terima hukumannya...


Pensil/Surat:Panas sungguh sekarangkan..Kite dah jadi hitam legam tau!Tangan jadi hitam.Muke hitam.Kirenye memang hitam la!








Tuesday, March 2, 2010

::Saya Nak Syok Sendiri::



Saya...
Wanie-san..
Mempunyai...
  • Ketinggian:152cm
  • Berat:36.5kg
  • Cara pemakanan : Makan sikit2 tapi banyak kali
  • Org cakap...[bukan saya cakap] Badan saya dah size model...Tangan saya kwn saya ckp panjang..Jari jemari saya jugak panjang..Kalau nak tampo org berbekas sampai terlebh2 lagi...Kasut saya size 7 kdg2 size 8.Kepala saya juga besar..wakaka Tapi saya tak cukup inci...Huhu so..Kalau saya tinggi saya memang boleh jadi model kan?Hahahaha <---statment berani mati..Okey..Saya terjun dalam sungai terus!

HEHEHE
Ah!saya mmg pendek okey!Saya tak tinggi!Saya tak perasan pon saya tak tinggi...Saya tak kisah pon jadi pendek...Ayah saya penah kelentong nak masuk muzium cakap umor saya baru sekolah rendah darjah 6.Padahal waktu tu saya dah form 4 xsilap..Muahahaha

Saya boleh kawan dengan kazen saya yang darjah 4 sebab org tak tahu saya dah masuk U.lalala


Kat rumah saya bukan saya je pendek.Ada lagi..Ucena...dia lagi pendek..Tapi makan byk..Berat 39kg..Saya pelik..saya rasa perot dia byk cacing kot.Sebab tula dia xberat2..Oh ye...Kat bilik saya dikenali sebagai org putih kerana kulit saya putih melepak..Org Australia katakan..<---Sila percaya!!haha

Masa saya first time jumpe blogger si CIK CUMEY BONGEK tu..Dia dengan slumber cakap..."Hahahahaha awak ni pendek rupenye..." Saya pon "Hahahahaha kurang ajo ko!" opsss...lalalala Pastu...second time jumpe mase nak pergi i-city tu..Die pergi ajak adik dia si Aie...Aku pikirkan Aie tu mulotnya sopan la jugakk..Tapi sejibon perangai cam kakaknya!Dia panggil aku BONZAI!Budus!! Dan..Si Siv telah memberi nama singkat ku kepada BONBON...APa jadah wei!!!!Ah!Tau la korg jeles nengok aku chumel...Aku kan baek...Aduhai sayang...lalala

Pic di I-CITY dengan blogger ngokngek Kepala Kemek!



Saya anak kedua tau..Bukan anak last..Tapi adik yang last iaitu Si Azza bonget mempunyai ketinggian melampau!
Ni ialah adik saya..Bukan abg saya tau..Ni adik lelaki saya...Saya tahu dia tinggi...;(


Tapi...saya bukan saja dibuli oleh blogger...Saya juga di buli oleh En. Pjg...Beliau memanggil saya budak otai..Kadang2 budak kedek2...Dia memerli saya...Saya tahu la saya chumel..Aduhai sayang..Perasan lagi...Hahaha Beliau mempunyai ketinggian 180cm..Dekat 30cm berbeda dengan saya..Tapi itu tidak mengapa...Percintaan tidak mengenal ketinggian...muahahahaha

Saya tahu kepala saya besar!!

Saya sudah pakai heel tapi masih nampak comel..Opss....Pendek..hihi


Dah2!!Enough!!!Stop it!!! Saya nak pergi memasak..

Pensil/Surat:Aku punya blog::Aku punya suka..So...Saya boleh menjadi perasan di blog saya jela...wakakaka