Thursday, December 1, 2011

::Bila Lapar::

Assalamualaikum...
Ehem... Ada 2 perkara yang buat aku kadang-kadang hangin la. Eh?Bukan kadang-kadang. Tetapi apabila berlakunya perkara tersebut aku hangin. Lebih-lebih lagi apabila berkaitan dengan MAKANAN!

1) Perut memang dah lapar tahap kronik la kan, dalam kepala duk berfikir nak masak sekian.sekian.sekian. Balik je rumah terus prepare barang-barang nak masak then masak. Tengah-tengah masak tup tup gas habis............................................. [AGAK-AGAK NAK HEMPUK DIRI SENDIRI DENGAN SENDUK KE NAK SELAM MUKA DALAM AIR??] Perut memang duk berdondang sayang bagai. Hangin la jugak kan.! Gggrhhhh! Dugaan!

2) Perut aku memang sentiasa lapar ok. Bila dah siap masak semua tu apa lagi terus ambil pinggan nak ceduk nasi la ye. Aleh-aleh buka periuk nasi yang ada hanya BERAS+AIR. Ouh!! Kepala lutut luuuu! Masak nasi tak tekan COOK How come nasi nak masak! Tunggu beribu tahun pun memang cam gitu jeee! Rasa nak pergi kedai makan kat kedai jeh!!!

Actually, semua ni memang selalu berlaku masa duduk rumah sewa. Tengah masak tomyam lagi. Satu periuk besar!Aleh-aleh gas habis. Maghrib pula tu. Ada pula la kan service hantar gas malam-malam. Alternative lain ceduk semua tomyam tu letak dalam periuk nasi. Masak dalam periuk nasi. Canggih tak?? =_^/v..

Kalau duduk rumah parents tong gas memang ada tong gas spare. Gas habis tukar je. Senang cerita. Tapi kalau duduk rumah sewa nak buat macam gitu... ermmmm.....ermmm.... Rasanya paham-paham sendiri lah ye.
Muka-mukatahapkroniknakmampus,tunggupizzataksampai-sampai!

Pensil/Surat: Perut tengah main dram ni , tunggu makanan. Sabo jelah!

1 comment:

Lelaki Ini said...

hahaha
pernah alami situasi kedua!
sakit hati tuhan jewk tahu...