Wednesday, December 28, 2011

::2 Kek Kembali::

Assalamualaikum...
Minggu ni ialah study week. Tapi harapan la kan aku nak ber'study'. Actually, hari ini baru boleh rehat serehatnya. Dari last week tak boleh nak rest apa pun lagi. 

Last week on 22nd Dec, birthday aku. Aku dapat 2 surprise from my housemates and my classmates. Sangat HAPPY! Tak sangka betul! Fyi, this year is the 1st year my birthday jatuh pada hari bukan cuti sem. Before ni, dari masa sekolah lagi sampai la masuk U, sesiapa yang lahir pada bulan DECEMBER dia lah orang yang terselamat dari terkena balingan telur, taburan tepung, dll. Hehehe Biasanya bila sambut birthday di rumah, parents aku akan belanja makan. Tapi pernah mak aku beri kejutan belikan 2 cakes untuk aku. Memang happy gila time tu. hehe bukan satu tapi DUA! Hehehe 

Ha!! Kan betul dua kek mak aku bagi!hehehe

Chocolate moist & Blueberry cake! Best sangat!!hehe

Tahun ni aku dapat 2 cakes juga!hehe Tak sangka sangat-sangat! Dah la masa birthday aku tu aku memang busy sangat. Present proposal pastu habis present terus balik rumah sebab malam tu ada kelas ganti. Tengah duduk kat meja study aku tetiba housemate aku, Ashu & Kak Mas balik rumah dengan perasaan marah-marah. 1st time aku tengok Kak Mas marah gila-gila macam tu.Huhu Dah reda semua, pastu semua duduk menunggu cerita Tentang Dhia, Ashu tetiba tunjuk aku pinggan-pinggan. Aku pulak baru lepas makan before balik rumah tu memang tak layan la. Tetiba Kak Mas pusing bagi kek untuk aku! Apa lagi terkejut la... Suke sangat. Nak snap picture dengan kek tapi seksi sangat time tu so snap picture kek jela. Tu pun selepas aku dah potong.Hehehe
Walaupun nampak simple tapi serius bagi aku kek sponge dia memang best! Rasa padat je. Krim dia pun ok. Tak da la tebal. Thanx my housemates!!hihi

Selepas dah makan kek tu, aku siap-siap nak pergi kelas. Kelas pula start lambat, apa lagi merepek la kami di luar kelas tu. Pastu aku pula kena present using Smartboard. Huru hara jadi nya. Jadi badut sebentar aku kat depan tuh!Huhu Before kelas habis Ika dan Farah mintak tolong hantarkan diorang punya proposal.. Aku tak da hal la sebab keesokkan harinya aku memang nak hantar report dan CD presentation aku. Sampai-sampai je kat kereta Ika aku nampak kotak tapi aku tak pikir apa-apa pun sebab aku memang dalam kepala tunggu proposal je. Aleh-aleh Farah keluarkan kek!Perghhh! Time tu juga rasa terharu gila-gila!Nak nangis time tu juga! Mana tak nya, dah la baru kenal diorang tapi diorang dah celebrate birthday aku! Terpeluk-peluk aku pintu kereta Ika sebab terlampau terharu! Dah la time tu pukul 11pm. Tak ada orang kat Fakulti dah.. Hehehe Apa-apa pun thanx guys!:))

Blueberry Cake!! Sedap sangat!! Blueberry tu macam gel lagi!Sedap sangat!!hehehe

Ika yang tengah-tengah tu! Dayana & Peanut kebetulan tumpangkan aku datang kelas. Alang-alang ajak diorang celebrate sekali!!hihihi

Pensil/Surat:Keesokkan harinya aku pergi la Kem Bina Diri! Best juga sebab aku pergi kerana rela hati bukan paksaan..hihi



2 comments:

Lelaki Ini said...

nak choc moist!

repubLik.haTiku said...

haip haip.
wani, im here.
haha~~~

seb bek kate kek uth sedap, kalau x siap lar.
haha