Thursday, February 11, 2010

::Dahulu Kala dan Sekarang Kini::



Ponteng kelas time kelas ada...
Pergi kelas time kelas tak ada..
Memang pelajar cemerlang la aku!
Wa!!!!

Saya dah kembali normal...=]

Esok last kelas!![pergi karoke mlm esok..MYBE..]
Lusa ayah datang ambik..
[biasala..anak manja...B'hingusan lagi ai tau..]

Semenjak dua menjak tiga menjak ni...
Perubahan diri ketarala berlaku..

Dahulu:Pergi kelas kena teman...Kalau x..Malu[Sumpah Aku Pemalu!]
Kini:Kalau boleh nak pergi kelas sesorg..Sebab lepas kelas nak pergi mana2 pon xpe..

Dahulu: Naik moto..Bile jumpe lori mesti jerit..."ARGHHHHHHHH"
Kini: Naik moto jumpe lori.."Aish....Xada lagi besar lori ke nak lumba dgn aku ni?"

Dahulu: Kalau bercakap dengan lelaki mesti jerit2!"Wei bengong!" "Bongok mung!" [sebab nak cover malu]
Kini: Kalau bercakap dengan lelaki "Entah la...Aku pun xtahu" "Ko dah buat ass ni?" [sebab sekarang aku makin penyopan]

Dahulu: Kat kelas mesti kawan dengan ppuan je..Lelaki tak pandang pon..[Sebab classmate lelaki mulut longkang!]
Kini: Kat kelas kena kawan n t'paksa kawan dengan lelaki..[Sebab budak ppuan sume kerek dgn aku..Baling selipar kang!]

Dahulu:Hidup tak ada perancangan...Ikut suke je ape nak buat..
Kini:Hidup ada perancangan..Nanti lalai dan leka..Eceh2..

Dahulu:Semua time diploma
Kini:Semua time degree

Dahulu comel..
Kini cute...Erkkk...lalalala


Dahulu Normal
Kini Gedik...
Aku pasrah..huhu {-_-"}

[Celebrate Birthday Wiwi!Aku n da geng Perancang Yg B'jaya!]

O-Tanjobi omedeto Wiwi-san!
Say Gud Bye 2 Our Club...hihi

Pensil/Surat:Semoga apa yg Aku lalui minggu ini menjadi 1 sejarah yg xkan berulang lagi..[Sila jgn nyanyi lagu sejarah mungkin berulang by Abg Mok OKEY!]

29 comments:

hans said...

hahahhaha
perubahan betul tu

Aujinz said...

hahhahahha..
same gok...

dulu kacak..
la nie...lagiiiii kacak...:">


P/s: kalau jumpe wanie sang dier panggil aku mengong...aku baling ngan selipar crocs... baling lesung kang mati plak anak orang..

syaf said...

appy besday wiwi..

anyway dlm hidup ni dri mase ke semase conprm punyer ade perubahan...
situasi & keadaan tu yang buat kite berubah n mematangkan kitew kot

sI tEDI said...

perubahan positif ke tak ni?

Lifesaver said...

hah!macam ni la adik sengal aku

wong ah ian said...

tanjobi omedeto wiwi..x sempat bace, tgk gmbar je..hoho

Razman said...

dulu comel, sekarang cute tu typing error ek?

Wanie-san said...

hans:
mmg perubahan yg b'jaya!lalala

Aujinz:
hahaha sengal!statment berani ati nampak!cis!...ai baling u ngan peti ais..mau ka??

syaf :
btl btl btl!!
skong syaf!keadaan n masa menentukan segalanya...=]

sI tEDI :
mestila postif...huhuhu

Lifesaver:
hahahaha xpe sengal..jgn sengau...huhu

wong ah ian :
hahaha xpe2...gambar menceritakan segalanya...huhu

Razman :
xadalah....mmg realiti..huhuhu

peja said...

sokong yg last je...


GEDIK!

Rara said...

weehh,xleh blahh..nk jgk puji dri sndri tuhh..



P/s: ye,anda mg chumel! plus,gdik skit.. :)

Wanie-san said...

peja:
eh..dh tukar name bdk senget ni...
ko bab negatif pasal ak mmg ko ske!

Rara:
bukn nk puji rara..mmg lumrah keidupn..huhuhu

laling..lap u lah!haha

faiq said...

aku punye besdy..jgn lupe adiah

oranglidi said...

"Kini: Kalau bercakap dengan lelaki "Entah la...Aku pun xtahu" "Ko dah buat ass ni?" [sebab sekarang aku makin penyopan]"

buat ass tu menda??

izzad b* said...

hahaha
perubahan yg baik!!

asna cute said...

Fuhyoooo!
byk benda baik pada masa kini hehehe ;) bagus bagus~

Selamat bercuti~

Wanie-san said...

faiq:
klu aku lupe b'day ko mcm mane ak nk bg hadiah??lala

oranglidi:
aduh..wat2 skema alam bgai plok org lidi ni..
tampo kang cacat terus plok...assignment lor...aish..ke kamu panggil 2 keje sekolah??

izzad b*:
perubahan baek ke??owh..nape ai xtau plak itu kearah kebaika ni..huhuhu

asna cute:
hahahaha mcm g2 la asna...dlm hidup kita mesti ada perubhn..eceh2...
hepi holidy 4 u too...=]

Irine Nadia MaRceLLo said...

haha..perubahan ke arah yg lebih baik! hehehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

dulu baik skng berlagak ahhhh ko ! AGAGAGAGAGGAA

Ah Fatt said...

dulu muda
sekarang tua

Wanie-san said...

Irine Nadia MaRceLLo :
xtau la ke arah lebh baek o x dik oii..hihi

miss lolly a.k.a luvfareda :
la...ak mmg dari dlu la belajak lolly..
xkan hang xtau...ak ni bukan maen belagak dgn ko!wakakaka

Ah Fatt :
dulu:kanak2
kini:remaja..
baru btl..huhu

Moon Death Spell said...

sejak bila kau jadi gadis sopan???
heheheheh,,,,,
mana sifat kemachoan mu..hheheheh
oh tidak.. aku sudah lihat lihat gmbar teman kamu yang telah dianiya ketika besdaynya...
hish kalau aku la...
aku bom saja kamu macam altantuya...
hehehehehehehehehe

avid_gunner said...

ganasnya ko masa diploma dulu! haha...

hans said...

hahaha
aku rasa macam aku mencontohi perubahan ko jer skrg nih
kehkehkeh

-li.zue- said...

baling selipar?
tak feel.kurang cabaran.

cuba try baling tong gas tengok.
ahahahaha

awat tak boleh nyanyi lagu abang mok??
sedap je wa dengar.
juz..tiap kali dengar.mesti cam ada background music guruh sket. ehehee

FaTiN said...

sampai sekarang saya masih takut bawak moto bila lori besar lalu. sanggup bhenti kat tepi jalan dulu biar lori tu blah. urghh. bila nak jadi berani macam wanie ni? ahakss!

GhOsToNe said...

besh ape lagu sjrah mgkin berulang!

ahks!

Baby HeL said...

euwww gedik sungguh...apolah kau ni...tapi jap jap...kau ni pemalu ke???euwwww....ngeri...

@juera said...

kita hdop kna ade perubahan..klu takat cmtu sokmo..x yah idop la weh..yuhuu!!

Wanie-san said...

Moon Death Spell:
begitu kejam diri mu terhadap ku..sanggup kau melihat ak di bom tanpa belas kasihan..mau saja aku memberi tamparan tanpa belas kasihan..huhuhu

avid_gunner :
bukan ganas...tp pemalu ler!huhu

hans:
contohi yg baek2 saja ya..hihi

-li.zue-:
ak xnak jadi pembunuh..sbb 2la baling selipar je..hihihi
ak klu dgr lagu abg mok rase alegic seluruh tubuh..xleh bgun terus...huhu

FaTiN:
ihihi kne berani...tkt 2 mmg la...tayar die besar..sekali die lenyek kite..terus jadi lempeng..huhu

GhOsToNe:
kalau sore xsengau mungkin ak ske..huhu

Baby HeL:
hahahhahaha pemalu la wei!tp pemalu ak xdela sampai tahap mung!hihi

@juera :
hidup byk cabaran..so sampai masa kita akn berubh..mungkin kearah kebaikan..tp xmustahil terbabas ke arah keburukn...=]