Wednesday, February 17, 2010

::Untung ke Rugi?::


Cuti aku boleh di kira start semalam iaitu hari Selasa la..
Aku jejalan dari Shah Alam ---->Lumut,Perak---->Penang---->Johor....
Penat seh..But enjoy!!Sepatutnye aku kena pergi Terengganu but my bro kne register msuk belajr so xjadi ler...;(

Arini mak aku masak nasi dagang..Baru je semalam aku ckp nak makan nasi dagang.. Tup2...bangun tido pagi tadi dah terhidu bau harum menusuk lobang idong.. Wa!!xcited nak bangun mandi pas2 makan!!!! Perghhh...mau dekat 10 pinggan aku makan arini... Esok nak wat2 kempunan chicken chop r plak..mana tau mak aku masak jgk..wakakaka [mau kne hentuk ngan senduk demand melampau!]

Biasala..Anak ppuan sorang...manje+mengedik la skit...hehehe [yeke??aku rase xkot..lalala]
Org ckp untung sorg ppuan..Aku rase xde r untung..Kalau ada kakak lgi untung!Yela!sume keje umah die yg wat..Aku goyang kaki...Best2!!![berangan]

Keuntungan Menjadi anak ppuan tunggal:
  1. Barang kemas mak aku punya..So..suh mak wasiat awl2 brg kemas utk aku.. Xkan nak suh adik n abg aku pakai barang kemas plak kan?Haram!lala
  2. Nak beli barang makeup dlm catalog suh mak order..So mak la byr..Best2!!
  3. Baju raya aku selalu mak buat..Sebab baju melayu makan masa nak buat..Lalala
  4. Bile shopping selalu buat ayat memujuk suruh mak pujuk ayah belikan barang2...=)
  5. Nak balik Shah Alam suruh abang hantar..Tak pun ayah yang hantar...[mls nak naik bus!]
  6. Cakap kat mak suruh masak makan bla bla bla..Mesti mak masak!Tak pun mak belikan...Best kan??
Sapa cakap keuntungan jew dapat??Kerugian byk jgk wooooo...
  1. Kalau bangun lambat kena bebel sampai bernanah telinga...Adik n abg aku xpe bangun lambat..Aish..
  2. Kalau tak tolong mak kat dapur pon kena bebel..Nanti mak ckp "sapala nak ke mu ni..masok pon dok pandai..."wakakaka
  3. Selalu kena buli dengan abg!kne iron baju la..Kne halau kalau xtolong mak..Ayat abg "mu kan ppuan!kena la buat!"perghhhhh
  4. Kalau ayah belikan apa2 barang..adik2 mesti jeles pastu ckp "Sokmo kak nurul beli!mane aci!" [ske ati la!huhu]
  5. Kena kemas rumah..Adik2 n abg xbuat tak pe..Diorgkan lelaki...[dengki2!!]
So...ada untung..Ada rugi ya!!


Pensil/Surat:Assigment dah siap!!!Ada lg 1 je assigment kena buat..Kagum dengan diri sendiri..Tak penah2 rajin buat keje sekolah kat rumah!!



27 comments:

hisham said...

salam...xpandai msk xper...lame2 nnti pndai la....huhu
~bgs rajin wat asgmt....kepp it up

Jard The Great said...

owh.. seb baik ku ramai adik pompuan.. diorg yg buat keje umah.. ehehe

Aujinz said...

mane boleh...

aku lelaki pun kena ngemas rumah..(..anak sape la nie..bagus no..)

Nasik Dagang...my peberet..tapi malangnye..dah setkan tak leh makan nasik 90 hari..kalau dak..esok gak gie beli nasik dagang..huhuhuhu

wong ah ian said...

tahnye, aku sokong aujinz..aku laki pun wat keje umah ape..almost sume hal aku, aku setel sndiri dr basuh baju smp la ke basuh moto..kdg2 masak pun sendiri je even aku duk ngn family..
ish3 bagus anak sape la jugak ni..

cikTi said...

bes gla cik wanie,.,
ank tnggal pompuan.,mmg slalu lebih la kan,.

tp mcm bnyk untung dpd rugi,.

Moon Death Spell said...

fuh lega........... nasib baik keuntungan lagi banyak dri kerugian.. hehehehehehe.....
tak pandai masok tak pe nanti ambik org gaji.. ehhehehehe

Wanie-san said...

hisham:
skrg dah boleh masak.tp kat rumah malas nak masak sbb mak kan ada..huhuhu tetibe rajin nak wat ass...=]

Jard The Great :
ceh!saja nak jeleskan beta!huhuhu

Aujinz :
hahaha 2ko!adik2 n abg aku diorg malas nak buat..kne suruh baru buat...rajin yeko..kagum ai..hahaha
diet punya pasl sampai xmakan nasi??rugi2..best wooo nasi dagang..lalala

wong ah ian:
eleh ian!ko saje!padahal adik2 ko sme wat keje umah!ko mengarah jew...nak belagak plak..tampo kang!huhuhu

cikTi :
best ke??hahahaha best kalau xgaduh dgn mak..kalau gaduh..mmg xbest giler!

Moon Death Spel:
bulan..ko pandai masak x??meh jadi org gaji aku..wakakaka kalau byk rugi cam aku xb'syukur r plak jadi seorg ppuan..hihihihi best time mak belanje jew...huhu

Ms.Independant said...

Untongnye jadik sorang gurl!
mesti dimanjekan lebey sikit kan!

:)

avid gunner said...

kah kah..10 pinggan tuh...

aku rasa mak ko nak plan nak bagi brg kemas tu kat bini abang ko la..keh3..

@juera said...

mmg best ad kakak ni..klu bab mskn ak serah kt kakak ak jer.hehe..mmg dia pndai msk..ak lak x ske msk2 ni..ak ske mkn jer..wakakaka

Wanie-san said...

Ms.Independant:
xada manja2 pon...same jew sume..hihi slalu kne marh ade la..=]

avid gunner:
ak cabai gak mulot o ni!huhu abg nak kawen xpon xtau bile..hahaha ak marah die kawen..nnt ade persaingan sbgai ank ppuan..huhu

@juera :
mesti kakak ko rugi dpt adik mcm ko..yela slalu die jew yg masak..hihihihi

Redbloodsnow said...

hahaha...ade byk gak ea keburukkan being jd anak ppuan tunggal kan kan kan. tp yg paling syorgaaa tuh kan...part brg kemas omak jd milik ko tuh ahh..jelesssss.


:P

faiq said...

mu ni sokmo gitu..pemalas hangit..hehehe...aku saje nk tera speaking timur

smiley said...

sy pmpuan sulung...pun dpt gak brg2 mak...pastuh bile dh boring...pas kat adik2...adik2 selalu dpt bekas akk nye...hahaha

regards,
Triplesmiley

Mimpi said...

Sedikit diskriminasi berlaku kat anda tu....mana bleh sbb ppuan jadi kena buat kerja.
Laki jadi pemalas je ke kat rumah?
X adil ni.

cik CumeY said...

sayer ialah calon yang same seperti waniey-san..anak pompuan tunggal..

hahaha..biase spesis macam kiteorg ni nampak taff jerk kat luar..dalam manje nak mampos..hahaha...sbb dah biase di manjekan oleh orang sekeliling..taff sebab biase di buli oleh adik2 lelaki..

kuang kuang!

daling..ole2?

izzad b* said...

bestnyer, lame xmakan!!!

YucIkA said...

hahaha..

best gk klu jd ank pompuan tunggal..yg kerugian tu xde r rugi sgt pon..praktis, sng klu dh kawin sat ag,hehehhe..

btw, camat kenal2 =)

Wanie-san said...

Redbloodsnow:
hahaha of couse la zie oi...syorga giloss ai rasa bab barang komas 2...hihihi

faiq:
wakakakaka mane de "pemalas hangit!" mung ni pon..."malah apah la"!huhu

smiley:
haha sebijik mcm my bro..pas die dh bosn gune past kat adik2...sian adik2 dpt sisa die..hihi

Mimpi :
hahahaha apa bleh buat..keeje rumah kan ppuan yg kne buat..like my bro ckp la..aish..sabo jela...hhuhu

cik CumeY:
wakakakakaka kamu laling sama sepertiku..huhu luaran nmpak tough..dlmn lembut kan?kn?auwwww....
syg u lebh!hahaha

izzad b* :
g la beli kat kodai!!=]

YucIkA :
best sbb ayah syg lbh...huhu rase nak golek keringan jew..huhu 2la..kerugian 2 juz nak kita jadi lbh matang jew..huhu

Ah Fatt said...

haha
senasib ler ko dengan adik aku
memang sebijik

Koyuki said...

ah
saya selalu di buli...

nak nasi dagang mak wanie..
T.T

Husna Hadzarami said...

best la jadi anak perempuan tunggal, mesti ramai yang protect kalau jadi apa2 :)
mesti terer masak ni kan?

hans said...

sakan ko berjalan

Wanie-san said...

Ah Fatt :
aku begitu b'simpati dgn adikmu..
huhu

Koyuki :
sudah lumrah kehidupan yg ppuan pasti dibuli...huhu
mai la dtg pontian..nnt ak suh mak ak mask nasi dgang..huhu

Husna Hadzarami:
terer masak???sudah pastinya tidak!
hahaha simple2 bleh la..tp kat umah stll mls mask sbb mak mask sedap sgt..hihihi

hans :
dah namanya cuti...pergi holiday ler.huhu

imHepPie said...

ekceli smpai skang aku konpius nasi dagang tu camne eh adoyai~ciken chop??eh da mkn aritu sila jeles ahhaaha...

sgt suka jadi ank pompuan leh mekap2

fndrocka said...

dari segi material..rasa cam lebih menguntungkan

Lifesaver said...

aku tiga2 pompuan...