Thursday, February 4, 2010

::Simpati Boleh Rosakkan Diri?::



Best gile!Test esok xada..Update blog awal..huhu
Xbest gile!Next week sume test+quiz duk berkumpul..Blog xkan di update...lalala

Rase bersalah plak bile xjadi hang out ngan blogger2 dis wik..
Tp daripada kne sound+perli=elaun kurang..
Aku rela xkeluar dengan blogger..
Kne settle pasal tayar motor..
Nex wik,Pak Cik Ghani nak datang check..
Wa....Esok kne pergi Klang..uh!
Kne angkut semua buku pergi Klang jugak la...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku punyai perasaan simpati yg melampau...
Aku xtahu la bagus ke tak..
Tp aku mudah menangis..

KES1:
STATION BUS SHAH ALAM

Tengah tunggu kawan aku beli tiket..Aku duduk jela atas moto..
Tetiba seorg budak dtg..

Budak:Akak,nak 2ringgit..Xmakan lagi..
Aku:Ha?Adik duduk mana?Xsekolah ke?
Budak:Duk Padang Jawa..Xsekolah
Aku:Mak ayah ada?Xkeje?
Budak:Keje..Tp xcukup makan.Arini xmakan lagi..

Aku dah sebak..Budak 2 mmg cukup sempurna..Tp pkaian mmg compang-camping la..
Aku plak time 2 mmg xde duit kecik langsung...Pas member aku dtg aku mintak pinjam duit kasi budak 2..Kawan aku kasi jela...Aku rase mmg nak nangis dah.. [Lantak la kalau die tipu aku pon!Aku dah xkisah!]

KES 2:
PKNS [LAST WEEK]

Kawan aku xcited tunjuk button yg nak letak kat kasut Crocs...[Kedai Crocs ciplak ye..]Aku pergila tengok..Kwn aku mcm tak xcited dgn kasut Crocs tp suke button 2 je..Dlm masa yg sama..Aku tgk ade budak laki dgn abg die nak beli button 2 jugak..

Budak:Akak 1 berape?
Tuan kedai:Emm..5ringgit
Budak:Xboleh kurangkan lagi ke?
[muke die mmg sedih gile sbb button 2 kecik je tapi RM5]
Tuan kedai:dua RM 6
[Sebnarnya button 2 RM2 je satu..Saje je tokey 2 nak untung!]

Bdak 2 berbisik dengan abg die coz die nak sgt2 button 2 tp duit die xcukup...Abg die plak mmg ade cukup2 RM6...Aku dah kesian gile..Budak2 kalau nak sumthing mmg kesian klu xdapat..Kwn aku yg dah besar 2 pon xcited bukan maen dgn button 2..Ni kan budak kecik..

Aku bla jela dgn kwn aku..Tp mata ak dah b'genang dgn air mata..Kesian budak kat budak 2.. Aku bgtau kawan ak kesian ngan budak 2..Kwn aku ckp g la belanje..
Aku patah balik..Aku terus sapa budak 2 tanya die nak yg mana..Budak 2 terkejut pas2 tuan kedai 2 pon terkejut..Aku dah xkisah ape2 dah..Aku xbleh nak ckp byk sbb aku dah sebak..Budak 2 pilih then aku byr...Biarla duit aku sikit pon..Aku dh xkisah.. Kawan aku ckp budak 2 pakai kasut Crocs Myb die nak letak kat kasut die...

Sbb 2la aku mesti nak nangis kalau tengok cite BERSAMAMU...Org kaya rmai kat M'sia ni..Pkai kete mewah2..Tp..Xkan xbleh bantu fakir miskin? Nak kata aku ni pemurah..Mau le tidak..Tp simpati tu akan buatkan aku jadi tak kisah dengan wang ringgit...

Aku nak bukak rumah org2 tua kalau ada duit banyak!KALAU okey..Aku nak sgt pergi rumah org2 tua..Tp aku xtau nak pegi kat mana..Nak je melawat org2 tua...



Muke simpati..Xcukup makan..=p


Pensil/Surat:Rindu kat arwah atok yg meninggal sakit parkinson...Masa hayat beliau..Aku cucu yg paling rapat dan suke tinggal dengan atok n nenek time cuti sekolah dulu2..Terkilan sbb xdapat balik kampung time atok meninggal....Al-Fatihah...



36 comments:

Lifesaver said...

tu muka tak cukup makan ke ???tak cukup mandi ada la...hahahaha!

@juera said...

ak pon sma mdh sgt simpati kt org..ak x leh tgk org sdih2..uwaaa!!!..

Wanie-san said...

Lifesaver:
cis!sempat lagi die!!xpadan dgn mengandung!huhu

@juera:
huhu same la kite..ak pon mmg mudah nangis..padahal aku ni kedekut la jgk...huhu

Aujinz said...

same gok..
hati sensitip..

suka kesian kat orang..
kadang kadang tak leh tgk orang meniaga kecik kecik, tapi takde orang datang beli...

singgah gok beli barang seringgit dua. Janji dier senyum...

Kyuubi_85 said...

aku slalu kesian gak kat org2 yang x mampu tu... tpt kita ni bbnyk org kaya raya tapi tak nka tgk pun org yg miskin... teruk kan?

sI tEDI said...

aku lebih simpati pd org yg x cukup makan kat gambo last tu!

girlmansion# said...

wah.. pmurah nyerr....
samala... aku pun mdh kesian kat org...

cik CumeY said...

kalau cc pon..

kompom sebak gak wei..


huhu...

takpe2..kamu taking care yer?lepak2 next time leh buat..hik hik!


love you daling!muah!

Wanie-san said...

Aujinz :
btl2!!!klu tgk org b'niaga kecik2 tp xe org beli..rase kesian gile..rela g beli wpon xde la ske makan sgt makanan 2..huhu

Kyuubi_85:
2la pasl...org kaya rmai..boleh beli kete handbag mahal2..tp nak ulur ke fakir miskin..bapaknye payah!uh!

sI tEDI:
yeke?alaolololo..klu g2 Tedi belanje la..bleh?lalala

girlmansion# :
xbyk dpt bantu..sikit2 je..xde la pemurah pon..huhu

cik CumeY:
huhuhu sian kamu...ingat dpt lepak ngan korg..tp 2la...ari 2 kne sound pedas punya!lalala

sebak coz budak 2 kecik lgi...huhu

tayang kamu juge!!muahxxxXXXxx!

iyllienaz said...

hm..baeknya..akak wanie..saya pon xcukup makan ni..hehe

-li.zue- said...

wah2.dasat gak lu ni ek wanie-san..

sensitip gitu! hoho

perasaan camni baekler..
better daripada makhluk2 yang takde sensitiviti..
tak berperasaan. =]

pehh.wa rasa lu boleh jadi ibu mithali ni nanti.ngeee.

Wanie-san said...

iyllienaz:
nah dik..ambik gula2 ni..g maen jauh2..lalalala

-li.zue- :
Ibu mithali?pandai ler ko mengarut!
adik aku pon ak slalu smackdown...ni nak jadi ibu mithali!uh..lalalala

Kyuubi_85 said...

mana nak ingt org yg miskin lg tu if dah kaya raya...

Fza.ithu.Zazha said...

ko ade sense yg baik weh.
cume kdg2 jgn biakn bende tu tewaskn ko weh.
huhuhu~

wanie si baek hati~ :)

syue said...

ya ya.i pon penah taw.
time tu psr malam.pastu ada a groupof 8-10 y.o kids nak beli ice-blended.n sorg tu mcm tak cukup lagi singgit.n dia diam ja.p2 kwn dia tanya "ang tak beli ka".pastu that kid jwb, "takpala,aku tak cukup lagi singgit". and i kat sbelah trus tanya, "tak cukup duit ka?meh akak blanja nak". and the kid said, "takpala kakak".n trus blah.huhu.

maira said...

hye wanie..cantek blog kamu yea..

ai like..~heh

Wanie-san said...

Kyuubi_85 :
aha..klu dah kaya raya duit byk kwn pon dgn org kaya je..cis!Tuhan tarik rezeki 2 baru padan muka!

Fza.ithu.Zazha:
ko xtau fyza..kdg2 aku leh rasa down n kadang2 bile ak rase simpai perasaan b'syukur 2 membuak2 then ak rase nak study hard tuk bantu golongan ni..huhu ak xbaek dowh..Cuma ak b'syukur tuhan bg ak sifat simpati...

syue:
la..nape die lari...sian die...i xbleh tau syue..mesti sebak..budak2 klu xcukup duit ni kesian...die tgk org laen dpt..die xdpt...mesti t'sisih...huhu

maira:
hai!
chantek??biase je...=]
btw..thanx...

iera said...

Baeknye wanie...

2 la...org kaya2 bknnye nk igt org ssh nie... Ssh nk jpe yg pemurah n baek ht

seKut taWar said...

malas la nk bace...

kak wanie tlg bacekan leyh???

Wanie-san said...

iera:
bukan baek pon iera..xseberapa sgt wani tlg 2...juz perasaan simpati 2 menguasai diri...xleh tgk budak2 susoh ni...

seKut taWar:
Alolololo..tian die..buta huruf rupenye ye...

Meh cni nak ajar..
A:Akak
B:Baik
C:comel

Owh..pandai sekut....lalalala

seKut taWar said...

a=akak
b=bangang
c=cangat

haaa...pandai x shayer mengeja?haha

cikTi said...

mulianya hati cik wanie,.
susah nk jmpa,.,org nk sng2 blanja org lain yg knl,.

kalo trserempk ngn cik wanie kna wat2 sedih2la nih,.blh mkn pree kot.,.

Cik Cookie said...

xckp makan blh diet wat?

Redbloodsnow said...

SUCI GILER KO YANG. KALO AKU KAN, ADE DAK YG MINTAK DUIT, SURE AKU WAT MUKE BODO CKP XDE DUIT PASTUH BLAH....KEJI X KEJI EK/.....AHAHAHA

Wanie-san said...

seKut taWar :
nk kate bengap..rasenye blajo pndai doh..c=cangat?cikgu mane ajo ni??meh a=akak b=baik c=cepuk d=dia..lalala

cikTi:
xmulia pon CikTi...rmai lg org pemurah...bukn byk pon belnje..sikit je...klu cikti tgk pon kesian tau...

aishh..nk ambk kesempatan nmpk..huhuhu

Cik Cookie:
diet??xmau la!!nnt sakit porot...huhuhu

Redbloodsnow:
hahaha ko mmg!wat muke toyer ko 2 la..nasib dillah tahn ngan perngai ko i..wakakaka

FaTiN said...

hati-hati jugak tau, kadang2 byk yang suke tipu@kena paksa oleh mana-mana pihak untuk mintak sedekah

i'msosupernotcool said...

pasni bley la blanje aku jibbit gak..
seketol dua jadi la..
haha..

faiq said...

biase la bdk2 mntk duit x mkn ag tu..aku mcm x caye

fndrocka said...

salute kat kau..dalam hati ada taman bunga.kalau kita selalu memberi rezeki..rezeki tu akan suka kat kita.kalau nak beri rezeki pun pikir 10 kali..nanti rezeki nk mai pun pikir 10 kali.
yg penting ikhlas..bila kau memberi ikutkan hati tu maknanya ikhlas lah tu..huhu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ko pun tak cukup makan ke ?

















































































maih aku bulanje kepsi NAKKKKKKKKKK ?

avid gunner said...

kak...saya pun dah lama x makan nasi lauk ayam dah ni...nasi lauk simen selalu sgt dah...akak roger saya ye bila akak dah bank-in duit...

Wanie-san said...

FaTiN:
=] thanx..sy tahu..sbb kite dpt beza kan yg mintak sedekah dipergunakan dgn yg xdipergunakan...tp xpela..klu die tipu..die yg tanggung akibatnye..

i'msosupernotcool:
hahahaha sengal..ko dah besar beli sendiri!cis!lalala

faiq:
2la ak ckp..die tipu ak pon ak xkisah..nak bg..bg jela..xnak bg kita buat2 buta..xnmpak mereka...=]

fndrocka :
wah!ayat ko!perghhh..dlm hati ada taman bunga..ekekekek btl 2!nak bg..bg jela..xnk bg....kite diam..ak bukan baek pon..tp simpati 2 ade la..xbleh tgk bdk2 ngan org tua2 sush.....=]

miss lolly a.k.a luvfareda:
alalalala lolly pop ni bek ler!!kite ske awk!!ahakzzz..belanje kite pizza la...lalalala

avid gunner:
bank terima xklu bankin 2osen??klu terima nnt akak bankin kan...lalalala
*myk cntik muka lu!*

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kau boleh pilih













nak kne penampo ke


































penyepak ? AHAHAHAH











no pizza2 !

hisham said...

salam...next entri u wat kisah ttg penyakit parkinson...pls..

Mieza vs Rory said...

akak, leh bnje sy mkn x?dah 3 hari sy x mkn...hukhukhuk

Wanie-san said...

miss lolly a.k.a luvfareda:
ah!kak lolly kedekut!
xmoh kwn!
ewek!

hisham:
ha?entry pasl parkinson??uh..ai xpenah wat entry serius2 mcm 2...xpe..i'll try...=]

Mieza vs Rory :
makan penyepak mau??
ke na makan buku lima??
pilih cepat!