Saturday, February 20, 2010

::Perlu B'semangat::


Dulu aku rasa tak sabar2 nak abis degree...Kalau boleh malas nak pikir pasal belajar ni lagi.. Tp takkan la aku nak sia2kan masa depan aku... Aku malas nak pikir pasal quiz..Test..Final.. [tak boleh ke belajar tp tak ada quiz n test??]

Aku dah set dalam kepala habis degree nak keje.. Tak nak sambung master..Sangat2 tak ade perasaan nak sambung master..Kawan aku duk bersemangat nak sambung master kat oversea tapi aku relax jew...Aku pikir..Nak keje!KEJE!

Tapi...Balik cuti kali ini.. Mak aku cakap nanti abis degree sambung study kat Uthm.. Aku mmg malas nak dengar..Tapi mak aku cerita pung pang pung pang.. Tetibe...hati aku t'detik..Best jugak sambung Master..Sambung under Education..Just 2sem buat full time..huhu
Ayah aku dah lama cakap habis degree sambung Master..Tapi aku dah cakap tak nak..So ayah aku xpaksa..Family aku memang jenis tak memaksa untuk buat apa2 keputusan..

Semalam bukak website UTHM..cari2 ape2 yg patot dah jmpe.. So..sekarang aku perlu concentrate untuk abis kan degree aku yg ade 2sem lg.. Hope xde la ape2 halangan la..
Hopefully.........


Pensil/Surat:Esok balik Shah Alam..Tak puas plak cuti mid term kali ni...huhu



26 comments:

Moon BlooDy Spell said...

mai la SINTOK..sambung master kat sini..
ehheheh
kau nak keje..
tapi aku nak KAWIN...
hehehehheh

hans said...

wah,rajin giler buat master

Mimie.Candy Cane said...

ape pun,buat keputusan yang terbaek for ur brighter future k sis..

amboi2 bulan..gedik ko nak kawin ehh..

Wanie-san said...

Moon BlooDy Spell:
SINTOK?
jauh la syg...nung di kedah..
xpa2..nnt ak apply sume u..tp xnk uitm..hahaha
gatai no nak kawen!iksh2!!

hans:
rajin?hahaha dah kne basuh ngan clorox baru rajin wei..

Mimie.Candy Cane:
okey kak mie...tgh pikir buat pilihan yg t'baek la ni..hihi
bulan gatal 2 kak mie oi...huhu

cikTi said...

em,.

keje pon bes jgk,.
tp kalo dah keje,,mmg mls nk stdy balik kan,,

sennang2.,kawen aje,.
xyh pk bnyk,.,

Koyuki said...

master best
(^_^)

ViLdA FiDa said...

2 sem lagik????chaiyokkkkk!!!

Husna Hadzarami said...

rajinnya nak buat Master.
dulu pernah plan beria2 nak sambung, ingat nak ambik MBA konon nak buat bisnes.
tapi bila tau lecehnya dari engineering nak ke MBA, so jadi malas dah.
apa lagi bila dah kerja.. *sigh*

crazy_labelle said...

ak pon nak sambung master... tp bile memikirkan hutang ptptn mcm cilake... trus tertutup pintu hati... sigh...

Wanie-san said...

cikTi :
keje mmg best kot!dpt gaji ilng segala pent..hihihi
amboi...xsabo nk kawen ke cikti..hihi

Koyuki :
tgh ambik master kew koyuki??
best ye..

ViLdA FiDa:
2la...hope bleh la grad dgn jayanya..=]

Husna Hadzarami:
hahhaha wanie mmg xnak sambung master..pikir nk koje jew..
tp mak n ayah pakse..uh!kne lbh semangat ni..hihi

crazy_labelle :
owh..time nak pinjm ptptn bukan maen..tp bile tgk hutang,...m'gucp pjg..nasib ak xdpt penuh pt..huhu

hisham said...

salam...moge ape2 yg u hajatkan akn terlaksana...aminnn

Aujinz said...

Aminnn...

kalau ade peluang...aku pun mo sambung blajar...

YucIkA said...

bagus2...

smbg belaja...xpon kawin dulu br smbg belaja..hahahhaha..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aku pun ghase2 nak sambung master


master































sebagai












































surirumahdapursepenuhmasa

Wanie-san said...

hisham:
amin..thanx bro hisham..=]

Aujinz:
sambung jela..nnt dh tua..sush nak pickup...hihi

YucIkA:
kawen??hahaha rase nak kawen jgk tp xbleh la...xda org masuk minang..wakakaka

miss lolly a.k.a luvfared:
ko lolly memang gatai!!!
nak kawen je tau!
dah tau msk blom ni??huhu

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

yunk

mcm menarik bunyi nye..
Lya pun teringin.
tp xtau nak amek cos pe..
wanie amek cos pe kt uitm skang ?

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

yunk

mcm menarik bunyi nye..
Lya pun teringin.
tp xtau nak amek cos pe..
wanie amek cos pe kt uitm skang ?

Ah Fatt said...

bagus gak sambung master
education plak tu

GhOsToNe said...

huhuh..
chaiyok2!

Wanie-san said...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~:
hehehe best la kot..nasib setahun je kalau wat master..tgk la..kalau ade rezeki ingt nk sambung la..huhu
wani ambik managment mathematic...
=]

Ah Fatt :
my parents yg nak suh smbung under education sgt..so t'paksa la ikot..huhu tgk la mcm mane dlu..=]

GhOsToNe:
hahahha gambatte kudasai!

ucena said...

npe staun j wat master?

Wanie-san said...

kat website 2 memang tulis minimum 2sem and max 6sem if kita buat full time..Memang kat UTHM 1tahun jew wat master..

smiley said...

wanie....baik study...keje nih lagi bosan+tension giler!!! sofia tak suke keje....huhu...rase nk pusg balik time study..xnak ke alam keje...

regards,
Triplesmiley

Wanie-san said...

smiley:
pulak..awat g2 sofia???kan best koje..dapat duit..wpon tension akhir bulan duit masuk..perghhh sodap 2!hihi

Lifesaver said...

rileks..ikut je flow..nnt ko tak nyesal macam aku

Wanie-san said...

ek??nape plok puan capa??
kan puan capa dah koje..best lagi 2..huhu