Sunday, May 30, 2010

::Mahu Tapi Tunggu::



Uish... Dah 2hari aku tak kerja jual bunga..Hehehe ganti dengan member aku...Kalau pikir2 rugi la plak aku berhenti awal2..Tapi kalau aku tak berhenti nanti tak boleh pergi kazen aku kawin..Dah la kazen belah mak..Rapat plak tu..So,dengan hati yang sedih aku berhentila kerje 2..Gaji tak dapat lagi..Today baru dapat..Sure tak byk sebab just 2days aku kerja full time...Yang laennye kena kerja separuh hari sebab aku ada kelas...[Alasan tak mahu org paw aku..hahaha]

Sepatutnye aku balik Shah Alam harini tapi malas plak nak balik kampung lama2 so aku decide balik semalam..So,arini aku duk sorg2 kat rumah...Byk benda nak buat tapi semua nya tak boleh buat...
  • nak masak,gas habis
  • nak basuh,baju sabun basuh habis
  • nak makan, bekalan makan dah habis
  • nak keluar, moto member guna
So...Duk meroyan la kat rumah...Huhuhu

Time kazen aku kawen aku ada cakap kat mak aku..."NAK KAWIN!" Mak aku dengan slumber..."Mu nak kawin guane..Calon pun tak dok!" Pastu mak aku duk kecoh2 kat sedara mara aku...Ckp "Ni anok dara saya nak kawin tapi calon tak ada.." Perghhh...malu giler!Aku nak je cakap...."Mak tlg la cari calon utk saya..hahaha" Tettttttttt Dah2...Belajar tak habis berangan je lebih...1tahun lagi wei kena blajo...Pastu ayah aku suh sambung master lagi...So..Bilenye nak kawin...Wa!!!!!!!!!


Pensil/Surat:Saya kebuluran ni..Sila ajak saya makan..huhu



17 comments:

syue said...

wuahhaha...sokong ayah wani!!!!
wpun diri sendiri jugak gatai dan gedik nak kawen, tp azam nk smbung lagi pon sama byk.so pekata kita kawen sambil blaja? eh silap, blaja sambil kawen? hhoho

jee yunus said...

g la smbung master..jee kalo ader peluang pon nk g..tp umur pulak dh meningkat...kene pk byk kali..

cikTi said...

cik wanieee tooww...

pekabo...
lama x nanyo kaba..

cikti baru nk nengok2 blog..


aik..cptnye balik s.alam?
x boring kah...


elok2nya,kawen la dlu lps grad nih..
phtu,smbung blaja kalu ade rjeki..

tp,xkesahla..tngok jdohh..

~AmyLiana8886~ said...

ala wanie..hbs stahun ni kawin la dulu..then baru sambung master..calon?? kat ganu ni ramai kalu nk..hihi..

Jantan Keparat said...

hahahaha..
kesiannyew..
sabar la ek...

cikmemy said...

hahaha..meh2 kawen dgn abang aku.single lagi..hahahhaa

~ceRRy beRRy~ said...

lambat lg la boleh kawen ek...

haaaa... xleh angan2 lg nih..
cari calon siap2 dulu! =P

mendatak hijau said...

aku pun nak kawen gak.....baik ko kawen cpt..cpt la carik calonn...

hans said...

hahahaha
aku pun nak kawen

fndrocka said...

mintaklah mak kau pinangkan lelaki yang baik2

Latest Entri Fndrocka: 7 Hari Menjadi Cikgu Zara

erine roslan said...

aku ade calon baik punya untuk ko. mau ka?

hiro said...

malas la tu..hehe

asna cute said...

nak kawin bkn seng. better enyoj la dulu buas2 hehe =))

Farid said...

hahaha

melepas!!!!
paperpun!!
weh!!
shah alam!!!
dekat!!!
jom la lepak!!!

Husna Hadzarami said...

hoy hoy!
gataii nampak!
ni ada yang langkah bendul aku ni kang :P

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

ala...kak yanie nak pi belanje kamoo pun tak leh

kete dah tak ada

hehehhe naik basikal mau?

Aujinz said...

YEY..MAU KAWEN GOK!