Friday, May 21, 2010

::Sangat Excited tapi TAKUT!!Help Me~~::




Seperti yg sedia maklum..Aku ni rabun jauh ye...So sgt2 la problem jika kehilangan glasses...Boleh meroyan...Hari tu balik rumah terlupa bawak balik glasses sure la kena pakai lens sepanjang hari..Owh..Sangat BENCI okey!Aku just pkai lens untuk keluar jejalan or pergi kelas sahaja. Kalau duduk kat rumah memang aku takkan sentuh lens tu..Tak pasal2 AyahAkuYangBuncitLagiBaikHati telah membelanjakan wang gajinya untuk membeli glasses baru untuk aku...Wa!!Heaven beb..^_^..[Taktik nak glasses yg baru~lalala]

Tapi sebenarnye..Aku ni confius wei...Aku sgt excited dengan lens yg ada sorang member FB aku jual...Chantek2...Dtg dari korea...So..Bile pakai tu bebola mata leh besar macam Alien.. Muahahaha Murah plak tu.. Aku ape lagi...Excited gile babeng lor...

Tapi kan..kan...kan..

Ada beberapa perkara berlegar2 dalam kepala aku ni..Lens die memang chantek giler!Murah plak tu. Around RM50-RM58..1year disposable.[Giler murah kan??] Aku pakai clear lens pon 1month disposable je dah RM20..Kalau beli 1kotak dapat la RM50 ada 3pairs and boleh pakai sampai 3bulan..So kalau kira2kan..Setahun aku boleh bazirkan kat contact lens saje RM200..Tapi lens yg member FB aku tu jual just around RM60 je..Colour2 plak tu...So..Oleh kerana dia murah giler aku jadi confius.. Aku takut ada side effect jew.. Aku tak ada plak member2 yang pernah pakai lens macam tu.. Aku ada tanya budak yg jual lens tu..Dia ckp setakat ni yg beli lens dengan die tu xada problem apa2..

So..Aku ingat aku nak try..RM60 je kan..Tak ada la mahal.Tapi aku nak tahu jugak sesiapa2 yang pernah pakai..Boleh tolong kasi tahu best ke tak?Selesa ke tak?Ada apa2 side effect ke tak..Ape2 jela..Sebab aku memang jenis yg tak akan pakai contact lens lama2..Tak suka.Sebab tu la Alhamdulillah setakat ni..Aku tak ada lagi problem mata merah..Mata bengkak..Mata bernanah ke..

Aku suke yang color ni!Mcm natural skit...Wink^^Wink


Yang ni pon!!!iksh..Rambang mata lor..~~


Yang ni tak suka...Biru2 plak...Tapi kalau pakai sure berasa Artis Korea..Hahaha


Alang2 aku dah post pasal benda alah ni..So..sesiapa2 ada berkenan nak beli lens cam kat atas ni mana tau boleh jadi macam mata artis korea ke...hahahahaha...boleh la add Nyl Aiyna Adeybah.
[Hope die tak marahla aku link kan FB die...huhu]



Pensil/Surat:Iksh..Duit tak ada..Tapi nafsu nak bershopping tu tetap berkoba2....


15 comments:

ber_u_wang said...

patut lah ari tu uncle tgk lain aje mata wanie

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh..pasni wani nye mata besau la..!

tapi mmg comey gila lah!

Aujinz said...

hehehe..wanie-sang..

mung tunggu raye korban.. lagi banyak mate lembu free dan murah murah..


hahahha...[larikkk!]

pakai contact gak..tapi pakai masa kat tepi laut..senang nak skodeng awek..

cik aiLebiu said...

geo lens ke? klu yg ni mmg xde side effect..i dah berkali2 beli..stakat ni yg pling murah rm20 je :)

Wanie-san said...

ber_u_wang :
hahahaha tergelak tau wanie baca komen uncle ni!hihi
mana ada laen ari tu...hihi

~ceRRy beRRy~:
2la..mata besau pastu tenung ifa lame2...mesti ifa t'goda ngan wanie kan??hahaha

Aujinz"
en.aujinz!!!nak kena sembelih ka???
mata lembu buat gapo!iksh!

gatai no...cungkil mata tu nak ke???huhu

cik aiLebiu"
owh??really???wa..lagi heaven!!only RM20 je..kalau xde ape2 side effect nak try beli la..:)

Dunia Kita~ said...

wanie,ku pun nk try..tp takut la..ko pakai dlu,pastu ku cube..ok???hehehe..tp ku nk yg clear..colour2 kang xcantik plak mata ku~

gEe said...

wahh. cntik le. b'kenan plk.. dh la dlm proses nk beli contact lens, cme x t'beli je lg..
tp tkut jgk ye, tkut ade effect..

@juera said...

lawo lawo weh..tapi ak dok berehi pakai contact lens ni..ak pon x dok mslh rabun mata..tp sure la ko pakai nnti msti mcm artis korean..hik3

cikmemy said...

comel la jadik mata besar gitu..nak jugak..mate kite sepet giler..hukhuk..pakai ape pon still kecik jugak..huhu

erm..nice choice.yang hitam tu nampak cantik..biru tu cam over lak kan..huhu

Ann said...

mata aku x rabun...tp tgk org pakai lens, bsinar2 mata...comel jer.

kalo aku nk pakai pun, takut weh...huhu

tp nk tnye, kalo mata ok...leh pakai lens k? (cm soklan bodoh je)

Solehah said...

risau jugak bab lens ni..sbab kita masukan dlm mata..

Razman said...

pe yg murah? sbulan 60. mmg lense kaler harga cmtu kan? 60 tu utk sepasang pkai sbulan je.

eh, baik kau beli heels. hahaha

YucIkA said...

jenguk cik waniey...lama xsinggah sini...

besau nye mata model tuh...ngeri tngok >.<"

faiq said...

alah, warna warni xde

babyhel said...

Aku biasa pakai contact lens yang macam ni.Setakat ni okei je..selesa je aku pakai...Aku rasa lagi okei daripada pakai lens yang jual kat kedai cermin mata tu..huhu...cantik pun cantik dan murah lagi tu....setakat ni aku pakai brown & grey...nak try beli kaler pink!ehehehehehe