Sunday, May 23, 2010

::Wajah Gembira Hati Kecewa::



Tak sangka betul dpt kerja part time...Time buat short kos ni ingat memang nak cari kerja part time..Tapi bile fikir balik... Aku mana boleh kerja part time sebab every weekend aku ada kenduri kahwin.Dis wik cousemate punya kenduri pun aku terpaksa cancel sebab aku dapat kerja last minit org panggil ganti dia... Tak nak tlg kesian plak.. So..walaupun aku rasa kerja aku tu bukan SESUAI SGT dengan diri aku yang agak2 'SOPAN' ni.. Tapi reda jela untuk mendapat sesuap nasi sehari untuk menampung kehidupan seharian.... Eceh2...meroyan plak tetibe...

Aku kena kerja jadi PENJUAL BUNGA..Atau lebih sodap lagi FLOWER GIRL.. Eceh2....hahaha Giler la! Boleh plak jumpe geng blogger!!Si minah SIV 2! Ada ke patut die dtg time konvo kawan die! [Tak patut die dtg!die kutuk aku kaw2 punya!] Malu giler aku!Dah la gelak2 kan aku! Perghhh...Berasap gak telinga..Dah la aku tengah berasap siap rentung lagi sebab duk tengah panas....huhuhu Pasni kena kerja lagi kalau budak tuk suruh ganti....Owner gerai tu nak aku dgn member aku yang ganti ni kerja lagi sebab kitorg giler2..Suruh customers masuk kedai tak beli pun tak ape..Asal dapat berteduh..Hahahaha Pastu customers masuk kitorg duk push suh beli bunga... Main2 tawar2 harga..Pusing2 harga sampai pening...Kalau org kenal kitorg suka suki jual murah..Hahaha Aci tak?Kalau mamat2 hensem perghhh lagi la jual murah...[gatai2..Padahal muke dah rentung org tgk pun tak hingin!haha]

Sebenarnye..Aku bersyukur jugak la... Aku dapat kerja ni so aku dapat la hilangkan stress aku..Sedih2 aku...Aku tahu aku bukannya seorg yang kuat tapi untuk mehilangkan kesedihan kita boleh buat benda2 yang menyeronokkan kita.Jangan duk sorang2..Memikirkan masalah diri,hati.. Kalau tak makin merana boleh jadi gila..So bile aku kerja ni enjoy la..Kadang2 tak sedar masa berlalu..Sibuk layan customers ramai sgt..Boleh jugak belajar gubah bunga skarang...Boleh la skit2 gubah...Tak ada la jahanam bunga tu..Hahaha Tangan keras ni boleh di lembut kan lagi... Pemikiran yang tak kretif boleh digubah menjadi Sejambak Bunga Pengubat Hati... :)


Minah SIV yang datang sampai aku terkezut beruk!Siap ngan HEEL tu!!Tak leh bla...Perli2 aku lak tu...Uish.....Nyampah ai~~


Confirm la bukan aku..Aku takkan tunjuk bakat aku yang terpendam ni..Husna!Gambatte Kudasai!!!Hahahaha Dia kena paksa gubah bear kecik ni....Sian dia..~~



Husna bersama Pakar Gubah Bunga! KAK YATIE!! CANTIK giler die gubah bunga..Ramai org suh die gubah2..

Gambar aku??Sori la...Tak ada....Lalalalala

Pensil/Surat:Pening kepala memikirkan mau pergi ke tak time kazen aku kawen..Huhuhu

14 comments:

Dunia Kita~ said...

hahaha...buka korang burn eh??xsabar nk blk tgk kowang...jumpa esok geng....

p/s::bkn cousin kawen wajib blk ke??ke ku je yg over??hahaha~

Ann said...

keje jual bunga..bestnyer, aku pnh teringin nk bukak kedai bunga..tp aku br bela satu kaktus, dah mampus..mybe sbb mati terlebih kafein kot..aku siram baki kopi yg aku minum.

~ceRRy beRRy~ said...

amboiii...
jadi flower girl dia ek!

nak bunga yg ada bear tuh!
nak nak!
bg r free! ;p

Rara said...

wehh skndal..ang sdih awat? xmo ar sdih2..layu plak bunga ang jual t..snyum skit..hehe :)

pauhputik said...

kalu mitok bungo sekuntum bulis dop????:p

salam ukhwah

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

hye gadis penjual bunga
hehe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

rindu nyer kat SIV....

nak bunge gakkkkkkkkk

nak 28 kuntum
hehehe
nak wangi2 nyer...
nak yg kembang2 nyer

nak yg gebu

hhehe

erine roslan said...

haha dah banyak duit beli ar belanja saya.

ahaks~ pizza hut okeh

jee yunus said...

tak sabonye nk konvo.....yeehaaa..

Razman said...

weih bonzai!!!!!!! aku datang isnin tu x nampak ko pun! ke ko pendek sgt?

izzad b* said...

aik!xnampak pon!

Kuwe said...

Apsal jual bunga asyik kena perempuan hahh.

Eh. mana siv pergi?

touyakaruma said...

Emmm kasi saya bunga cactus saya

Wanie-san said...

Dunia Kita~:
hahahah skrg sape hitam ni?ko ke aku??aku dlm proses mencerahkan muka..hang plak dlm proses menghitamkan muka..keh keh keh

p/s:kazen aku kawen sure la balik tapi belah mak je la..belah ayah mls balik..haha

Ann :
ada plak g siram pkok dgn kafien..mmg la mati..hihi sbnrnye..aku pon xpandai bab2 tanam2 bunga ni..huhuhu sedih kan?nama ja ppuan..lalala

~ceRRy beRRy~:
CIK IFA CYG...xleh free....
kalau free meh sy botakkan kepala tuan kedai 2..mana tau die kasi..hahaha

Rara:
syg!lame u xda!!i rindu!!!
seday la...sob..sob...nak story kat u pun susah..:(

pauhputik:
nok se?ambe pun dok leh bunge tu..guane nok bg ke demo...hehehe

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~:
hai si chantek!hahaha

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿: 28kuntum??byk wo..mau kasi siapa tu...hahahaha siv balik kg dah kak yanie..ari tu kebetulan die mai s.alam tgk kawan diaa konvo..hehehehe

erine roslan:
aku kerja dg ikhlas..tak ada gaji..hahahah *alasan xnak bg ko piza*haha

jee yunus:
congrate je...hehehe

Razman :
kuang hajar!!!
aku ada kul 10-11 je ari isnin tu..ko dtg petang ke??sure la xnampak!

izzad b*:
yeke??heheh xda jodoh la tu.. :)

Kuwe:
eh..ada gak lelaki..tpi diorg bahagia panggil customer masuk je..hahaha

touyakarum:
bleh2....bak sini RM500..haha