Sunday, September 26, 2010

::Kalau dah REZEKI tak kemana::


Assalamualaikum....
Kite mesti pernah rasa nak je tetibe ada org bagi duit kat kita.. Macam di ibaratkan Bulan Jatuh Ke Riba la... Tak pun rezeki datang bergolek..hehehe

Aku pernah gak time buat short course ari tu tetibe je orang offer kerja.. Kerja jual bunga time konvo tu... Boleh duit boleh la menampung pembelanjaan aku time tu..hehe.. Walaupun ayah aku bagi duit tapi aku ni boros.. Mana pernah cukup..hihi

Dulu lecturer aku time diploma pernah gak offer aku jadi pembanci.. Tak pasal2 aku dapat duit RM1000++ juz for 2weeks... Dah la enjoy giler kerja tu! Ape lagi...syok giler r!Shopping sakan time tu.. Tapi bile dah dapat duit banyak... Banyak jugak la aku membazir... T_T

Ni nak habaq cerita yang semalam... Aku dapat call last minutes dari kawan aku yang ambik Medic.. Diorg mintak tolong aku jadi fasi untuk students Diploma in Sciences UiTM Pilah... Aku dulu active gak join jadi urusetia untuk kem motivasi camni.. Tapi biasanya jawatan aku EXCO MAKANAN! Aku tak tahu kenapa diorg bagi aku jawatan tu. Mungkin diorg tahu aku tak makan banyak... Emmm.. Tapi selalu la jugak aku jadi fasi untuk junior.. Sebab tu la aku close dengan junior2 aku dulu. Kali ni aku kena jadi fasi untuk motivate students.. Jahanam la budak2 tu.. Aku dah la tak pandai bab2 nak bagi nasihat.. Tapi demi niat kerana Allah Taala... Kitorg pergi jugak.. Kitorg kena pikirkan aktiviti apa nak buat.. Ingat diorg dah ada aktiviti apa nak suh suruh kitorg handle..huhu Fasi juz 5 org.. Students yang kena handle mula2 diorg cakap 72org! Pastu ada la yang tak datang so xadala sampai 72org... Sangat enjoy!! Kitorg penat gelak.. Sampai sakit kepala gelak banyak sangat!hehe Pastu dah bis program tu tetibe budak tu cakap kitorg dapat elaun... HA???Whatthefunny?? Elaun???Kitorg dapat RM100 sorang...owh!Sangat2 tak sangka sebab kitorg tak ada niat pun tolong sebab duit coz sepjg aku pernah jadi fasi tak ada plak dapat elaun!!.Wa...Suke giler semalam..hehehe Syukur Alhamdulillah.. Kalau dah rezeki tak kemana kan??



Photobucket
Depan hostel UiTM Pilah~

Photobucket
Barisan fasilitator yg sengal~


Photobucket
Group aku.. Adik2 yang kretif! ^__^

Photobucket
Sengal!

Photobucket
Tak ada kerja kitorg pakat2 ambik gambar PASPORT! hehe

Photobucket
Telur terbang! Group aku! Tak pecah langsung! kretif giler diorg!


Photobucket
Ni dah nak balik.. Ambik gambar kenangan kat depan UiTM Pilah..^_^


Photobucket

Best2 n chantek view kat sana.. Hilang semua stress kat Shah Alam ni!hihi

Pensil/Surat:Kalau dah ada yang lain tapi kenapa nak cari saya lagi??Saya bukan tunggul atau patung yang boleh dipermainkan.





9 comments:

jee yunus said...

uitm di negeri kelahiran ku..wanie mmg betuah...((;

faiq said...

dulu aku ambek PhD kat Univrsiti ni la

iera said...

wah...murah rezki wanie...

syue said...

bak sket duit.nak beli enset yg bawu masuk washing machine =(((

@juera said...

best kn jd fasi..=)

Ann said...

tu namenye rezeki dtg bgolek tu..hehe

SUXX said...

Dulu pernah tak pergi latihan Kesatria, tak pasal2 kena mintak maaf dgn pokok. Senior punya hal.

fndrocka said...

uitm pilah tkde fasi dah ke sampai import plak.teringt kat akak2 fasi yg sangat baik dulu..sgt2 beri motivasi..

p/s; wiwi tu sama dengan ged lah kan kan

Wanie-san said...

fendi:hahahaha kire aku ni baek la kan?bg motivasi kat junior...hahaha
uitm pilah xde senior..part 3 la yg paling senior...
ged=gedik=erin=rinrin=wiwi..same jew..huhhu