Saturday, September 4, 2010

::Sampai Sudah..Alhamdulillah::



Assalamualaikum......
Akhirnya....Sampai juga di rumah ku syurga ku... Dah lama tak menjejak kaki ke rumah... Macam2 dah berubah.. [Konon] hehe Semalam aku pergi Kapar dulu hantar motor kat rumah Pakcik..

First time bawak moto rasa nyawa di hujung tanduk kobau... Mula2 nak bertolak pukul 4.30pm tapi bahang panas tu memang membantutkan niat aku tu.. So, aku decide keluar pukul 6pm.. [Tu pun dah puas kena halau dgn rumate :p] Mula2 tu ingat kat Shah Alam yang sesak.. Tapi langsung tak sesak.. Aku dengan senang hati pikir memang jalan tenang la... TAPI! keluar je highway nak pergi Kapar... Ambik ko!!! Kiri Kanan lori2 yang gedabak giler besar nak mampus!!! Aku tersepit di antara tayar2 lori yang sama tinggi aku... Giler la.. Nak potong takut die libas aku.. Tak potong takut break masuk bawah tayar lori... Macam2 la semalam...Aleh2 sampai pukul 7pm..Sempat la berbuka kat rumah pakcik.. Kirenye tak perlu la aku korek hidung dulu tanda berbuka..haha

Hari ni naik bus aku dapat seat atas sekali... Maksud atas tu di belakang dan seat tu tinggi.. satu baris ada 5kerusi.. Siapa2 pernah naik bus Transnasional tau la seat die macam mana kan..huhu Aku kira2 sampai dalam pukul 3pm tapi bus sampai awal plak..Pukul 1.30pm dah sampai!Ape lagi...Gelabah la org2 kat rumah ni...Sibuk siap2 nak pergi ambik aku..Hahaha

Btw....Sesiapa2 yang belum balik tu kampung tu.. Bawak2 bersabar..Aku pun tak balik kampung jumpe nenek aku lagi... Baru jumpe ayah mak aku je..hehe

Pensil/Surat:Mood nak berblog dah start berkurang bila balik rumah..huhu


6 comments:

ber_u_wang said...

ni up date dari lap top yang tak bole tutup tu ke??

kirim salam mami ye

iQa~ said...

kite dh sampai umah tatak...hehehe...kite bertolak kul 8.30pm td...hahahahah~

Ann said...

mesti kaki tergantung kan..xbest

rizwan's sweetheart said...

tau sgt perasaan dok seat blkg tu. fda pernah sampai termuntah2 sebab melambung2...

tak syok!!!

~ceRRy beRRy~ said...

ada org dh smpi kg!
rajin2 wat kuih raya ek! pastu passing kat sini =)))

jee yunus said...

waaaaa...blik kg jugak..jee sll nek transnasional...dh biase duduk kt sit blkg tue..;))