Monday, September 20, 2010

::Public Transport::



Assalamualaikum....
Mood nak menaip, mengarut, mengutuk dalam blog dah menurun secara mendadak bukan mendada ok!... Biasala..Selepas raya... Nak kata makan lemang banyak sangat tak jugak.. Sampai sekarang aku tak puas lagi makan lemang, ketupat, rendang...huhu

Aku balik awal ke Shah Alam.. Hari Khamis..Semata2 nak pergi wedding blogger... Kak Husna Hadzarami... [Wedding tu hari Sabtu] Dah la tak pernah jumpa.. Pastu nak pergi wedding dia plak... Bukan area Shah Alam.. Tapi BATU CAVES tu!! Jejak kaki aku kat sana pun tak pernah sampai! Kawan2 aku pelik jugak nape aku nak balik awal. Bila aku cakap ada hal kat Batu Caves semua duk perli cakap "Ko nak pergi sembahyang kat sana ke??hahaha" Dalam hati aku... "Macam la kat Batu Caves tu India je ada...Shah Alam tak ada india??" hohoho

Pergi dengan rumate aku Husna Mardhiah.. Discuss ari Jumaat kat YM sebab Husna ada kat Terengganu lagi time tu... Discuss dari pukul 3 sampai pukul 6.30pm baru dapat conclusionnye.. Biasela... Mengarut+melencong entah kemana2 time discuss tu..=__+"

Tak ada transport nak pergi walaupun dua2 ada lesen memandu... Member2 yang duduk area KL semua ada open house ari tu.. Ape lagi... Kitorg gasak menggunakan public transport.. Dari Moto--->KTM---->Putra LRT---->Teksi--->Star LRT... Betapa gigihnye nak pergi wedding tu walaupun tak kenal...Huhuhu Finally sampai juge.... Hehehe


Photobucket
Kita mula kan dengan MOTO!hehehe masing2 pakai baju kurung pastu mula la tak nak duk belakang...aish... Aku jugak yang kena...

Photobucket
Ok..sekarang kita sudah sampai di KL Sentral... Mau menuju di mana tu...Cuba zoom skit~

Photobucket
Yah!Itu dia! Terminal Putra...Gombak....Gud Job Ucena~hehe

Photobucket
Biasala...Abaikan..hehe

Photobucket
Sampai sudah di GOMBAK!!!hehehe Kita menuju ke tujuan yang sebenar2nye~~

Photobucket
Ini dia!Pengantin yang chantek hensem manis masam ek... Bukan2.. Chantek baju kak husna!Suke tengok!!!hihi
Photobucket
Bergedik di rumah pengantin..hohoho



Photobucket
Papai~~Nak balik dah.. Nampak teksi kuning tu..heheh tu la transport kitorg...
Kak Husna ada tanya.. "Senang tak cari rumah akak?" Bantai kitorg.. "Memang la senang.. Teksi carikan..hahaha"

Photobucket
KLCC yang tinggi yo!

Photobucket
Aku rasa kegemokkan aku naik kat pipi lor..iksh~

Photobucket
Hai.. It's Me..Wanie-san...
Eh!Gedik la ko!huhu


Pensil/Surat: Kebuluran Kemalasan Kengantukan.... zZZzzzz



7 comments:

ber_u_wang said...

kalu wani kawen sok uncle naik public transpot juga la.. senang sikit teksi tolong cari kan

Lelaki Ini said...

kalo raya jewk msti owg kawen..
kalo owg kawen jewk msti raya!
adeyh!
hehehe...
slmt pngantin baru!

Aujinz said...

jeles tengok awek pon leh jalan jalan walopon tak tau tempat..

kawe ning, memanjang jer sesat biler ke tempat yang tak bese.. kat Alamanda pon sesat gok..sob sob sob..

Wanie-san said...

ber_u_wang:
wa....uncle dtg naik kete la...jgn la naik public transport...hehehe wani xkan la nak rempit naik moto ke batu caves..hehe

Lelaki Ini:
hahaha normal la...diorg tah sanak saudara ramai balik kg time tu..meriah la majlis tu ramai yg hadir..hehehe

Aujinz:
hahahaha lawak la en aujinz ni...g alamanda pun leh sesat ke??tu la..khayal sgt!!
hehehe kitorg suke gamble2 ni...hihi

~ceRRy beRRy~ said...

fuiyoooo...
semangat nk g wedding tu ek..
nsb bek selamat sampai :)

Husna Hadzarami said...

wahahahahh!
struggle gila naik macam2 public transport.
terharu la macam ni, meh sini cium pipi sikit :x
anyway thanks a million for coming, thanks to Husna too.
you both really made my day :)

asna cute said...

Wah! wah! wah! nape xdtg raya terus umah asna? hahah =D