Tuesday, November 9, 2010

::Menangis tapi Alhamdulillah::


Assalamualaikum...
Aku sangat2 bersyukur. Sangat2 tak sangka Allah makbulkan doa aku... Berbaloi2 dua kali aku menangis kerana paper Risk Management. Serius aku memang dah give up pagi tadi. Semalam semasa makan malam aku menangis memikirkan paper Risk Management. Aku rasa otak aku 0%. Ilmu langsung tak ada. Makan bertemankan air mata. Cis! Sudah je makan, balik bilik, aku tidur. Pukul 9pm aku dah tidur. Memang dah tak boleh nak study. Ingat nak bangun balik. Tak ada maknanya. Pukul 1.30pm bangun solat isyak+hajat pastu study 1jam sambung tidur. [Memang kaki tidur, biar la exam ke ada assignment ke, memang tidur mesti cukup!]

Pagi tadi bangun tidur terus pergi library sebab exam pukul 2.15pm. So, sempat lagi la kan absorb sikit2 ilmu tu walaupun dikira last minutes. Aleh2, dalam pukul 10.30am menangis lagi! Menangis sebab dah tak larat nak study. Takut soalan susah. Past year memang mengsaiko aku gila2! Cik Ucen dah bagi support tapi aku pergi juga kat Jira sebab dah tak tahan nak nangis. Cik Ucen marah kita nangis!! Sob..Sob..Sob... [Gasak la orang tengok aku menangis pun!huhu] Thanx to someone yang tolong bagi support masa aku menangis di library sampaila aku nak pergi exam. Thanx also 4 ur pray... [Walaupun pakai SMS je..huhu]

Pergi exam dengan bertawakal... Allah maha kuasa... Aku buka je soalan aku pun tanda mana2 soalan aku rasa boleh jawab. Kena jawab 5soalan daripada 7soalan. Aleh2 dari Question 1 berserta anak2nya sampaila Question 5 aku rasa aku BOLEH JAWAB! So, Question 6 and 7 aku dah tak tengok...hehe Soalan direct. Tak ada putar2 macam kentang putar! Alhamdulillah.. Rasa nak buat sujud syukur serta merta je time exam! Thank You Allah..^__^ Walaupun aku tak tahu la result macam mana tapi at least tak adala aku rasa nanti repeat ke. Insyaallah.. Everythin' gonna be Orait! 1 more paper to go! Dun Give up!


Photobucket
Si Ged dan Cik Ucena yang tak habis2 memberi semangat walaupun Cik Ucen nak pukul saya sebab saya dah give up...hehehe TQ!

Pensil/Surat: Ayah saya ni garang betul..Hoho



17 comments:

Aujinz said...

iyer iyer..

belom berperang dah menyerah...mane boleh..

ganbatte!!..


p/s: nasib baik Sek 2 tue jauh, kalau tak boleh gak time tensen pekena ABC Torpedo barang semangkuk tiga..

tengah tensen nie..

@juera said...

jgn la nngis2..
kuat smngt tau..
gd luck k =D

erine roslan said...

hahaha bagus2.. patut la balik umah muka happy je. mesti A++ nie..

fndrocka said...

Takde berisiko sgtlah skrg ni ye.tahniah

She is f.A.z.A said...

yay !! berjayer juge kan menjawab nyer :)..chill for u ..

NURUL said...

Alhamdulilah dik.
teringat akak dulu time study ada satu paper operation susah giler Alhamdulilah lulus paper tu

Arifah said...

Alahai..kesiannya budak tecik ni.. Alhamdulillah, boleh jwb juga....gud luck ye. Wani bulesss!!! Usaha tu penting, at least kita rasa puas sebab dah buat sebaik mungkin.

bofoyengfeng said...

gud luck sis. ;)

Un Phat Lee said...

wah.bagus2.lu dah cukup study nih.gud2.ehe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

♥ alhamdulilah...bleh jawab yer...bagus2....cenggitu ler adek kak gebu...hehehe

shamsiah shamsuddin said...

hmm..biasela..
da jadi student mg la kena lalui tu semua..
pape pun terjadi hidup mesti diteruskan,
pengajian mesti disudahkan..

Wanie-san said...

aujinz:
hehehe kalau amsuk peperangan sure kena denda sbb asyik nk menyerah kalah..hahaha
amboi..nak mkn ABC tu jgn lupa beta ye..hihi

ajuera:
thanx!xnangis dah!hehe

gED:
A++?CELAHMANAHOI!hehe

Fendi:
mmg skrg xb'risiko tapi tunggu result la plak..hoho

faza:
yeah!hehehe TQ!

kak nurul:
hehehe tu la...sbnrnye banyak gak killer paper tapi yg xkiller paper ni plak wat down..huhuhu tq!

kak arifah:
hahahaha yeah!wanie bulesss...tu la buat setakat yg mampu..TQ akak!!

bofoyengfeng:
Tq beb!

un phat lee:
hahaha wa xpa...wa dah nak habis..lu tu kena study leloq!

kak yanie:
tu la..syukur sgt!
tq kak yanie!!hehe

shamsiah:
biasa nya mmg xpernah nangis kalau subject tu susah ke x..tapi kali ni 1st nangis..2la down gila2!!
insyaallah...akan grad dgn jayanya..:)

~ceRRy beRRy~ said...

jangan mengalah bila peperangan belum bermula! ;)

Arief Arf said...

bagus la boleh jawab!
nanti bile dapat A boleh buat kenduri.
ahahahha

X)

izzad b* said...

ahahaha!
gudluck wani!!
semoga dpt result yg baik!dl maybe? :)

sisleyxmex said...

hai wanie

Kuwe said...

ada la jugak rasa sedih ya bila tak larat study.

kalau aku, lagi buat taktau.


haha. study entah kemana exam entah kemana.