Monday, November 8, 2010

::Perlu ke Nak GIVE UP??::


Assalamualaikum.....
Setelah berlalunya 2 tahun setengah tak kan aku nak give up semata2 kerana paper RISK MANAGEMENT?? Serius! Final year ni memang mencabar! Esok 2nd last paper aku. Selepas tu 11hb last paper, Simulation. Aku tak pernah rasa se GIVE UP ni! Tak stress tapi memang tak tahu nak study apa lagi. Bukan sebab otak dah tepu banyak study! Tapi sebab study2 pun HAPRAK tarak ada! Tak pernah2 jadi macam ni sepanjang aku ambik degree mahupun diploma. Subject major aku Mathematic tak ada masalah sangat tapi subject minor aku Management memang kadang2 buat aku stress. Kalau Math study 30% subject Management kena study 70%! Eeeeeeeee..

Subject baca MEMANG aku tak suka tapi biasanya aku takkan hafal sebab kalau aku hafal pun nanti lupa balik. Aku just faham dan nanti time exam aku goreng je. Aku ingat point dan contoh2nya. Tapi kali ni aku banyak gila kot nak study. OK fine. Aku tak kisah kalau banyak nak study tapi sejak dari hari kuliah lagi subject ni la yang paling banyak problem. Problem dengan jadual waktu, problem dengan lecturer, problem dengan kelas, problem dengan students. Ingat boleh skor la tapi tengok je past year soalan memang nak belit2! Bagi direct je tak boleh ke?? Selama ni subject bisness yang aku ambik tak ada plak nak bagi soalan belit2. [Sampai berbelit2 usus kecil aku tengok past year]

So, tadi oleh kena aku memang dah nak give up sangat2! Aku buat note untuk diri sendiri! Bagi semangat diri sendiri. Cik Ucena memang dah bagi semangat untuk aku sebab esok pun dia ada exam. Masing2 bagi semangat. Si Ged dah habis exam hari ni. Aku umpan dia cakap nak belanja dia pastu suruh dia stay dengan aku di library semata2 nak dia tolong terangkan. Dia memang selalu jadi mangsa aku walaupun dia tak ambik subject tu tapi aku akan suruh dia study subject tu!Hohoho

KENA SEMANGAT! ESOK JE!! PASTU TAKKAN JUMPA DAH FINAL EXAM! Gambatte Kudasai Wanie-san!!!!

Photobucket
Note pemberi semangat! Si Ged ada exam ke tak ada exam ke memang nak tidur je!!Huhu

P ensil/Surat:Tak sabar betul nak  tunggu hari Khamis!!

11 comments:

Lelaki Ini said...

sabar2!
chaiyok2!

iera said...

Good luck Wanie.
Wanie msti blh punye...

jee yunus said...

berusaha la cik wanie.ehehehe

Arief Arf said...

dont give up the fight.
dah terlalu jauh untuk giveup.
come on, you can do it.
just a lil bit more!
X)

erine roslan said...

jangan GIVE UP beb.

sikit je lagi. boleh punay risk management. aku sanggup je tolong stdy skali dengan kau. cepat2 bangun. jom study management.


ehem2, aku memang allergic dengan suhu sejuk library. mata memang automatic tido.

YobSumo said...

berakit rakit ke hulu,
berenang renang ke tepian,
bersakit sakit dahulu,
bersenang senang kemudian.

aku dah berpantun untuk kau ni, tak berusaha lagi aku tak tahulah!

fndrocka said...

Jgn give up..bak kata erine..boleh punay.

faradeeba said...

berusaha!
hahaha
masee untuk mmberi semngat pd org lain.
kah3

;P
aja aja fighting wanie-san!

Husna Hadzarami said...

akak masa study dulu banyak kali gak macam kau ni. give up yang serious punya sampai dah bajet2 tahun bila aku akan start kerja and kahwin kalau aku drop course and start all over again with a new course kahkah :p

but eventually boleh je buat sampai habis :D

never underestimate yourself!
you're wayyy better than this.

syue said...

ahahaha.lawak la ampa dua neh.aish. che wani, kite dah tulis mcm ni dah kat blog cik erin.n kite nak tulis lagilah.sbujek risk tu kan, subjek kesukaan kite. kite wktu study pun mcm bongoks, wktu jwb final lagi berganda bongoks nye, tapi kan, wktu dpt result, mmg tak bongoks.perh..kite terus suka subjek ni taw.so che wani tayah risau.msti result nt tak bongoks.huhuh

Wanie-san said...

lelaki ini+iera+jee+arif:
thanx alot guys....^_^

Ged:
hahaha thanx my laling!!!
ari tu Islamic banking masuk gak apa yg ko terang...yg ni masuk lagi..wa...syg kau!meh nak cium!!muah muah muah!!hihi

yob:
terima kasih daun keladi,
lain kali berpantun lagi!
hehehe thanx yob!

fendi:
hahahaha xgive up!perli baik punay..haha

faradeeba:
hahaha thanx la ye yunk!!hehe

kak husna:
yeke..wanie baru 1st time rasa macam ni..2kali kot nangis takut soalan melampaui akal fikiran..tp alhamdulillah..tak sangka soalan xbelit2...hehehe thanx akak!!^_^

syue:
syue takpe..mmg suka baca..wanie ni nak pupuk semangat membaca payah tau!!!tapi tadi soalan xsusah mana..xde belit2...subject ni susah kot!senang tang mana tu??hehe btw..thanx juga..:)