Thursday, November 11, 2010

::Tahniah kepada DIRI SENDIRI::


Assalamualaikum...
Dengan ini saya ingin menyatakan.. Saya BEBAS! Suke2!! Habis sudah final exam untuk degree.. Congrates Wanie-san! Sem depan tak dikira exam ye... Praktikal kena hantar report dan buat presentation sahaja... Wink..Wink..

Tahun depan praktikal di area rumah sahaja. Jadi makan minum free.. Duit minyak pun free. Sudah pasti En. Ghani akan memberikan duit tanpa ragu2. Bil letrik?Bil air?Sewa rumah? Barang dapur? Perlu masak? Owh... Tidak perlu fikir itu semua lagi. Ayahanda dan bonda akan menguruskan semuanya. Tapi tak bestnye tak boleh nak hang out dengan member2 la! Member2 semua jauhhhh... [Rasa nak pindah di Terengganu balik je!]

Tak sangka dapat harungi semua cabaran dan dugaan time degree ni sesorang. Dulu time diploma semuanya nak mengharapkan orang. Semua nak orang inform bila ada quiz, test, jadual kelas, jadual exam. Diri sendiri goyang kaki. Orang pergi kelas. Aku pergi kelas. Orang study, aku study. Orang tidur, aku tidur. Tapi bila time degree, lebih2 lagi degree di Shah Alam ni. Memang mencabar. Kos yang aku pilih hanya aku seorang je  student perempuan dan seorang student lelaki dari Diploma In Science. Gila tersisih! 2weeks menangis! Pergi kelas dan cari kelas sesorang. Kawan lelaki aku tu dah la aku tak pernah borak langsung time diploma aleh2 dapat degree sama. Terkapai2 la kitorang. Jadual semua berbeza dari students lain. Kitorang ada jadual special. Semua menumpang kelas orang. Sedih gila! 

Tapi tak sangka, aku yang dulu nya pemalu nak mampus! Nak pergi mana2 mesti berteman. Kalau tak berteman tak akan pergi tetapi sekarang malu semua buang ke tepi. Buat muka tebal tumpang kelas orang. Buat muka tak tahu malu tumpang fakulti orang. Buat muka toyer msg students yang tak kenal. Kalau tak buat semua ni jangan harap boleh gigihkan diri nak habiskan degree. Semua survive sorang diri. Kadang2 sedih juga tapi nak buat macam mana. Siapa suruh gatal2 pindah Fakulti time degree! Padan muka kau wanie!


Photobucket

Muka hepi jew!Keh keh keh
Karoke?
Bowling?
Movie?
Semuanya boleh.
Hanya
SHOPPING
tidak dibenarkan...
T____T

Pensil/Surat:Kena kemas barang. En. Ghani dah bising!

8 comments:

Ann said...

tahniah nk abis dh...berbaloi2 jugak pi kelas sorg2..

shamsiah shamsuddin said...

tahniah da abes exam..
same la kita ..
saya pun da abes exam gak..
suke2...
like2...

syue said...

wahhh dah abesh exam rupanya..lehla qada tidur ye che wanie!hehehe

tp bukankah ade budak tu ckp kalau exam ke tak tidur mesti kene cukup?ahahahhaha

Kuwe said...

yakk.

dah habis exam pulak dah. aku baru masuk 2 paper weh. dok rok cetong. kena abis exam. seda molek laa musim bah alik pantai timur tu.

bercuti mengarung air.

avid gunner said...

ahad ni paper 1st aku. jadi, jangan la buat aku jeles lagi.

Malik Danishmend said...

CONGRAT!!! two years and a half of hard work finally come to an end, and moving on to the next level then.

kenapa duk kena pindah faculty?

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tahniah lalink...

bowling jom...

25 game....mau?

hehhehe

fndrocka said...

Pesen mcm sodah saidi gak lah tukar fakulti.tahniah jugak kerana dah bertukar menjdi seorg yg tak tahu malu untuk maju