Monday, November 22, 2010

::Saya Sempoi Je::


Assalamualaikum.....
Today is MONDAY. Yes! Mati2 aku fikir semalam hari Isnin. Siap nak pergi jumpa lecturer ambil surat tawaran.. Iksh2... =__=" Jap2... Hari ni ke budak2 SPM akan memulakan perjuangan? Bukan esok ke? Aku rasa adik aku bagi tahu hari Selasa dia start exam. But, as usually.. Aku memang pelupa. So tak sure la... Lalala

Tahun ni aku ada 2 orang adik yang telah dan bakal ambil Exam BESAR! Besar Punya! ^.^ Adik aku no. 4 akan menduduki SPM dan adik no. 5 telah menduduki PMR. Adik aku no. 4 ni lain sikit. Bukan lain dari segi rupa. Lain dari segi perwatakan. [Lain rupa adik aku yang no 3]. Dia rajin study.Full Stop! Trial SPM pun dia dah boleh straight A's. Exam biasa2 pun dia boleh semua A kecuali BM. Jadah BM tak boleh A?? Tapi yang trial tu pun sebenarnya cikgu2 dia buat conference naikkan markah BM dia sebab dekat2 nak A.hahaha Kantoi~ Tapi risau jugak SPM ni sebab last week dia cuti 3days sempena Raya Korban, boleh plak dia demam. Demam exam gamaknye. Nak cakap dia 24hours study tak juga. Cuma dia RAJIN. Hope time exam ni dia tak push sangat la diri dia. Aku dah warning siap2, tak kasi dia study. lalala

Eh. Eh.. Dalam ramai2 adik beradik aku paling sempoi kot study! Ha...Parents aku langsung tak kisah pasal pelajaran aku. Mak aku tak adanya nak pukul2 suruh study. Esok exam hari ni golek2 tengok tv. Perghhh suka gila kot! ^_^ Result pun buat aku golek2 suka kehampaan! T__T Tapi result SPM boleh buat mak aku bangga juga dengan aku! Cuma aku frust Add Math tak boleh A....Sob..Sob.. Ni pasal tak cukup masa lor! Aku memang tak study. Kalau aku study mesti result aku gempak kot! Ceh. [Tak payahla wanie..Dah terlewat] Aku ada meja study tapi meja study aku penuh dengan perhiasan2 yang entah pape. So aku study atas katil. Buka buku tak sampai 15minutes aku  pun Kroghh Kroghhh Kroghhh... Mak aku selalu geleng kepala. Macam mana nak dapat result yang gempak kalau cara study memang ciri2 pelajar yang hampeh? Tapi paling suka dan takkan tidur kalau study ialah baca buku Sejarah! Aku pun kagum sebenarnya dengan diri aku sebab aku memang tak suka menghafal tapi Sejarah aku selalu dapat A! Dari form 1 lagi. Aku  takkan menghafal tapi aku membaca dan membayangkan jalan cerita. [My fav subject still Mathematic lor.] 

Tapi sebenarnya bila aku study walaupun 15minutes tapi berkualiti ok. Aku betul2 study selepas tu gasak la nak tidur ke nak tengok tv ke. Aku tak boleh study straight 2hours. Serius. Tapi alhamdulillah la.... Aku dapat juga offer Matrik Tangkak dan Diploma UiTM . Aku pilih Diploma walaupun cikgu aku cakap aku BODOH tak pergi Matrik. Saya telah buktikan pilihan saya tidak salah. Nanti la cerita pasal aku dipanggil BODOH tu! Triple Sigh! =___="

Photobucket
GOOD LUCK my Little Brother~

Photobucket
Kadang2 dia sekepala dengan aku juga...^_^

Pensil/Surat:Cari kerja!Cari kerja!

12 comments:

erine roslan said...

haha adik kau yang muka sebijik cm kau tu ke...


hehehehe weii mak kau tau ko tuh pandai sebab tu dia malas nak suro ko belajar elok2.. nanti pandai sangat susah jugak.. HAHAHA

ber_u_wang said...

Tu abg ke adik....?


yg penting kita berusaha menjadi terbaik.. cakap orang selalunya merendahkan kita saja..ooppp tercakap rendah plak..lariiiiikk

syue said...

banyak okeh org tolak matrik sbb nak diploma!ehehhehehe

fndrocka said...

Dulu sempoi.skrg gedik.ini kenyataan.

azzaliena suziantie said...

sebijik dohhh

Arifah said...

hahha...okay la suka sejarah..akak tak suka langsung! tak penah dapat A kot. nak harap SPM dapat A , HARAM!!! Hahahhah! tapi, memang tak gemar untuk benda2 yang kena baca2 nih! :P

Wanie-san said...

ged:
hahaha sama muka tapi xsama ketinggian lor..haha

2la pasal..
mak aku takut ak terlampau bijak pastu dapat lawan Amalina..hehe

uncle:
hahahaha betul2...buktikan kita xrendah..mslahnye mmg rendah tu susah gak..hoho

syue:
tu la apasal!tapi kena sebijik BODOH dari cikgu..hahaha

fendi:
mau kena tampo pakai kaki ko ni...hoho

azza:
adik beradik kan...hehe

kak arifah:
hehehehe wanie pun sebenarnye mmg xsuke langsung subject membaca tapi sejarah xtahu la name minat sgt sampai selalu skor...wani more tu math..hehe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

ni kalau jadi cikgu sejarah...konpem ramai peminat nih

hehehhehe

Kuwe said...

aku pun ada satu tahun dalam keluarga aku semua ada exam besar. boleh tahan pening kepala mak bapak. kena selalu bagi kismis doa. haha.

aku pun tolak matrik dulu. sekarang ok la hidup. perancangan tu kena ada.

Un Phat Lee said...

gile hebat lu tak tido bile bace sejarah.arghh...gua tak suke sejarah. XD

Aujinz said...

kalau dulu saya belajor gempak, agaknye sekarang dah jadik Ir kot..

koh koh koh..
[berangan jer lebey]

cikmemy said...

huhu~samela..aku pon tak leh nak study straight 2 jam.boleh jadik gilak.gudluck tuk adik ko~huhu