Sunday, November 7, 2010

::Perempuan kan..::

Assalamualaikum....
Uish..Ingat tak nak update blog malam ni... Tapi uollllsss tahu, tadi tetibe The Sims 3 yang aku install 2hari lepas sampai la semalam tak gerak2 dari bar yang terakhir tu tadi bergerak sampai ke bar yang terakhir!! Gila suka tapi sampai sekarang still di bar yang terakhir dan tiada tanda2 finish akan keluar. Hahaha Kegembiraan bertukar kedukaan.. Hampeh! =__=" Takpe2.. Aku sabar menunggu demi mu THE SIMS 3 AMBITION.... ^_^

Sebenarnya aku kadang2 setuju juga la bila orang cakap perempuan ni suka pujian je. Bila orang kutuk sikit dah gelabah. Aku sokong entry Fndrocka yang dia tulis  "Apa yang aku perati dan alami, pantang tulis komen yang tak sependapat sikit..tuan punya tanah terus gelabah dan emo. Terutamanya perempuan, nak komen yang pesen baik,supportive nak mengipas aje. Apa salahnya sesekali dapat komen provokatif, kritis dan tidak berbunyi pujian..barulah sedap blogging." hahaha Serius! Normal perempuan kan. Memang nak orang puji melambung. Nak orang sokong apa dia tulis. Kadang2, kita kena terima dengan hati yang terbuka kalau orang tegur, bagi pendapat. Tak kisah la kita rasa kita betul, if kita rasa ada hujah2 yang dapat membangkang pendapat orang tersebut kita bagitahu je la..

Aku sendiri, kalau tengah sedih tengah bengang kadang2 aku nak orang yang lawan aku balik dan jangan terlalu ikut sifat negative aku. Aku nak sesuatu yang orang boleh down kan sifat negative aku tu. Kalau aku sedih, aku tak nak orang pujuk2 aku dan buat aku bertambah sedih. Aku tak perlu simpati. Aku nak someone yang marah aku, yang hentam aku, yang keluarkan hujah2 yang menyakitkan telinga. Jadi, aku akan tersentak dan stop sedih. [Rumates aku selalu buat semua ni dengan aku T_T]

Dulu, aku memang perangai susah nak terima pendapat orang. Nak menangkan diri sendiri je. Tapi bila fikir balik, tak salah ambik pandangan orang walaupun kita tak suka, at least kita dapat improve kan diri jadi yang lebih baik. Sekarang ni pun aku still ada sikit2 sifat tu tapi aku cuba la slow2 berubah. Orang lain boleh takkan kita tak boleh kan? Lelaki pun, jangan la ego sangat...erk?? Lalalala

Photobucket
Cuba berubah menjadi yang lebih bagus! Bagus! Bagus!^___^

Pensil/Surat: Seminggu je lagi... Relax2~~


13 comments:

Aujinz said...

waa..sulah bagus la ini amoi sikalang..

muahahahha..

Aujinz said...

haiyaaa..

sulah pukul 2 ka?..

manyak syiok layan Kamen rider sampai talak sedar wo sulah pagi..

muahahahha.. SIM dah ok wanie-sang?

ber_u_wang said...

lawa tudung...

ucena said...

housemates ko kejam kot. orang tengah sedih g marah lak

erine roslan said...

ucena buat2 bukan housemate lak. haha

aku suka trademark nak muntah tangan tunjuk gaya best tuh!

eh dah tag husna?

@juera said...

bgus la tu dh ada anjakan paradigma =D

Frodo Baggins said...

ego tu penting! hahahhaha ...
tp kalau nak tegooo, wa pilih org
kalau rasa belog tu owner yg 'sayu'
wa pun hagak2 jugerk nak sound.

lalalallalalla
tib2 lapar. bye!


>>____<<

Wanie-san said...

aujinz:
hahahaha en aujinz ni....macam2 yo!
sims xleh lg ni!!hampeh!dia bg harapan palsu semata2!!sob sob sob

uncle:
perli ek uncle??hehe

ucen:
rumate ak xpernah baik kot..mmg kejap.xpecially yg nama HUSNA MARDHIAH!hoho

erin:
hahaha dia la yg suka marah2 n xpernah nk sokong kita..tp xpe..cara tersebut berkesan!haha
aku suka gak part BEST tu! ^_^

ajura:
harap2 g2 la..:)

frodo:
hahaha mmg la..aku pun rela xtegur..baik diam..tp kalau tgk tuan dia macam keras kdg2 bg gak pendapat sendiri.tp xtahu la tuan dia sebenrnye nampak je keras tapi hati emo nak mampus!hahaha keje nak makn!hoho

shamsiah shamsuddin said...

buang yang keruh amik yang jernih...

Arifah said...

weh..bestnya the sims! akak kalo main benda tu, tak tido pon xpe...hahah..


kiciwa xdpt tgk gambar2 wanie sebab kat office ni tak boleh bukak photobucket..adoiii..

Husna Hadzarami said...

heh heh. Husna ke rumet yang kejam tu? sepp sikit Husna~~~

OK biasanya kawan baik memang kan macam tu. kawan baik akan cakap benda yang betul. akan cakap benda yang mungkin buat kita rasa tak best, tapi benda itu betul. honesty is always the best policy in friendship. keep it up Ucena! :)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

lelaki kuat ego kan..kan kan kan...

hehhehe

Wanie-san said...

shamsiah:
yes!betul!^_^

kak arifah:
hahahaha mmg game tu melalaikan!
sampaikan boleh xtido xmakan semata2 nak main the sims!ni akak dah kawen xleh la main...hehehe
lor..photobucket kena blck gak ke akak??hehe

kak husna:
hahaha betul la tu....
ucena la rumate yang KEJAM tu..hahaha
tp wanie suka sbb dia memberi kata2 yg buat kita terkedu. tak tahu nak blame ape...hehehe

kak yanie:
MEMANG!lelaki mmg ego tinggi...hahaha