Tuesday, October 12, 2010

::Awak nak APA lagi?::


Assalamualaikum....
Hati agak tenang setenang air di laut. Wah!Rindu plak nak balik Terengganu.=__=" Kalau kita di beri barang baru, mesti kita hepi kan. Contohnya macam aku, kalau dapat pencil box baru pengganti pencil box yang 7tahun aku guna sampai zip tak boleh tutup sudah pasti saya suka gembira dan akan melupakan jasa yang lama. Eh, manusia memang macam tu kan? Dapat yang baru yang lama diabaikan. Sedih kan? T___T

Tapi, barang2 lama ni antik tau. Kalau jual tinggi nilainya. Sama jugak dengan manusia, bila kita dah sehabis mungkin menjadi yang terbaik tapi tak di layan. Tapi satu hari nanti, mungkin dia akan sedar. Pastu baru nak menyesal. Time tu nak menyesal dah tak berguna. Heh. Sori, tiada maaf bagimu. [Ceh. Ayat nak poyo kau wanie!]

Time kita suka barang tu, kita jaga sebaik mungkin. Tapi bila kita dah tak nak kita campak ke tepi je. Pandang pun tidak. Bila nak baru cari balik. Aish, sedih sungguhla buat macam tu. Baik campak dalam tong sampah saja pastu biar lori sampah bawak ke tempat pelupusan sampah. Habis cerita. 

Tapi kan.. Nak tahu jugak, kenapa awak cari saya lagi? Awak dah buang saya kan? Awak dah ada orang baru. Awak jaga elok2. Jangan mengejar benda yang tak pasti milik awak. Hargailah benda yang ada di depan awak.


Awak suruh saya jangan tinggalkan awak tapi in da same time awak enjoy2 dengan perempuan lain. It's fair for me?
Awak buzz saya kat YM. Tapi awak ada call saya?SMS saya?Dekat situ saya dah nampak effort awak macam mana.
Awak suruh saya kasihan kat awak. Tapi ada tak awak kasihan kat saya walaupun secebis? Malah awak lebih kejam dengan saya.
Awak suruh saya kenang kenangan yang lalu tapi ada tak awak ambil kenangan yang lalu pastu pulihkan hubungan kita?

Saya tahu jawapan awak. "ENTAHLA, SAYA PUN TAK FAHAM DENGAN DIRI SAYA". Jawapan yang paling TAK LOGIK dan BODOH.

Sekarang life saya dah ok. Saya ada kawan2 yang sangat supportive. Thanx guys. Kata2 nasihat korang saya akan ingat sampai bila2. Korang tak ada nak blame dia mahupun saya. Saya paling ingat kata ini "Jangan kita marah orang gila kalau kita bukan gila. Tak guna nak marah orang gila sebab dia memang tak akan faham apa yang kita gilakan" dan "Janganlah kita memaki hamun dia sebab diala dulu yang kita sayang, yang kita cinta, yang kita sanjung." So, apa yang paling bagus kita buat, IGNORE kan sahaja. Biarkan dia dgn hidup dia. Kita dengan hidup kita. 

Maaf. Ym, no.fon, FB semua saya delete. Jangan cari saya lagi jika awak masih tidak berubah. Dan jangan harap kita dapat bertemu lagi walaupun awak yakin masih ada peluang. Peluang sudah tertutup kerana awak sendiri yang sengaja menutupnya. Saya akan pastikan peluang tu tertutup selamanya. 

Photobucket
Biarkan saya boleh?Jangan nak sakitkan hati saya lagi.





Pensil/Surat: Dua tempat praktikal  dah call. Masih menunggu yang lain. Takut nye~hehe






16 comments:

erine roslan said...

sayang ku wanie, jangan sedih2 oke.

you deserved someone better.

lagi pun kau kan cun.. xpe... hehe

kuatkan hati ko. itu yang penting.

jodoh pertemuan ajal maut di tangan tuhan..

HE knows what's best.

welcome to kelab single aku. sila amik borang kat kaunter 3, n buat bayaran pendaftaran kat bendaharai Husna Mardhiah Muda.

sekian terima kasih ;))

~ceRRy beRRy~ said...

kalau dh jodoh x kemana..
tp kalau dia yg memilih utk pergi, biarkan.. asalkan dia bahagia :)

wwanie lebih bahagia! kan kan? ;))

Linglung said...

btol la tuu..jgn dikutuk jgn dicemuh sbb walaupun x jadi..org tu pernah disyg pernah buat hari2 jadi bahagia..sabar je lah..ignore tu jalan terbaik..

iera said...

"Ketika satu pintu kebahagiaan ditutup, pintu yang lain dibukakan. Tetapi, seringkali kita terpaku terlalu lama pada pintu yang tertutup sehingga tidak melihat pintu lain yang dibukakan bagi kita"

Rowena Chasez said...

kenapa situasi kita macam sama??
huhuuu~

iQa~ said...

kite syg tatak sgt...

jgn kesah ke dia lg...muahhhhhh~

Wanie-san said...

erine roslan:
thanx my rumate.thanx alot.dun leave me alone.i need uolss *gaya kucing da cat*..haha
nak buat aduan kat kaunter mana?
makcik yg jaga kaunter 3 tu garang benor la!haha

~ceRRy beRRy~:
hehe wanie yg memilih utk pergi. biarkan dia bahagia dgn keksaih barunya.
wanie pun tgh bahagia la ni..haha

Linglung:
betul!xkan bila dah xnak baru kita nak maki hamun dia kan.dulu bukan main bersyg2...hahaha

iera :
satu lagi kata2 nasihat yg akan wanie ingat!thanx iera!^__^

Rowena Chasez:
owh yeke?hope bukan org yg sama la ye..ehehe

iQa~:
hahaha kita pun syg tataq.dah xkisah pun pasal dia.tapi dia tu sibuk2 pasal kita..annoying tau~

Ann said...

jgn tlampau syg dan jgn terlampau bnci

blh jd org yg kita tlmpau syg tu...mrupakn org yg kita plg bnci dikemudian ari, bgitu jugak sbliknyer

jd berpada2 lah dlm bsyg2 dan jgk dlm mbnci...

one2paii said...

awak nie..kan saya da kater,saya nak chemutt saya balik..bak la..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

awak...saya TOUCHING baca n3 awak.....

tak per awak...awak masih ada kak gebuss yg sayang sama awak....

awak jangan sedeh2 yer.....nanti kita jumpa..kak gebuss belanje makan cendol pulut....mau?? hehheheh

*niat di hati : nak hepi kan kamoo dek...*

Wanie-san said...

Ann:
betul...
kadang2 org yg kita benci tu la sebenarnya org yg terbaik utk kita..:)

one2paii:
mana ada ambik...haha

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:
hahaha memang saya ada akak gebu yg comel lote.mesti awak jeles kan??
wa..janji tau belanje!!hehehe

FNDROCKA said...

alaa..kalau kau berchinta dengan erine roslan pun nampak suwit...dua-dua kucing the cat..

FNDROCKA said...

alaa..kalau kau berchinta dengan erine roslan pun nampak suwit...dua-dua kucing the cat..

NURUL said...

sabrlah wanie ye adat bercinta

Fitrihadi.com said...

come and praktical kat melaka..then kita boleh chill sampai mati.. pedulikan hal cinta yang sakit kepala ni..boleh?? hohohoho

nurmiey sabtu said...

kita mengalami situasi yg same wanie..huu..aku sgt fhm..tp xpe, ada hikmah semua 2..ada yg lbh baik untuk mu..=)