Saturday, October 2, 2010

::Gurau Kasar Nampak!::



Assalamualaikum...
Selamat Pagi. Salam Sejahtera. Pagi Sabtu yang lagho. Seperti biasa. Tak pernah nak insaf2.. Bangun pagi study ke, baca buku agama ke, sediakan sarapan untuk suami ke eh kawan2 ke.. 

Bangun pagi seperti biasa, melihat Ucena mengadap laptop. Tanganku seperti biasa merayap manja di atas keyboard nya. Tanda saya sudah bangun pagi. Ucena akan menjentik kasar tanganku atau dengan bahasa sopannya, menepis tangan saya tanpa belas kasihan. T___T

Tapi saya berasa simpati terhadap rumate2 saya.. Sejak balik dari beraya di kampung.. Setiap pagi minggu, saya tidak dapat menghiburkan mereka dengan rambut saya. Tiada lagi gelak ketawa mereka kedengaran lagi memuji2 rambutku setiap kali bangun pagi. Tetapi mereka sentiasa mahu mengembalikan rambut saya kepada keadaan yang dulu. Mungkin mereka terlampau merinduinya.. Walau mereka bergurau kasar terhadap rambutku, aku tidak pernah mengambil hati kerana aku juga seperti mereka. Tiada belas kasihan ketika bergurau.

Kalau dah terbiasa gurau kasar2 dengan rumate jadi terbawak2 perangai buruk ni dengan kawan2 yang lain. Dah, kalau rumate mengadu:

Aduan pertama

SI JIR: Wei, muka dah gelap la.. Tangan dah gelap la.. Macam mana ni...?? Tak suka betul la!
SI LURUS [Eh, aku la tu..] : Sejak bila Jir putih? Jir memang HITAM la.. Lain la kita ni, memang PUTIH MELEPAK...

Aduan kedua

SI GED: Aku dah nampak gemok la... Eee.. kena diet ni.. Tak boleh makan banyak....
SI LURUS: Memang ko gemok pon.. Bila plak ko kurus.??

Setiap aduan akan di jawab dengan mimik muka tanpa belas kasihan dan innocent giler2. Cara jawab seperti ini ialah untuk orang2 yang PERASAN sahaja. 

Tapi bila dengan kawan2 lain.. Bila tengok picture2 diorang kat FB masing2.. Dengan gatal tangan tergurau sopan plak.. "WA!NAMPAK TEMBAM GILER2 LA MUNG!PENUH JE SATU GAMBO NI!" Dia pun sure la jawab dengan agak lembut tapi terasa habis la.. "Yeke"  Uh??@___@

Bila kawan2 ada mengadu diorang makan banyak time beraya. Aku pun dengan mengatal tangan mengetuk keyboard laptop dan menaip "Habis 30Syawal berat mung naik 30kg" Tapi di balas si tuan Fb tu dengan ayat "Jahat la mung ni wani!" Owh...

Conclusion yang dapat dibuat, RUMATE LAEN KAWAN LAEN. Sila jaga batas gurauan anda.

Pensil/Surat:Bestnye.. Jadual exam chantek sikit tahun ni..hehe


13 comments:

~AmyLiana8886~ said...

lain org lain ragamnyer wani..huhuu..

She is f.A.z.A said...

ramai jer org yg kurus tp suker perasan gemuk soo.. org cmnih bler gemuk btol2 baru stop perasan.;D

HonEyBuNNy said...

ehhehhe...lebih baik diam n tgk saja...xpyh berkata2...ihihi

erine roslan said...

hahaha

lain kali aku nak kua statement gini lah wanie:

aku: eh aku rase aku makin cantik lah....

pastu mesti kau akan jawab

wanie: laaaa kau memang cantik pun dr dulu. bile masa pulak kau tak cantik??

HAHAHA



aku suke. aku suke. aku suke.

Aujinz said...

lain orang lain carenye wanie-sanggg..

lain la kalau saye..

saya tak kisah kalau orang kate saye kacak.. koh koh koh

Wanie-san said...

AmyLiana8886:
2la kak amy..silap menilai sungguh la..hehehe

She is f.A.z.A :
hahaha 2la pasal...badan kurus kering cakap gemok..pelik benor la...hihi

HonEyBuNNy:
2la pasal..pasni kena zip r tangan jgn bg gatal menaip kat fb org..hiho

erine roslan:
hahaha
kalau kau bg statment mcm tu aku bunyi KROGH KROGH KROGH la plak..hihi

Aujinz :
hahahaha en aujinz...statment tu bolehbuat sy mati tersedak ok...hahaha
lelaki layan skit kite gurau2 kasar..ppuan ni sensetif benor~huhu

fndrocka said...

aku dan kwn pnah gurau kasar dengan member2 pompuan pakai phone..buat loudspeaker..

kami:korg tgh buat apa
dorang:study lah wehh..esok test..
kami:study buat ape..korg study byk2 bukan boleh pandai pun!haha.

kmudian.. sorg pompuan tu dia mengamuk marah2 kami.lama jugak dia bermasam muka.

Un Phat Lee said...

betul2.lain orang lain cara kita bersosial.ehe XD

Husna Hadzarami said...

hahaha. kau ni sama je dgn aku. kitorang dengan rumet cakap habis tak sensored langsung, tiba2 dgn org lain terlepas jugak pulak. pastu orang lain mula pandang pelik je. huhu..

Wanie-san said...

fndrocka :
perghhh...g2 pun terasa ke??
kalau aku sound balik!
kalau korang pandai esok aku nak tiru!
hahaha 2la...ppuan ni kalau kena yg hati sensetf susah benor!huhu

Un Phat Lee:
yup!jaga pergaulan anda..hehehe

Husna Hadzarami :
hahaha tgk dar cara kak una mmg dah tau kak una jenis slumber...hehe tapi 2la susah la plak nak contrl2 baik dgn org laen..perangai dah selenger mmg susah nak ubah..huhu

avid gunner said...

kawan yg emo dengan gurau kasar tu x kamceng lagi ngan ko tuh..

Kuwe said...

jeng molek kak wanie kito ni.

lalala.
gurau kasar tanda sayang muah muah.

Wanie-san said...

avid:
hahaha 2la pasal..kalau yg kamceng tu..xkisah pun...

kuwe:
hahaha mmg tanda syg pun.tpi kalau yg xdpt menerima susoh jugak awang wei..huhu