Sunday, October 31, 2010

::Dia Datang Lagi::


Assalamualaikum.....
Hai..Saya tak pergi library harini. Salahkan Si Ged.. hahaha Tak ada la, tetiba hari ini macam malas plak. Kebetulan nak study subject mathematic je. Tak perlu suasana sunyi sepi dan hanya bertemankan bunyi2 cengkerik.Ha? Ok. Stop mengarut.

Sebenarnya, kesakitan yang dia buat datang kembali. Rasa sakit kembali. Rasa sedih kembali. Serius hari ini tak tahu kenapa datang rasa itu. Semalaman asyik bangun tidur bangun tidur. [Nyamuk punya pasal la tu!] 

Aku dah tahu reason dia tinggalkan aku. Dia cakap aku membosan kan sebab aku tak melayan lelaki lain dan dia rasa tiada cabaran dalam hubungan tu. Ok, aku bukan tak nak layan lelaki lain, dulu time aku baik2 dengan semua lelaki, dia mengamuk2 marah2 kan aku. Bila aku dah tak layan dia nak suruh layan plak. So sekarang, salah aku la tak melayan lelaki dan salah aku la setia dengan dia saja?

Dia couple dengan perempuan lain ketika hubungan kitorang masih ok dan TIADA MASALAH LANGSUNG! So, sapa yang curang sekarang???Siapa yang merosakkan hubungan? Siapa yang cari pasal?? Dan sekarang dia cakap perempuan tu macam aku. Whatthef%^&?? Perempuan tu ikut cakap dia. Setia dengan dia. Buat je apa dia suruh buat. Kenapa nak cari perempuan seperti aku lagi? Padahal dah buang aku! Shit!!

5tahun aku dengan dia tapi hanya tak sampai setahun dia jauh dari aku terus dia berubah hati. Selama 3tahun aku jauh dari dia tak pernah pulak aku nak berubah hati. Aku tak pandang lelaki lain. Aku tak melayan lelaki lain sebab aku tahu aku ada dia. 3tahun aku sanggup turun ke KL dari Jengka Pahang semata nak jumpa dia. Sekarang bila dia di Penang hati dia terus berubah. Hanya sebab kitorang tak boleh jumpa setiap bulan dia berubah hati??? Kenapa aku boleh setia?Kenapa dia tak boleh setia? Kenapa dia berjanji dengan aku tapi akhirnya dia yang mungkiri? Aku tiada paksa2 dia untuk berjanji dengan akula sebab aku tahu, sekali dia berjanji aku akan mengharap dia menunaikan janji2 dia.

Aku tahu kenapa dan mengapa perempuan tu setia dengan dia. Sebab dia ada rupa, ramai peminat dan perempuan tu memang dah lama minat dia. Tapi aku tak salahkan perempuan tu pun, tapi aku salahkan dia! Dia tamak,selfish! Semua perempuan nak sapu! 

Masalahnya sekarang, kenapa kau nak sibuk2 tahu hal aku lagi? Nak tahu siapa aku contact!Nak tahu aku baik dengan lelaki mana!Nak tahu lelaki mana usha aku!Nak tahu apa kitorang msg!Kenapa? Kau sendiri dah cakap dah TAK NAK AKU. Kau cakap kau sedih dengan apa yangberlaku kat aku. Tapi kau tak perlu sedih la dengan apa yang aku rasa sebab kau yang buat semua ni. Kau buat aku macam ni! Biar aku saja yang tempuh sendiri. Kau bahagia la dengan apa yang telah kau buat. 

Photobucket
Aku terima semuanya sebab aku tahu ada lagi yang lebih baik dari kau. Cuma aku rasa selama ni pergorbanan aku sia-sia sebab akhirnya kau berpaling tadah. Semua  cinta, sayang yang aku berikan supaya kau lebih menghargai aku rupanya hanya di pandang sebelah mata kau. Terima Kasih.

Pensil/Surat: Allah s.w.t Maha Adil. Semua yang berlaku ketentuannya. Hati aku masih sakit dengan manusia bernama LELAKI!.


18 comments:

azzaliena suziantie said...

kak..ilek...

erine roslan said...

hahaha duk uma la plak hari nie.... kite g melalang oke petang japg..

haha ala kite kan dh janji nak g makan ikea meatball tapi ada "orang tu" yang belanja kan.. kan..kan... concentrate kat yg tu je la.. hiks ;))

Lelaki Ini said...

alalala...
kesiannyew!
xpe2..
ramai lagieyh lelaki setia...
trmasuk ak!
hakhak!

iQa~ said...

tatak,itu kebiasaan...

we only appreciate something when they're gone....

tertabahlah...

btw wee, ikea meetball yg delicious..daim cake yg mengancam...mau ikut~

jee yunus said...

saba wanie..jee pon tgh berkrisis nie..adoi pening kepale pasal cinta..smg wanie tabah ye..:>

Aujinz said...

Sabo yer Wanie-sang..
kalau marah marah nanti lapo..



sila buat sushi untuk menenanagkan hati macam saye..

(^_^)v

hiro said...

hii.

~ceRRy beRRy~ said...

aiyooo..
mcm x logik jek alasan dia mintak putus tuh..sbb setia kat dia sorang..
bkn tu ke sepatutnya.. aiyooo..

Malik Danishmend said...

you go girl!!! kick his ass!!! greedy little vermin

YobSumo said...

kalau aku sedih2 camni aku gi dangdut je. kau patut try. buat goyang gerudi sekali ok!

ber_u_wang said...

apa yang uncle rasa..dia (mamat tu) bukan yang terbaik utk wanie.. dia tak boleh jadi imam , pemimpim dan ketua..sebab dia cuma fikir dia dia sahaja..

biarkan dia dgn cara dia, ala uncle tau mesti ramai yang tengah usha usha wanie skg ni... anak uncle kan comel..

Wanie-san said...

azza:rilex r ni wlupun hati ngah membara...huhu

erin:oit2..salah ko la xg lib..duk bilik tido..hahaha
dgn org tu??hahaha nnt la wat2 baik dgn dia.tp kalau xsuka hati xboleh dipaksa kan?huhu

lelaki ini:
hahaha yela..kau setia la..ak caye..hehe

iqa:
2la pasal...xpela...kite tahu..dia xkisah pun kita tiada...xpela..hope dia bahagia dgn org t'syg..

jee:
kalau jee syg dia...jee pertahankan la hbgn tu ye if dia pun sygkan jee lagi..:)

en.aujinz:
hahaha xsompat den nak buat sushi la en.aujinz..tggu sushi dari en.aujinz..hehe

hiro:
hoii..:)

ifa:tula..xlogic kan?tp tu la wani t'paksa tempuh.mmg xlogic langsung alasan dia tu...tp hakikatnya sbb tu la kitorg clash..kalau tahu..pasang ramai2.biar padan muka dia..huhu

malik:
hahaha gila kejam ko!!

yob:
kang ak joget gerudi mau rumate aku sume pitam..hahaha

uncle:wanie pun pikir macam tu.tp rasa geram la uncle..rasa sgt2 frust. kenapa dia dari dlu xtinggalkan wanie?wanie pernah lepaskan lelaki yg lagi better dari die semata2 nak setia dgn dia.aleh2..camni jadinye...:(

@juera said...

x pe la kn, dia dh x nk kn u..redha je la..rmai lg lelaki yg baik bt u wanie..sabo je =D

faradeeba said...

aku tk phm maksud takda cabaran.
gilos aper.
sudah2 bersingle lebih baik.
mari kita bersingle bersama nk tk?
nk tk? nk tk?
keh3






;P

Un Phat Lee said...

gua doakan lu bertemu jodoh yang lagi baik kerna "Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik" ehe (ayat imam muda nih)

izzad b* said...

believe in karma

asna cute said...

lupekan jer la..

fndrocka said...

Couple je dgn erine..husna tu jadikan anak angkat